Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΤσΗΠΑς, ΑνθΗΠΑτος της αυτοκρατορικής ΕΕ: Ολική επαναφορά στην απανθρωπιά που γεννάει πρόσφυγες − ΚΚΕ: Ούτε λέξη για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους− 7.500 εγκλωβισμένοι στη Λέσβο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επαναφορά στην απανθρωπιά του ευρωΝΑΤΟϊκού δόγματος οι προτάσεις Τσίπρα για το Προσφυγικό
Σε ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για το Προσφυγικό (βλέπε πιο κάτω) στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ σημειώνει:
«Στις προτάσεις Τσίπρα για το Προσφυγικό, εκδηλώνεται η απροκάλυπτη ολική επαναφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην απανθρωπιά του ευρωΝΑΤΟϊκού δόγματος.
Οι πέντε προτάσεις Τσίπρα για το προσφυγικό στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αποδεικνύουν ότι το πρόσφατο προκλητικό "ξέπλυμα" του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απελευθέρωσε όλη τη γκάμα των στρατηγικών συγκλίσεων της κυβέρνησης με τα ευρωΝΑΤΟϊκά ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Στις προτάσεις του κ. Τσίπρα δεν υπάρχει η παραμικρή αναγνώριση του δικαιώματος των προσφύγων να φτάσουν στην ΕΕ και να ζητήσουν άσυλο. Αντίθετα, υπάρχει πλήρης υιοθέτηση της πολιτικής όλων των κρατών της ΕΕ που συμπυκνώνεται στη θέση "κρατήστε με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες εκτός ΕΕ". Ούτε μια λέξη δεν βρήκε να πει ο πρωθυπουργός για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων από την Ελλάδα, έστω μέσω του λειψού και επιλεκτικού μηχανισμού μετεγκατάστασης της ΕΕ, που καρκινοβατεί. Και φυσικά, ούτε μία λέξη δεν είπε για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις που ρίχνουν τους λαούς στο δρόμο της προσφυγιάς.
Κάτι ξέρει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του! Στο πηγάδι χωρίς πάτο στο οποίο κουτρουβαλάει η κυβέρνηση, για περισσότερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, για περισσότερες ευκαιρίες δράσης στο ντόπιο κεφάλαιο, δεν υπάρχει χώρος για ευαισθησία, ούτε απέναντι στον ελληνικό λαό - ούτε απέναντι στα ακραία θύματα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες.
Μονόδρομος για τους λαούς, για τους ντόπιους και ξένους εργάτες είναι, με το αγώνα και την αλληλεγγύη τους, να ανοίξουν ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο σε ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εκμετάλλευση, με το ΝΑΤΟ την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό».
902, Παρασκευή 20/10/2017 - 17:20
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ


Υλοποίηση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ αυξάνονται οι ροές προσφύγων
Τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που εγκλωβίζει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας ενίσχυση της υλοποίησής της διότι έχει αυξηθεί η ροή προς τα νησιά του Αιγαίου (βλέπε στη συνέχεια).
  • Μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αριθμό αιτήσεων ασύλου αναλογικά με τον πληθυσμό της. Διατύπωσε πέντε προτάσεις για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, που ωστόσο δεν δίνουν λύσεις στο πρόβλημα του ξεριζωμού ανθρώπων λόγω της φτώχειας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
  • Πρότεινε τη λειτουργία κεντρικών υπηρεσιών ασύλου σε τρίτες χώρες και τη δημιουργία ευρωπαϊκών μηχανισμών επιστροφών προσφύγων σε χώρες προέλευσης ή διέλευσης, όπως επίσης και χρηματοδότηση της Τουρκίας για τους πρόσφυγες που είναι στο έδαφός της. 
902, Πέμπτη 19/10/2017 - 21:50
*
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ρεκόρ εγκλωβισμένων ανθρώπων στη Λέσβο - Επιπλέον 2.263 άτομα έφτασαν μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη στο Β. Αιγαίο
Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών της Μόριας
Ρεκόρ εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών καταγράφεται στη Λέσβο όπου βρίσκονται εγκλωβισμένα περισσότερα από 7,5 χιλιάδες άτομα και η κατάσταση στη Μόρια είναι εκρηκτική.
Η κυβέρνηση, που έχει συνηγορήσει στον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα με τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας το Μάρτη του 2016, προσπαθεί να αμβλύνει την κατάσταση στα νησί με τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στον καταυλισμό της Μόριας έχουν εγκλωβιστεί πάνω από 5,5 χιλιάδες άνθρωποι όταν οι υποδομές είναι για 2,5 χιλιάδες άτομα και η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη. Εκατοντάδες άτομα, μεταξύ των οποίων πάρα πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά, διαμένουν σε σκηνές που έχουν τοποθετηθεί σε κτήματα γύρω από τον καταυλισμό, ενώ ασφυκτική είναι η κατάσταση και μέσα στον καταυλισμό.
Τις περασμένες μέρες από τη Μόρια μεταφέρθηκαν περίπου 300 άτομα, ενώ αποφασίστηκε μέχρι το τέλος του Οκτώβρη να μεταφερθούν από τη Λέσβο άλλα 1.500 άτομα, ενώ οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων συνεχίζονται. Σήμερα Πέμπτη περίπου 120 άτομα αποβιβάστηκαν σε ακτές της Λέσβου, ενώ 150 άτομα έφτασαν στις Οινούσσες της Χίου. Συνολικά μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη στο Βόρειο Αιγαίο έφτασαν 2.263 άτομα. Από αυτά 1.348 στη Λέσβο, 722 στη Χίο και 193 στη Σάμο.
Έρευνα για την ψυχική υγεία των ασυνόδευτων παιδιών
«Τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες παρουσίαζαν μια σειρά ανησυχητικών ενδείξεων που σχετίζονται στην πλειονότητά τους με ήπια ή μέτρια προβλήματα ψυχικής υγείας» σύμφωνα με έρευνα της UNICEF που έγινε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και την υποστήριξη του Προγράμματος Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η έρευνα δείχνει πως «πολλά από τα ψυχοκοινωνικά ζητήματα που αναφέρονται, συχνά σχετίζονται με τις παρούσες συνθήκες για τα ασυνόδευτα παιδιά, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν σε προβληματικές συμπεριφορές».
Επισημαίνεται πως «τα ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονται εκτός των περιοχών αυτών, και συγκεκριμένα στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, στην Κρήτη και σε συνοριακές περιοχές, έχουν πολύ περιορισμένη πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες» διότι η πλειονότητα των υπηρεσιών ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα συγκεντρώνεται στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.
902, Πέμπτη 19/10/2017 - 19:18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.