Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΚΚΕ: Κινητοποίηση στο Ασπρόπυργο − Εργάτη, νέε σκέψου ταξικά, ρατσιστή σε θέλουνε τα αφεντικά! − Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες (VIDEO - Φωτό)



Το σύνθημα «Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι», αντήχησε σε όλο τον Ασπρόπυργο, κατά την κινητοποίηση που διοργάνωσαν η ΤΕ Θριασίου - Μεγαρίδας και οι Κλαδικές ΚΟ περιοχής του ΚΚΕ, ενάντια στη φασιστική - δολοφονική δράση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής.
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Κινητοποίηση του ΚΚΕ ενάντια στη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής
Το σύνθημα «Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι», αντήχησε σε όλο τον Ασπρόπυργο, κατά την κινητοποίηση που διοργάνωσαν η ΤΕ Θριασίου - Μεγαρίδας και οι Κλαδικές ΚΟ περιοχής του ΚΚΕ, ενάντια στη φασιστική - δολοφονική δράση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου, όπου μίλησε ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης, μέλος της ΕΠ ΚΟΑ και γραμματέας της ΤΟ Θριασίου - Μεγαρίδος του ΚΚΕ (Διαβάστε παρακάτω την ομιλία). Στην εξέδρα δέσποζε το σύνθημα: «Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι ενάντια στον καπιταλισμό που γεννά κρίση, πολέμους, προσφυγιά».
Αμέσως μετά τη συγκέντρωση, έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ασπρόπυργου. «Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι ενάντια στην εκμετάλλευση, το ρατσισμό και την καταστολή για τα δικαιώματά μας», έγραφε το πανό της οργάνωσης, στην κεφαλή της πορείας, το οποίο έδινε και το στίγμα της κινητοποίησης. (στο  video)
«Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες / όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες», και «Εργάτη νέε σκέψου ταξικά / ρατσιστή σε θέλουνε τα αφεντικά!» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές και το οποία αποκάλυπταν τον πραγματικό χαρακτήρα της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης ως το μακρύ χέρι του συστήματος. 
«Στις χώρες τους πολέμοι, στις θάλασσες πνιγμένοι / οι μετανάστες είναι, της γης οι κολασμένοι», ένα ακόμα σύνθημα που ακούστηκε για να αναδείξει τα κοινά ταξικά συμφέροντα Ελλήνων και ξένων εργατών. 
Η κινητοποίηση του Κόμματος έγινε λίγες μέρες μετά τη νέα δολοφονική επίθεση των φασιστών σε βάρος μετανάστη εργάτη (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). Στη συγκέντρωση συμμετείχαν δεκάδες μετανάστες από τον Ασπρόπυργο και τις γύρω περιοχές. 
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ. Επίσης, οι δήμαρχοι Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος καθώς και ο ένας εκ των δύο μεταναστών που δέχθηκαν τη ναζιστική επίθεση, ο Ασφάκ Μαχμούντ.
Η ομιλία στη συγκέντρωση
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης, μέλος της ΕΠ ΚΟΑ και γραμματέας της ΤΟ Θριασίου - Μεγαρίδος του ΚΚΕ. Παρατίθεται η ομιλία: 
«Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες
Με την σημερινή μας συγκέντρωση, εδώ στον Ασπρόπυργο, στην καρδιά του Θριασίου, που είναι σπαρμένο με εκατοντάδες εργοστάσια, αποθήκες και άλλους χώρους δουλειάς, εδώ που η εργατική τάξη χύνει τον ιδρώτα της και δίνει ακόμα και την ζωή της καθημερινά στα εργασιακά κάτεργα για να φτιάξει όλο αυτό το πλούτο που της κλέβουν, θέλουμε να ακουστεί δυνατά ότι κανείς δεν θα καταφέρει να τρομάξει τους εργάτες που σηκώνουν κεφάλι, απέναντι στην εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς.
Κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει τους αγώνες απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας. Ό,τι και να κάνουν δεν θα κρύψουν την πραγματική αιτία για τα βάσανα που τραβάμε που είναι ο σάπιος και βάρβαρος καπιταλισμός. Δεν θα χάσουμε από τα μάτια μας τον κύριο αντίπαλο που είναι η μεγαλοεργοδοσία και τα μονοπώλια.
Απευθυνόμαστε στο λαό του Ασπροπύργου, στους εργάτες, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, στους μικροεπαγγελματίες, στους νέους και τις νέες και τους λέμε να μην επιτρέψουν σε κανέναν να κάνει αυτόν τον τόπο ζούγκλα και να τρώει ο ένας τον άλλο.
Καμιά ανοχή στα τρομοκρατικά χτυπήματα των φασιστών σε εργάτες Έλληνες και ξένους.
Δεν θα περάσει ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, δεν θα καταφέρει να δηλητηριάσει εργατικές και λαϊκές συνειδήσεις το δηλητήριο του φασισμού.
Ειδικά για τους νέους ανθρώπους στη δυτική Αττική που δεν έχουν δουλειά, μόρφωση, καμιά διέξοδο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, η διέξοδος δεν είναι το ρατσιστικό μίσος, οι συμμορίες, ο κανιβαλισμός μεταξύ φτωχών ανθρώπων που υποφέρουν.
Η νεολαία να μην πέσει θύμα των παράνομων κυκλωμάτων, του οργανωμένου εγκλήματος αλλά και των φασιστικών συμμοριών που πολλές φορές δεν αποτελούν παρά και συγκοινωνούντα δοχεία. Η μοναδική διέξοδος και προοπτική βρίσκονται στη συλλογική δράση και στην ομορφιά του αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα.
Θα θέλαμε ξεχωριστά να απευθυνθούμε στους Πόντιους του Ασπροπύργου. Αρχικά στους μεγαλύτερους που έζησαν στην Σοβιετική Ένωση, που έχουν μέτρο και μπορούν να κρίνουν την ανωτερότητα του σοσιαλισμού με τα τεράστια επιτεύγματα και κατακτήσεις που είχε. Που ζήσανε στη χώρα όπου ο σοσιαλισμός είχε λυμένο εδώ και δεκαετίες το ζήτημα της δουλειάς, της κατοικίας, της εκπαίδευσης, των παροχών στην υγεία, στον πολιτισμό - αθλητισμό, στην ξεκούραση και τον τουρισμό. Άνθρωποι που γύρισαν στην πατρίδα και βίωσαν την βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Πεταμένοι σε παραμελημένους οικισμούς - γκέτο έξω από την οικιστική δομή της πόλης. Να τους κρατάει η πολιτεία με δεμένα τα χέρια, να μην τους δίνει άδειες για τα σπίτια τους και να τους φορτώνουν με χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα. Χωρίς να μπορούν να βρουν εύκολα δουλειά με τα ποσοστά ανέργων να σπάνε κόκαλα της περιοχές των Ποντίων. Που δέχτηκαν τον ρατσισμό και το μίσος, που τους θεωρούσαν και τους αντιμετώπιζαν σαν ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας. Αυτός ο κόσμος μπορεί σήμερα να βγάλει συμπεράσματα από την ίδια την ζωή του που καταστρέφεται από την βαρβαρότητα του καπιταλισμού που παρακμάζει. Να κρίνει σε σχέση με το πως ζούσε στο πρώτο εργατικό κράτος που γέννησε πριν 100 χρόνια η μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση των μπολσεβίκων και του Λένιν, πετώντας οι εργάτες βιομήχανους και τραπεζίτες από το σβέρκο της.
Όμως πέρα από το να βγάλουν συμπεράσματα έχουν και ευθύνη να μεταδώσουν αυτή την πείρα στις νεότερες γενιές.
Να πουν για το πώς συνέβαλαν οι Πόντιοι εργάτες στην Οκτωβριανή Επανάσταση. Για το πώς για πρώτη φορά στην ιστορία τόσοι διαφορετικοί λαοί ζούσαν μαζί οικοδομώντας την σοσιαλιστική κοινωνία ελεύθερη και απαλλαγμένη από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Να τους πουν για τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και πώς οι Πόντιοι υπερασπίστηκαν τη σοσιαλιστική πατρίδα με το όπλο στο χέρι, μέσα από τον Κόκκινο Στρατό. Για το πώς οι ίδιοι τσάκισαν τους ναζί προγόνους της ΧΑ.
Πέρα όμως από το να μεταδώσουν την ιστορική αλήθεια έχουν σοβαρή και μεγάλη ευθύνη να προφυλάξουν τα παιδιά τους από την φασιστική ναζιστική ιδεολογία και να τα προστατέψουν από τις εγκληματικές συμμορίες της.
Ιδιαίτερα θέλουμε να μιλήσουμε στους νέους ανθρώπους.
Τους καλούμε να μην τσιμπάνε στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα και την λάσπη που ρίχνει η αστική εξουσία. Επίσης θέλουμε να τους πούμε και το εξής. Ξέρουμε ότι βιώνουν στο πετσί τους την εκμετάλλευση, τους έχουν τσακίσει την ζωή και το μέλλον, τους καταστρέφουν τα όνειρα. Ξέρουμε ότι νιώθουν αγανάκτηση - μίσος - οργή και θέλουν να αλλάξουν τα πάντα. Αυτά όμως δεν αλλάζουν με τη ναζιστική ιδεολογία που θέλει να βγάλουμε το μίσος μας απέναντι στον άλλο εργάτη, δεν αλλάζουν σε αυτή την ζούγκλα που μας έχουν βάλει να ζούμε.
Τα πάντα αλλάζουν με αγώνα, ο ένας δίπλα στον άλλο και όλοι μαζί μπορούμε να μετατρέψουμε την οργή σε οργανωμένη δύναμη αντεπίθεσης απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο. Έτσι μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της εργατικής εξουσίας και της ευημερίας. Επίσης, σημαντικό είναι με την σημερινή συγκέντρωση να απευθυνθούμε και στους εργάτες μετανάστες που ζουν και εργάζονται στον Ασπρόπυργο. Σε αυτούς που η δυστυχία και η φτώχεια τους έκανε να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, την πατρίδα που αγαπάνε, για να πάνε όπως νόμιζαν σε νέους καλύτερους κόσμους. Σε αυτούς που έφυγαν κυνηγημένοι από τη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Που είδαν τη χώρα τους να αιματοκυλιέται για να πάρουν τον πλούτο της τα μεγάλα μονοπώλια. Που θαλασσοπνίγηκαν για να περάσουν με σαπιοκάραβα το Αιγαίο. Σε αυτούς που με τον χειρότερο τρόπο διαπίστωναν ότι και εδώ τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Που για να βγει ένα ξεροκόμματο πρέπει να δουλεύουν μέρα - νύχτα σε άθλιες συνθήκες εργασίας. Σε αυτούς που βιώνουν το ρατσισμό και την βία στο πετσί τους.
Τους απευθυνόμαστε και τους λέμε, ότι πρέπει και οι ίδιοι να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα. Να δουν την πραγματική αιτία που τους έδιωξε από τον τόπο τους. Να δουν την πραγματική αιτία για αυτά που τραβάνε στους τόπους που ήρθαν. Να προστατέψουν τους εαυτούς τους από τις δυνάμεις που θέλουν να τους βάλουν να βλέπουν σαν εχθρό τους τον εργάτη της άλλης εθνότητας. Ο καπιταλισμός τους έδιωξε από την πατρίδα τους, ο καπιταλισμός τους τσακίζει και στη χώρα μας. Αυτός είναι ο εχθρός, αυτόν πρέπει να πολεμήσουν μαζί μας, να οργανωθούν και να αγωνιστούν δίπλα στους Έλληνες εργάτες.
Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες,
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στέλνει μήνυμα προς τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, και τους λέμε:
Να μην τολμήσουν ξανά να σηκώσουν χέρι σε εργάτες. Να μην τολμήσουν ξανά να χτυπήσουν βασανισμένους εργάτες, που δουλεύουν ήλιο με ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί. Τους λέμε και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους, δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας, θα βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, τους κομμουνιστές και το ταξικό εργατικό κίνημα.
Όσο και να φοράνε την "προβιά" του αντισυστημικού και στα λόγια να εμφανίζονται ως δήθεν αντίπαλοι του συστήματος, αποκαλύπτεται καθαρά ποιοι είναι και ποιος είναι ο ρόλος τους. Αυτή η "προβιά" δεν μπορεί να κρύψει ότι οι φασίστες είναι τα μαντρόσκυλα του καπιταλιστικού συστήματος.
Ας δούμε τις πράξεις τους και ποιοι είναι.
Είναι αυτοί που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσα. Είναι αυτοί που στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος έφτιαξαν εργοδοτικό απεργοσπαστικό σωματείο για να ρίξουν τα μεροκάματα των εργατών. Που έλεγαν ότι θα καθαρίσουν την Ζώνη από τους κομμουνιστές και προχώρησαν σε χτύπημα στους κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Είναι αυτοί που σε κάθε χώρο δουλειάς εδώ στο Θριάσιο είναι ο απεργοσπαστικός μηχανισμός των εργοδοτών. Είναι οι ίδιοι που το 1991 έβγαζαν χολή για τους Πόντιους που ήρθαν από την Σοβιετική Ένωση και τους αποκαλούσαν τα "μιάσματα από το παραπέτασμα" που ήρθαν να μας πάρουν τις δουλείες. Είναι αυτοί που μέσα στην Βουλή καταθέτουν συνέχεια ερωτήσεις που ζητάνε επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους φαρμακοβιομήχανους.
Η ΧΑ με τα τάγματα εφόδου έχει αναπτύξει την εγκληματικής δράση της και μετράει εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας και σε συνοικίες. Στους αλιεργάτες του Περάματος, στο Μενίδι, στη Μεταμόρφωση, με την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Κερατσίνι. Πρόσφατα με την επίθεση σε μετανάστη εργάτη στην Λαμπρινή, ενώ προχθές την Τετάρτη χτύπησαν συνεργείο αφισοκολλητών του σωματείου των ναυτών της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά.
Εδώ όμως στον Ασπρόπυργο έχει να επιδείξει μια από τις πιο πλούσιες δράσεις, καταγράφοντας δεκάδες επιθέσεις το τελευταίο διάστημα. Πλούσια αλλά και πολύμορφη δράση. Άλλες στήνοντας καραούλι στους δρόμους της περιοχής για να πετύχουν κανέναν ταλαιπωρημένο εργάτη. Άλλες κάνοντας νυχτερινές επιθέσεις και πογκρόμ στα σπίτια τους. Άλλες πηγαίνοντας στους χώρους δουλειάς τους σαν τη δολοφονική επίθεση του συνάδελφου Πακιστανού εργάτη στα θερμοκήπια του Ασπροπύργου.
Αποδεικνύεται ότι το τάγμα εφόδου που έχει η ΧΑ στον Ασπρόπυργο έχει έντονη και μεγάλη "επιχειρησιακή δράση". Φαίνεται ότι είναι καλά εξοπλισμένο και εκπαιδευμένο με προετοιμασία στους γύρω χώρους και με ασκήσεις που κάνουν στα Γεράνεια και στο όρος Πατέρα.
Και ρωτάμε, τυχαία έχει τέτοια πλούσια δράση στην περιοχή;
Και λέμε όχι, η μεγαλύτερη χρησιμότητα της ΧΑ είναι στο να χτυπάει, να φοβίζει και να τρομοκρατεί τους εργάτες για να μπορούν να ξεσαλώνουν οι εργοδότες και να μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε εργασιακά κάτεργα. Γι' αυτό επικεντρώνουν σε Πέραμα, Πειραιά, Μενίδι και όπου υπάρχουν βιομηχανικές ζώνες. Είναι πολύ χρήσιμος ο ρόλος της ΧΑ για το σύστημα ιδιαίτερα εδώ στο Θριάσιο που συγκεντρώνεται η βαριά βιομηχανία, τα "Logistics" και οι μονάδες ενέργειας της χώρας.
Η ΧΑ είναι ορκισμένος εχθρός των εργαζομένων, στρέφεται ενάντια σε όλους τους εργάτες είτε αυτός είναι Έλληνας είτε μετανάστης. Είναι αυτοί που αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος και βγάζουν την βρόμικη δουλειά για τα αφεντικά που θέλουν τους εργάτες φοβισμένους και χωρισμένους για να μπορούν να τσακίσουν τα μεροκάματα για να αυξάνουν τα κέρδη τους.
Είναι γελασμένοι όλοι όσοι νομίζουν ότι με τις εγκληματικές και δολοφονικές τους ενέργειες θα καταφέρουν να μας τρομοκρατήσουν, ότι θα φοβηθούμε και θα υποστείλουμε τη σημαία της ταξικής πάλης. Το εργατικό λαϊκό κίνημα θα τους απομονώσει. Θα τους πετάξει έξω από κάθε εργοστάσιο, από κάθε χώρο δουλειάς, από κάθε εργατογειτονιά.
Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες
Με τη συγκέντρωση θέλουμε να τονίσουμε τη σοβαρή ευθύνη γι' αυτήν την εξέλιξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.  Έχει σοβαρή ευθύνη για τις καθυστερήσεις στη δίκης της Χρυσής Αυγής. Με το να μην τιμωρούνται στελέχη και μέλη της για τα εγκλήματα που διέπραξαν, τους επιτρέπει να αλωνίζουν, να συνεχίζουν την τραμπούκικη δράση τους, να βρομίζουν τις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων με την αποκρουστική ναζιστική και φασιστική ιδεολογία τους. Σοβαρή ευθύνη έχει και γιατί επιτρέπει σε συμμορίες φασιστών να δρουν ανενόχλητες σε περιοχές όπως τον Ασπρόπυργο και σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει άμεσα να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες των επιθέσεων αλλά και τους εγκληματίες καθοδηγητές τους της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.
Φυσικά δεν περιμέναμε άλλη αντιμετώπιση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πέσαμε από τα σύννεφα για την ανοχή που δείχνει.
Άλλωστε η βία, ο ρατσισμός, ο ατομισμός, "ο θάνατός σου η ζωή μου", ο φασισμός είναι φαινόμενα σύμφυτα με τον καπιταλισμό που πολύ καλά διαχειρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δένουν και πάνε μαζί με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, με το τσάκισμα κάθε λαϊκού δικαιώματος.
Δεν θα περιμέναμε κάτι άλλο από την δύναμη που εκεί που θα έσκιζε τα μνημόνια, αυτή έφερε ακόμα 2 καινούργια μνημόνια πάνω στις πλάτες μας.
Δεν θα περιμέναμε κάτι άλλο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ετοιμάζεται για ένα νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων μπροστά στην 3η αξιολόγηση, ενώ και με την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων μέτρων δημιουργεί μια ζούγκλα για τους εργαζόμενους.
Μαζί με τα δυσβάσταχτα μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει, φέρνει και νέα νομοθετικά εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων και την ανάπτυξη αγώνων, με αυτό το έκτρωμα του συνδικαλιστικού νόμου που στην ουσία απαγορεύει την απεργία και με το ηλεκτρονικό μητρώο θα φτιάξει τον σύγχρονο χαφιέ για τους εργοδότες που θα έχουν στην διάθεσή τους το ποιοι είναι μέλη των σωματείων.
Δεν θα περιμέναμε κάτι άλλο από την κυβέρνηση που βάζει σε σοβαρούς κινδύνους την χώρα για τα κέρδη των Ελλήνων καπιταλιστών
Με το σύνθημα της συναίνεσης στα εθνικά θέματα, με την προβολή της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας ως "τρίγωνο σταθερότητας" και άλλα τέτοια ωραία, παραπλανά για να περπατάει την εμπλοκή της Ελλάδας στις αντιθέσεις και στους ανταγωνισμούς μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Την ίδια ώρα προχωρά σε μεγάλη συγκέντρωση ΝΑΤΟικών πλοίων στο Αιγαίο με πρόσχημα το Προσφυγικό που όμως το βλέμμα τους είναι απέναντι στην Ρωσία. Ενώ ετοιμάζει την εγκατάσταση πυρηνικών κεφαλών στον Άραξο, την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, και πραγματοποιεί κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η κατάσταση στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο μυρίζει μπαρούτι, το εργατικό - λαϊκό κίνημα κάθε χώρας πρέπει να διαχωρίσει τα συμφέροντά του από τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Να βάλει μπρος τα εργατικά συμφέροντα. Να μην επιτρέψει ο λαός να κάνουν τα παιδιά του κρέας για τα κανόνια τους, να σκοτωθούν εργάτες για το τι θα πάρει το ελληνικό κεφάλαιο από την σύγκρουση και την μοιρασιά της λείας. Να αποτρέψει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαζί με την εξαθλίωση και την φτώχεια φέρνουν την προσφυγιά και την μετανάστευση. Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον κοινό με τους εκμεταλλευτές τους, ούτε στην ειρήνη ούτε στους πολέμους τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, με τους λαούς να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.
Δεν θα περιμέναμε κάτι άλλο από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι "μανούλα" στην προπαγάνδα.
Από τη μια μας καλεί να ξεχάσουμε ό,τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια, τις διαρκείς θυσίες αλλά και αυτά που τραβάμε σήμερα. Τις διαλυμένες εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, τις κατακρεουργημένες συντάξεις, την κατάργηση των ΣΣΕ, τους μισθούς πείνας, τους δεκάδες νεκρούς από τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και την άγρια εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς. Και από την άλλη αρχίζει το παραμύθι χρησιμοποιώντας ωραίες λέξεις, "τέλος της επιτροπείας", "επιστροφή στις αγορές", "επιστροφή στην κανονικότητα" ευαγγελίζεται την περιβόητη "δίκαιη ανάπτυξη" που θα έρθει κ.ά.
Η περιβόητη "δίκαιη ανάπτυξη" για να υπάρχει στον καπιταλισμό, έχει σαν προϋπόθεση την ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους, το τσάκισμα των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις και το σάρωμα αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, της φτωχής αγροτιάς. Έχει σαν προϋπόθεση τη στήριξη του κεφαλαίου με φοροαπαλλαγές και ζεστό χρήμα.
Όμως να πούμε και το εξής:
Είναι τεράστια πρόκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζει μέτρα κατακρεούργησης των λαϊκών κατακτήσεων, που δουλεύει για την κερδοφορία του κεφαλαίου, που δεν διστάζει να μας εμπλέξει στις διεθνείς αντιθέσεις, να εμφανίζεται σαν αριστερός και αγωνιστής. Όπως είναι και πρόκληση να προσπαθεί να αναπτύξει κινηματική δράση για τα προβλήματα στις γειτονιές. Μάλιστα ήρθαν την Τρίτη, οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ σε αυτή την πλατεία να διαδηλώσουν ενάντια στην επίθεση μεταναστών. Να διαδηλώνουν ποιοι; Αυτοί που έχουν την ευθύνη για αυτές τις εξελίξεις. Αυτό πάει πολύ, δεν μπορείς να είσαι και με το χωροφύλακα και με τον αντάρτη. Δεν μπορείς να δουλεύεις τον κόσμο ψιλό γαζί.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν καθαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη που υπηρετεί και διαχειρίζεται αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Είναι το αγαπημένο παιδί των μεγάλων μονοπωλίων και των διεθνών οργανισμών, γιατί είναι ικανός να εξαπατήσει, να καθυποτάξει, να φέρει την απογοήτευση στον κόσμο. Γι' αυτό τον επέλεξε το σύστημα, γιατί του κάνει, καλύτερα από τον καθένα, την βρόμικη δουλειά. Για να συνεχίσει αυτά που δεν ολοκλήρωσαν οι προηγούμενοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, σε όλους τους τομείς της ζωής μας, με κύριο στόχο να μην θιχτεί η εξουσία του κεφαλαίου.
Και γι' αυτό το λόγο, για να μην θιχτεί η εξουσία του κεφαλαίου, τόσο τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις, όσο και τα αστικά δικαστήρια δεν θέλουν και δεν θα ξεριζώσουν ποτέ τον φασισμό και τις οργανώσεις του. Γιατί όλοι αυτοί είναι από την ίδια μεριά, παλεύουν ο καθένας με τον τρόπο του για την διαιώνιση του καπιταλισμού.
Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες
Δεν πρέπει να παραλείψουμε και τις ευθύνες που έχει η Δημοτική Αρχή Ασπροπύργου γι αυτή την κατάσταση. Και να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι θεωρούμε απαράδεκτο το ψήφισμα της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου όπου γενικά και αόριστα καταδικάζει τη ρατσιστική βία, χωρίς να κατονομάζει την ΧΑ και τις ευθύνες της κυβέρνησης.
Ενώ και ο Δήμαρχος με τις δηλώσεις του αποκαλύπτει ποίος είναι ο πραγματικός του καημός. Καταγγέλλει για "προβοκάτσια" που χαλάει την εικόνα του πιο "σημαντικού κόμβου Ενέργειας, Βιομηχανίας και Διαμετακομιστικού Εμπορίου της Ελλάδας".
Είναι καθαρό ότι ο ρόλος που έχει σήμερα η Τοπική Διοίκηση είναι αυτός του μηχανισμού της κρατικής εξουσίας τοπικά. Αυτό το ρόλο παίζει και η Δημοτική Αρχή Ασπροπύργου και πολύ καλά μάλιστα. Δουλεύει για την καπιταλιστική ανάπτυξη έχοντας ενεργό ρόλο με ταξίδια στην Κίνα, με απευθείας συναντήσεις με μονοπωλιακούς ομίλους, παίρνει μέτρα για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων και κάνει προσπάθειες για να προσελκύσει επενδυτές. Δεν σταματάει όμως εκεί, ξεδιπλώνει και έντονη ιδεολογική παρέμβαση για να πείσει τους κατοίκους ότι άμα ανοίξουν οι δουλειές θα βγούμε όλοι ωφελημένοι και εργάτες που θα βρουν δουλειές και οι ιδιοκτήτες που θα νοικιάζουν τα σπίτια τους και τα χωράφια τους. Φυσικά όταν ανοίξουν οι δουλειές θα είναι σε ένα περιβάλλον με διαλυμένα τα εργατικά δικαιώματα και τσακισμένα μεροκάματα. Θα είναι ανάπτυξη για τους λίγους και φτώχεια και εξαθλίωση για τους πολλούς.
Η Δημοτική Αρχή θέλει να πείσει ότι θα φέρουν την διέξοδο από την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν, δηλαδή τα μονοπώλια με τον αχαλίνωτο ανταγωνισμό τους. Είναι και η ίδια μέρος των αιτιών του προβλήματος, σαν τοπική εξουσία υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το βάρβαρο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που φέρνει φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.
Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες
Οι καπιταλιστές μας θέλουν χωρισμένους για να μας εκμεταλλεύονται πιο εύκολα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και όλα τα αστικά πολιτικά κόμματα, ακολουθώντας την προπαγάνδα της ΕΕ, προσπαθούν να φορτώσουν στους μετανάστες και στους κατατρεγμένους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως η ανεργία, η φτώχεια, η εγκληματικότητα, η άσχημη κατάσταση που υπάρχει στην υγεία και στην παιδεία και με αυτό τον τρόπο να βγάλουν λάδι το καπιταλιστικό σύστημα.
Χρησιμοποιούν το μεταναστευτικό για να περνάνε σε κάθε χώρα πιο εύκολα τα διάφορα αντεργατικά μέτρα και από την άλλη προβάλλουν το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών για να μας φοβίσουν, για να ξεχάσουμε τα δικά μας βάσανα και αγωνίες, καλλιεργώντας την αντίληψη "καθίστε φρόνιμα γιατί υπάρχουν και χειρότερα".
Όπως σε κάθε γωνιά του πλανήτη, έτσι και στη χώρα μας, αξιοποιούν τους μετανάστες για να ρίχνουν τα μεροκάματα συνολικά των εργαζομένων, για να περιορίζει εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες, για να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στην ενότητα της εργατικής τάξης, για να δηλητηριάζει συνολικά την εργατική τάξη με το ρατσιστικό εθνικιστικό δηλητήριο.
Όμως τους εργοδότες, τα αφεντικά, δεν τους νοιάζει αν ο σκλάβος τους είναι Έλληνας, Πακιστανός ή Αλβανός, δεν τους νοιάζει αν είναι άσπρος ή μαύρος, δεν τους νοιάζει αν είναι χριστιανός ή μουσουλμάνος. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αυξάνονται τα κέρδη τους.
Θέλουν να στρέψουν τους Έλληνες εργάτες ενάντια στους μετανάστες και όχι ενάντια στον πραγματικό μας αντίπαλο που είναι ο σάπιος και βάρβαρος καπιταλισμός.
Όμως δεν θα τους περάσει.
Εμείς ξέρουμε ότι η κοινωνία μας είναι χωρισμένη σε 2 αντιτιθέμενες τάξεις. Σε αυτό τον τόπο ζούμε 2 διαφορετικοί κόσμοι. Από τη μια μεριά είναι οι εργάτες με τα βάσανα τους και από την άλλη το κεφάλαιο που καρπώνεται τον μόχθο μας. Έτσι διαχωρίζεται και ο μετανάστης, αυτός που είναι εργάτης στα εργοστάσια και στα χωράφια και αυτός που έχει μεγάλες επιχειρήσεις. Επομένως, δεν μπορούμε να διαχωρίζουμε τους εργάτες με βάση την εθνικότητα, τη θρησκεία, τη γλώσσα, με βάση αν τους ανάγκασε η φτώχεια ή ο πόλεμος να φύγουν από τη χώρα τους. Τους διαχωρίζουμε με βάση την θέση τους στην ταξική κοινωνία. Και οι μετανάστες που είναι εργάτες είναι με την δικιά μας μεριά, είναι ταξικά μας αδέλφια. Οι μετανάστες που μένουν και δουλεύουν στη Ελλάδα, είναι κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας.
Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος. Η ανασύνταξη και ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος περνάει και μέσα από την ένταξη στην ταξική πάλη των χιλιάδων μεταναστών εργατών που δουλεύουν στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στις οικοδομές, στα ξενοδοχεία και στα χωράφια. Οι κομμουνιστές που δουλεύουμε στα εργοστάσια, αλλά και συνολικά μέσα στο εργατικό λαϊκό κίνημα, έχουμε πλούσια πείρα. Στα ταξικά συνδικάτα και μέσα στους χώρους δουλειάς πρωτοστατούμε και παλεύουμε από κοινού ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, για την υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Παλεύουμε από κοινού ενάντια στην εργοδοτική βία και τρομοκρατία, ενάντια στην ένταση της εκμετάλλευσης και στις άθλιες συνθήκες δουλειάς, χωρίς ωράριο από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς δικαιώματα, ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία.
Οργανώνουμε την ταξική αλληλεγγύη και προβάλουμε τις αξίες και τα ιδανικά της τάξης μας, της εργατικής τάξης.
Παλεύουμε να ενώσουμε Έλληνες και μετανάστες στην πάλη ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο που είναι το κεφάλαιο, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ που αποτελούν τις οργανώσεις του, ενάντια στις πολιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν. Παλεύουμε σαν τάξη απέναντι σε τάξη.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,
Ετοιμαζόμαστε για τις μεγάλες αποφασιστικές μάχες που έχουμε μπροστά μας
Καλούμε την εργατική τάξη, ανεξάρτητα από χρώμα και έθνος, να στρατευτεί με το ΚΚΕ, να το κάνει ακόμη πιο δυνατό και ισχυρό, για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και να ανατρέψουμε την οικονομική και πολιτική εξουσία της αστικής τάξης. Έτσι όπως έκαναν οι μπολσεβίκοι πριν από 100 χρόνια με την μεγάλη Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία, ώστε να πάρει η εργατική τάξη στα χέρια της τα κλειδιά της οικονομίας, τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τον ενεργειακό και ορυκτό πλούτο, τη γη και να τα βάλει να δουλέψουν σχεδιασμένα για τα συμφέροντα των εργατών και όχι των καπιταλιστών όπως γίνεται σήμερα.
Η τάξη μας, η εργατική τάξη, θα νικήσει τους εκμεταλλευτές της θα τσακίσει τον καπιταλισμό που γεννάει την φτώχεια, τους πολέμους, τον φασισμό».
902, Παρασκευή 13/10/2017 - 19:50 - Ενημέρωση: Σάββατο 14/10/2017 - 09:25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.