Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΚΚΕ: Για δίκαιη ανάπτυξη έξω απ' το άδικο σύστημα

Δεν υπάρχει «δίκαιη ανάπτυξη» σ’ ένα άδικο σύστημα τονίζεται στο φυλλάδιο του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις που καλεί σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία για την εξουσία.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Συμπόρευση με το ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία για την εξουσία
Αναλυτικά το κείμενο στο φυλλάδιο του ΚΚΕ:
Δεν υπάρχει «δίκαιη ανάπτυξη» σ’ ένα άδικο σύστηµα
Συμπόρευση με το ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία για την εξουσία. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λανσάρει το νέο της παραµύθι, αυτό «της δίκαιης ανάπτυξης». Δεν ξεχνάµε ότι αυτά τα 10 χρόνια της κρίσης γεννήθηκαν µετά από µια περίοδο καπιταλιστικής ανάπτυξης. Την κρίση την πλήρωσαν οι µισθωτοί, οι αυταπασχολούµενοι, οι συνταξιούχοι. Ό,τι έχασαν οι καπιταλιστές αρχικά, γρήγορα το αναπλήρωσαν και κέρδισαν πολλαπλάσια.
Κανένα προπαγανδιστικό περιτύλιγµα περί «δίκαιης ανάπτυξης» και «µεταµνηµονιακής εποχής» δεν µπορεί να κρύψει ότι τα χειρότερα για τα λαϊκά στρώµατα είναι µπροστά µας.
Ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της «νέας εποχής» αποκαλύπτεται από:
  • Το γεγονός ότι ήδη έχουν προνοµοθετηθεί µέτρα - όπως η µείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου - για µετά το 2018.
  • Ότι ενόψει της γ’ αξιολόγησης προωθείται νέο τσεκούρι σε εργατικά - λαϊκά δικαιώµατα, χτύπηµα ακόµη και του δικαιώµατος στην απεργία.
  • Ότι ο προϋπολογισµός για το 2018, που προβλέπει ανάπτυξη 2,4%, την ίδια στιγµή φέρνει νέα φοροληστεία, νέες µεγάλες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες.
  • Ότι «σπάει κόκκαλα» η µερική απασχόληση, η ανασφάλιστη κι απλήρωτη εργασία, ότι µία θέση εργασίας µοιράζεται σε 2-3 εργαζόµενους, φτηνούς κι αναλώσιµους. Έτσι εµφανίζουν µειωµένη την ανεργία.
Η προσέλκυση επενδύσεων, το περίφηµο Grinvest, θα γίνει σε συγκεκριµένους κλάδους και θα βασιστεί πάνω στην εργασιακή ζούγκλα, µε φθηνή εργατική δύναµη, µε µισθούς πείνας, µε ελαστικές εργασιακές σχέσεις, µε συνεχή φοροαφαίµαξη του λαού για να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για τους επιχειρηµατικούς οµίλους, µε καταστροφή του περιβάλλοντος. Το πρόσφατο ναυάγιο στον Πειραιά µε τη ρύπανση του Σαρωνικού είναι ο «καθρέφτης» της ανάπτυξής τους.
Η ίδια πολιτική εφαρµόζεται σε όλες τις χώρες - µέλη της ΕΕ (π.χ. Γαλλία), ανεξάρτητα αν έχουν µνηµόνια, ανεξάρτητα από το ύψος του κρατικού χρέους και των ρυθµών ανάπτυξης. Γιατί κι εκεί η ίδια τάξη έχει την εξουσία. Αυτός είναι ο καπιταλισµός.
Παντού ισχύουν τα µέτρα επιτροπείας της ΕΕ, τα δηµοσιονοµικά σύµφωνα, οι αυτόµατοι κόφτες κλπ. Παντού χτυπιούνται τα εργατικά-λαϊκά δικαιώµατα, δοκιµάζονται νέες ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, οι µισθοί και οι συντάξεις δεν επιστρέφουν στα προ κρίσης επίπεδα.
Κυβέρνηση και ΝΔ ανταγωνίζονται για το ποιος θα δώσει µεγαλύτερες εγγυήσεις στο κεφάλαιο
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καµαρώνει για τις δηλώσεις στήριξης και τους επαίνους που παίρνει από την ΕΕ, τον Σόιµπλε, τον Ντάισελµπλουµ, τους επιχειρηµατικούς οµίλους. Όλοι αυτοί της δίνουν πράσινο φως και πολιτικό χρόνο να συνεχίσει τη βρώµικη δουλειά. Απευθύνεται στο κεφάλαιο, διαφηµίζοντας την κυβέρνησή του ως τον καλύτερο «ντίλερ» των επιχειρηµατικών οµίλων και των επενδυτών.
Η αξιωµατική αντιπολίτευση, η ΝΔ, προσπαθεί να αναγνωριστεί ως το γνήσιο κόµµα που θα εγγυηθεί τις επενδύσεις και την «υγιή καπιταλιστική ανάπτυξη». Προσπαθεί να πείσει ότι έχει την αποφασιστικότητα και την τεχνογνωσία να φέρει σε πέρας πιο αποτελεσµατικά τις αντιλαϊκές µεταρρυθµίσεις.
Η κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ κι ο κυνισµός της ΝΔ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νοµίσµατος. Είναι το καρότο και το µαστίγιο της αντιλαϊκής πολιτικής.
Βολεύει το ΣΥΡΙΖΑ, στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, να τον κατηγορεί η ΝΔ για «κρατισµό» ή και «σοσιαλισµό».
Καµιά εµπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόµµατα τα οποία, µέσα από την αναβάπτιση της κεντροαριστεράς, τα επιτελεία του συστήµατος επιχειρούν να τα ξεπλύνουν για τη διαχρονική προσφορά τους στο σύστηµα, για το τσάκισµα του λαού στο οποίο έβαλαν πλάτη τα προηγούµενα χρόνια.
Απευθυνόµαστε σε όσους νιώθουν απογοητευµένοι, εξαπατηµένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε όσους δεν θέλουν να δώσουν άφεση αµαρτιών στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε όσους αντί να κοιτάξουν µπροστά, κοιτούν πίσω σε προηγούµενες επιλογές τους.
Κάθε νέα κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούµενη, γιατί χειρότερο γίνεται το ίδιο το σύστηµα της εκµετάλλευσης.
Δεν είναι λύση για το λαό η συνεχής εναλλαγή κοµµάτων και κυβερνήσεων, που όταν χρεοκοπεί ο ένας, ετοιµάζουν τον άλλον να τον αντικαταστήσει.
Η ελπίδα, η διέξοδος βρίσκεται στη συµπόρευση µε το ΚΚΕ, στην ανασύνταξη του εργατικού κινήµατος
- Για να προχωρήσει η εργατική - λαϊκή οργάνωση, πάλη, αλληλεγγύη: Για Εθνική Γενική Συλλογική Σύµβαση Εργασίας µε κατώτατο µισθό 751 ευρώ. Για κλαδικές και επιχειρησιακές Συλλογικές Συµβάσεις Εργασίας, αυξήσεις σε µισθούς και συντάξεις, 7ωρο-5ήµερο-35ωρο. Ενάντια στους πλειστηριασµούς, τις κατασχέσεις και τους φόρους. Για µέτρα προστασίας όλων των ανέργων. Για κατάργηση των µνηµονιακών νόµων, ανάκτηση των απωλειών.
- Για να δυναµώσει η εργατική - λαϊκή ετοιµότητα και πάλη ενάντια στα ιµπεριαλιστικά πολεµικά σχέδια, στα σενάρια αλλαγής συνόρων. Πρέπει να σηµάνει συναγερµός µετά τη συνάντηση Τσίπρα – Τραµπ, που έχει βασικό θέµα την περαιτέρω εµπλοκή της Ελλάδας στις ιµπεριαλιστικές επεµβάσεις, τον πιο ενεργό ρόλο σ’ αυτές των αµερικανοΝΑΤΟικών βάσεων θανάτου που βρίσκονται στη χώρα.
- Για να αποµονωθεί η ναζιστική εγκληµατική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που επιτίθεται σε ταλαιπωρηµένους ανθρώπους, πρόσφυγες, εργάτες - µετανάστες κι Έλληνες, που καταψηφίζει στη Βουλή ακόµη και το αυτονόητο: ότι ο εργαζόµενος πρέπει να πληρώνεται τα δεδουλευµένα του. Αποδεικνύει ότι είναι τσιράκι των αφεντικών.
- Για να δυναµώσει η κοινωνική συµµαχία, εκεί όπου µπορούν να συναντηθούν οι εργάτες µε τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούµενους, µε τα παιδιά και τις γυναίκες των λαϊκών στρωµάτων. Μαζί να βαδίσουν στο δρόµο της σύγκρουσης για να βρεθούν πραγµατικά όλοι αυτοί στην εξουσία.
Να καταργήσουν οριστικά την καπιταλιστική βαρβαρότητα, το µόνο εµπόδιο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
- Για να µπει εµπόδιο στον αντικοµµουνισµό, ο οποίος δυναµώνει από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόµµατα του κεφαλαίου, για να συκοφαντήσουν τις κατακτήσεις του Σοσιαλισµού, τη µεγάλη ιστορική σηµασία της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, που φέτος τιµάµε τα 100 χρόνια της.
Aς αναρωτηθεί ο καθένας και η καθεµιά. Γιατί συµβαίνει αυτό, αφού ο σοσιαλισµός είναι κάτι ξεπερασµένο, όπως µας λένε; Φοβούνται ότι οι λαοί µπορούν να ανατρέψουν το σηµερινό αρνητικό συσχετισµό και να ξαναβρούν το δρόµο που βγάζει στο ξέφωτο, µακρυά από το σύστηµα της εκµετάλλευσης. Γι αυτό ξαναγράφουν την ιστορία στα µέτρα τους.
Πυροβολούν το χθες για να θάψουν το αύριο...
Το ΚΚΕ σας καλεί να πάρετε µέρος στις εκδηλώσεις που οργανώνει σε όλη την Ελλάδα.
Να αναζητήσετε όλη την αλήθεια για το σοσιαλισµό που γνώρισε η ανθρωπότητα, τις αιτίες της ανατροπής του.
Ο Σοσιαλισµός είναι η µόνη ελπίδα της εργατικής τάξης, του λαού. Ο λαός γίνεται αφέντης της οικονοµίας, παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, µε την κοινωνικοποίηση των µέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασµό. Η εργατική, λαϊκή διακυβέρνηση είναι το αντίπαλο δέος απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Για αυτή τη δίκαιη κοινωνία παλεύει το ΚΚΕ!
902, Πέμπτη 12/10/2017 - 12:49

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.