Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΗΠΑτοι, Τραμπούκοι, συμ-Βαση-ούχοι του κεφαλαίου: Απ' την Αβάνα στη Μακρόνησο με αθώα F-16 − ΚΚΕ: Τιμάμε (ενίοτε) τους νεκρούς για να θάψουμε τους ζωντανούς

*
*
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Συνέχισε το «ξέπλυμα» του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και από το βήμα της Βουλής
−...Δείξε στον κόσμο την αγάπη σου για μένα!
Το «ξέπλυμα» του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και από το βήμα της Βουλής συνέχισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με εμφανή ωστόσο την προσπάθειά του επικοινωνιακά να αμβλύνει τις εντυπώσεις για τις επικίνδυνες συμφωνίες που συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα σε ενεργειακούς ανταγωνισμούς και στρατιωτικούς σχεδιασμούς.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Η κυβέρνηση δεν απαντά στα κρίσιμα ερωτήματα για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και τις βάσεις στην Ελλάδα
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή σημειώνει:
«Η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή ήρθε για να επιβεβαιώσει ότι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εμπλέκουν ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στους επικίνδυνους, για το λαό μας, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.
Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, επέλεξε έναν ανώδυνο αντίπαλο στο πρόσωπο του προέδρου του Ποταμιού, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, την ίδια στιγμή που και ο ίδιος και οι υπουργοί του δεν απάντησαν σε κανένα από τα κρίσιμα ερωτήματα που έθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή σχετικά με τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και την αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα.
Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι η παρουσία του στην κηδεία του Κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο, την οποία και σήμερα με πολύ θράσος εκμεταλλεύτηκε, όπως και οι επισκέψεις στη Μακρόνησο δεν είναι παρά το ντεκόρ για το "πολιτικό στριπτίζ" και τις επαίσχυντες συμφωνίες που υπέγραψε με τις ΗΠΑ και τη "διαβολικά καλή" κυβέρνηση Τραμπ. Είναι αυτό που σοφά λέει ο λαός μας “τιμάμε (ενίοτε) τους νεκρούς για να θάψουμε τους ζωντανούς”».
902, Παρασκευή 27/10/2017 - 12:25 - Ενημέρωση: Παρασκευή 27/10/2017 - 12:34
Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για το ταξίδι στις ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας για μια ακόμα φορά στο πρόσωπο του Ντόνανλτ Τραμπ αθώωσε την εγκληματική πολιτική των ΗΠΑ, λέγοντας ότι
«για πρώτη φορά ακούσαμε το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να μιλάει δημόσια για την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους» και πως «στην κατ ιδίαν συνάντηση δεσμεύτηκε για πρωτοβουλίες στενής παρακολούθησης του θέματος αυτού».
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι πήγε στις ΗΠΑ για να εξυπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα,
εννοώντας τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας» λόγω του «ρόλου ως πυλώνα σταθερότητας» που διαδραματίζει «σε μια σημαντική περιοχή που είναι από τις πιο ασταθείς».
Ο πρωθυπουργός εμμέσως πλην σαφώς ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του καταφέρνει να αξιοποιεί τις ρωγμές, όπως αυτές μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας,
  • για να προσκομίσει οφέλη στην ελληνική αστική τάξη από τη μετατροπή της χώρας σε «κόμβο ενέργειας, μεταφορών και τηλεπικοινωνιών μεταξύ τριών ηπείρων» και
  • έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο αμερικανικό ενδιαφέρον για την Αλεξανδρούπολη και την εγκατάσταση πλωτού σταθμού υγροποιημένου αερίου από τις ΗΠΑ.
  • Επανέλαβε την ικανοποίησή του για τον Ντόναλντ Τραμπ που «ενθάρρυνε τους Αμερικανούς επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα».
  • Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις για τον εξωραϊσμό της πολιτικής των ΗΠΑ κάνοντας αναφορά στο ταξίδι του στην Κούβα για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο λέγοντας πως «είμαι αυτός που πριν ένα χρόνο βρέθηκα και στην Αβάνα».
Βάση της Σούδας και F-16
Αχουτό μου, το μωρό μου!
Να υποβαθμίσει τις συζητήσεις και τους σχεδιασμούς με τις ΗΠΑ τόσο για τη Σούδα όσο και για το «πεσκέσι» των δισ. ευρώ για τα F-16 επιχείρησε ο πρωθυπουργός.
Για τη βάση της Σούδας, που ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ θεωρούν εξαιρετικά σημαντική, ανέφερε ότι
έγινε «η ετήσια ανανέωση της βάσης της Σούδας» που «εδώ και 11 χρόνια γίνεται» και ισχυρίστηκε ότι η αναφορά του περί αναβάθμισης της βάσης ενώπιον του Ντόναλντ Τραμπ ήταν για μελλοντική αναβάθμιση, που θα αφορά «το ρόλο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη βάση της Σούδας» και ότι δεν έχει συζητηθεί «αναβάθμιση για αεροσκάφη».
Πάντως, η αναφορά του Ντ. Τραμπ στη βάση της Σούδας και την αξιοποίησή της από τις ΗΠΑ προφανώς δεν έγινε για το πώς οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αξιοποιούν τη Σούδα, αλλά για το πώς η βάση θα αξιοποιηθεί καλύτερα για τις αμερικανικές και ΝΑΤΟικές ανάγκες.
Για την αναβάθμιση των F-16 δήλωσε ότι δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ για τον αριθμό των αεροσκαφών και το τελικό ποσό της αναβάθμισης.
Ανέφερε ότι το αμερικανικό κογκρέσο ενέκρινε την αναβάθμιση 123 αεροσκαφών «ύψους 2,4 δισ. δολαρίων ή περίπου 2 δισ. ευρώ» που είναι «το ανώτατο ποσό» και πως «το δικό μας το ταβάνι είναι 1,1 δισ. ευρώ».
902, Παρασκευή 27/10/2017 - 12:19 - Ενημέρωση: Παρασκευή 27/10/2017 - 13:11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.