Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΚΚΕ: Συγκέντρωση την Παρασκευή, 13 Οκτώβρη, για τη νέα οργανωμένη επίθεση των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής − Ο εγκληματικός χαρακτήρας του καπιταλισμού και οι ευθύνες της κυβέρνησης

Οργανωμένη δολοφονική επίθεση φασιστοειδών στον Πειραιά
Επιτέθηκαν σε ομάδα που κολλούσε αφίσες της ΠΕΝΕΝ
Οργανωμένη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών φασιστοειδών σε κλιμάκιο αφισοκολλητών της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στον Πειραιά σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα, από ομάδα περίπου 10 - 12 ατόμων, που επέβαιναν σε μηχανές. Το περιστατικό συνέβη έξω από τον Οίκο του Ναύτου, όπου η συμμορία των τραμπούκων εμφανίστηκε στο σημείο και αρχικά με απειλές και τραμπουκισμούς και στη συνέχεια με επίθεση και χτυπήματα τραυμάτισαν ένα από τα μέλη της Ένωσης.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκ νέου επιβεβαίωση του δολοφονικού χαρακτήρα της ναζιστικής συμμορίας
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την επίθεση των φασιστοειδών κατά της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε, τα ξημερώματα της Τετάρτης 11/10, στον Πειραιά, κλιμάκιο αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ, από οργανωμένη ομάδα φασιστοειδών, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός από τους αφισοκολλητές.
Το νέο αυτό κρούσμα, αποτέλεσμα της εγκληματικής ιδεολογίας και δράσης της ναζιστικής συμμορίας, λίγες μόνο μέρες μετά από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες εργάτες στον Ασπρόπυργο, επιβεβαιώνει εκ νέου το δολοφονικό χαρακτήρα του ναζιστικού μορφώματος. Αποκαλύπτει τις σημαντικές ευθύνες της κυβέρνησης, όχι μόνο για τις καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και για την ανενόχλητη δράση φασιστικών συμμοριών στον Πειραιά, στον Ασπρόπυργο και αλλού.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός χρειάζεται να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες, να απομονώσουν αποφασιστικά τη Χρυσή Αυγή και όσους τη θρέφουν».

Το περιστατικό κατήγγειλε η ΠΕΝΕΝ, αναφέροντας πως η νεοναζιστική χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη, και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό κίνημα και στους μετανάστες σε διάφορες λαϊκές γειτονιές. «Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την ανοχή που δείχνει στα κρούσματα βίας και τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, αλλά και για την πρωτοφανή καθυστέρηση στη δικαστική εκκαθάριση της εγκληματικής δράσης για την οποία ευθύνεται η νεοναζιστική οργάνωση», αναφέρει η ανακοίνωση.
Πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής συμμορίας τις τελευταίες μέρες, μετά τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών γης στον Ασπρόπυργο καθώς και σε βάρος μετανάστη στη Λαμπρινή, που απλά επιβεβαιώνουν τον δολοφονικό χαρακτήρα του ναζιστικού μορφώματος.
Καταδικάζουν τα ναυτεργατικά σωματεία
Τη φασιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής σε βάρος αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ καταδικάζουν με κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ.
Σημειώνουν ότι η επίθεση αυτή «αποτελεί συνέχεια των πρόσφατων δολοφονικών επιθέσεών τους, σε βάρος των μεταναστών - εργατών στον Ασπρόπυργο, των εργατών και στελεχών του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και άλλων εγκληματικών ενεργειών, όπως η δολοφονία του Π. Φύσσα. Το δηλητήριο του φασισμού πρέπει να το απομονώσουν οι εργάτες, η λαϊκή οικογένεια, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, να καταδικάσουν τις δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, με οργάνωση, αγώνα, αλληλεγγύη, να δυναμώσει η ταξική πάλη ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου που γεννάει και εκτρέφει τους απόγονους του ναζισμού».

*
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Αύριο (13/10/2017) η συγκέντρωση καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων
Στην πλατεία Δημαρχείου, στις 6 μ.μ., καλούν η ΤΟ Θριασίου - Μεγαρίδας και Κλαδικές ΚΟ του ΚΚΕ
Κάλεσμα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την εγκληματική - ναζιστική Χρυσή Αυγή και τη δολοφονική της δράση απευθύνουν η ΤΟ Θριασίου Μεγαρίδας και Κλαδικές ΚΟ του ΚΚΕ από την περιοχή.
Οι Οργανώσεις του Κόμματος καλούν σε συγκέντρωση αύριο Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου Ασπροπύργου, ως απάντηση στους συχνούς ξυλοδαρμούς μεταναστών εργατών από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη δολοφονική επίθεση σε Πακιστανό εργάτη γης.
Οι εξορμήσεις σε εργοστάσια, εμπορομάγαζα, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και γειτονιές της περιοχής είναι καθημερινές από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, σε μια προσπάθεια να φτάσει πλατιά στην εργατική τάξη το κάλεσμα για απομόνωση των φασιστών και όσων τους θρέφουν. Για να γίνει καθαρό ότι οι φασίστες είναι εγκληματίες επειδή είναι ναζί, δηλαδή τα μαντρόσκυλα των καπιταλιστών. Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, συζητώντας με Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους, αναδεικνύουν μεταξύ άλλων τις ευθύνες της κυβέρνησης τόσο για την καθυστέρηση της δίκης όσο και γιατί οι φασιστικές συμμορίες δρουν ανενόχλητες στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου.
  • Πλήθος φορέων καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μετανάστες εργάτες στην περιοχή του Ασπρόπυργου. Σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας και νήσων Αργοσαρωνικού, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝ. Επίσης οι Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι: Οικονομικού ΕΚΠΑ, Νομικής ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου Πειραιά, Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ, Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ, Φυσικού ΕΚΠΑ, Μαθηματικού ΕΚΠΑ, Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ (ΝΦΕΕΜΠ), ΣΓΤΚΣ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά και ΑΣΠΑΙΤΕ.
*
Για τη ναζιστική επίθεση στον Ασπρόπυργο, όπου και η ανακοίνωση του ΚΚΕ, βλέπε από Μποτίλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.