Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΤσΗΠΑς: Είμαστε όλοι Αμερικανάκια! − ΚΚΕ: Άθλιο και επικίνδυνο παζάρι για βαθύτερη εμπλοκή

−Το καλύτερο πατάκι μας, Στόλτεν!
«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ @realDonaldTrump στη Σύνοδο των Βρυξελλών» γράφει ο κ. Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter, συνοδεύοντάς την με τη συγκεκριμένη φωτό (Με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, ΓΓ ΝΑΤΟ, Μάϊος 2017).
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Αναμένεται να επισφραγίσει την βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
Στις ΗΠΑ μεταβαίνει από σήμερα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας για πενθήμερη επίσκεψη, η οποία αναμένεται να επισφραγίσει τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας σε μία σειρά ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπορεί επάξια να συγκαταλέγεται στις πλέον νομιμόφρονες προς το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ
Σε σχόλιό του για το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ -ανεξάρτητα από τα όσα άλλα επικοινωνιακά σερβίρονται- έχει ένα βασικό στόχο: Την αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα και τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή.
Τα όποια "ανταλλάγματα" διεκδικεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σ’ αυτό το άθλιο και επικίνδυνο παζάρι, δεν αφορούν τον ελληνικό λαό, αλλά τις επενδύσεις και τα κέρδη επιχειρηματικών κολοσσών, μέσα κι από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την παράδοση του ενεργειακού πλούτου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπορεί επάξια να συγκαταλέγεται στις πλέον νομιμόφρονες -προς το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ- κυβερνήσεις».
902, Παρασκευή 13/10/2017 - 12:14

Η συνάντηση (για δεύτερη φορά) του Αλ. Τσίπρα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντ. Τράμπ θα γίνει την Τρίτη. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που δημοσιοποίησε το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ, με επενδυτές και άλλους εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και με φορείς της ομογένειας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται τα θέματα:
  • Της οικονομίας, με έμφαση στην ενίσχυση των προσπαθειών της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση και τη σταθερή πρόσβαση της στις αγορές.
  • Της ασφάλειας, δεδομένου του κρίσιμου ρόλου που παίζει η χώρα στην ευρύτερη περιοχή.
  • Των περιφερειακών εξελίξεων στην περιοχή που παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον και η Ελλάδα έχει ενεργή συμμετοχή και αναβαθμισμένη συνεργασία με σειρά γειτονικών χωρών. Απόδειξη αυτού ιδιαίτερα οι τριμερείς (Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ, Ελλάδα - Κύπρος - Αίγυπτος) και τετραμερείς (Ελλάδα - Σερβία - Βουλγαρία - Ρουμανία) διασκέψεις.
  • Της ενέργειας, δεδομένου του διεθνούς ενδιαφέροντος που υπάρχει για το ζήτημα αυτό αλλά και της θέσης της χώρας, που συνιστά σημαντικό παράγοντα στην αναβάθμιση του ρόλου της στον τομέα αυτό.
Τρέμω σύγκορμος, Πρόεδρε. Είστε πολύ γλυκός!
Ορμητήριο για πολέμους
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, μιλώντας στο προσωπικό της βάσης της Σούδας, με αφορμή την εκδήλωση για την ίδρυση του αμερικανικού ναυτικού, αναφέρθηκε στους «ίδιους στόχους» που μοιράζονται η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, εστιάζοντας στο ρόλο που μπορεί να παίξει η συγκεκριμένη βάση.
  • Επικαλούμενος την αύξηση του αριθμού των στελεχών στη Σούδα, υποστήριξε ότι η αύξηση αυτή σηματοδοτεί τη διευρυνόμενη αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, όπως επίσης και τη «στρατηγική σημασία» της βάσης.
Αποδίδοντας εύσημα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τόνισε πως χάρη
στη «στενή συνεργασία» με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την ελληνική κυβέρνηση, η βάση της Σούδας έχει μετατραπεί σε ανώτερο διανομέα υλικοτεχνικής υποστήριξης για άλλες, προκεχωρημένες, μονάδες. 
«Οι πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις υπογράμμισαν περαιτέρω τη σημασία της Σούδας στη Μεσόγειο. Η βάση είναι αφιερωμένη στη φροντίδα του στόλου και των αερομεταφορών σε αυτήν την στρατηγικά κρίσιμη περιοχή του κόσμου και στην εμβάθυνση της συνεργασίας με τους Έλληνες Συμμάχους μας», πρόσθεσε. 
Επικίνδυνοι σχεδιασμοί
Με αφορμή την επίσκεψη στις ΗΠΑ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καυχιέται για τον «αναβαθμισμένο» ρόλο της Ελλάδας, ο οποίος σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Δεν είναι τυχαίο, ότι πριν από λίγο καιρό υπήρξαν πληροφορίες ότι στον Άραξο γίνονται εργασίες για να υποδεχθεί πυρηνικά.

Μέσα στο κατακαλόκαιρο, η ελληνική κυβέρνηση ανανέωσε για ένα χρόνο τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη χρήση της βάσης της Σούδας, ενώ από την αμερικανική πλευρά έχει τεθεί το ζήτημα μιας πολυετούς συμφωνίας ανανέωσης για τη Σούδα. Επίσης, ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος έχει εκφράσει την προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να «φιλοξενήσει» νέα ΝΑΤΟική βάση σε κάποιο νησί του Αιγαίου.
«Έρχεται, λοιπόν, η επίσκεψη στις ΗΠΑ και η συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο σε συνέχεια μιας σειράς διμερών επαφών και συναντήσεων, αλλά και κυβερνητικών επαφών με άλλες πολύ μεγάλες χώρες, οι οποίες πλέον αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα, βγαίνοντας από την κρίση και βγαίνοντας από τη μνημονιακή επιτροπεία, γίνεται ένα πεδίο στο οποίο μπορούν να υπάρξουν και οικονομικές εξελίξεις που θα ευνοήσουν μεγάλες και πολύ μεγάλες επενδύσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».
Επιπλέον, δεν δίστασε να διαφημίσει τις «υπηρεσίες» που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα, που αποτελεί «πυλώνα σταθερότητας», για την υλοποίηση μίας σειράς ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με τον Δ. Τζανακόπουλο, η Ελλάδα 
«παίζει έναν αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο, σε ό,τι αφορά στην ευρύτερη περιοχή, την ασφάλεια και τη σταθερότητά της. Διότι γνωρίζετε ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο του κόσμου, όπου οι γύρω περιοχές είναι ευρύτερα αποσταθεροποιημένες. Αν πιάσει κανείς το ζήτημα της Μέσης Ανατολής -τα προβλήματα που υπάρχουν στην Τουρκία, τα προβλήματα που υπάρχουν στη Βόρεια Αφρική- η Ελλάδα αναδιαμορφώνεται σε έναν πόλο σταθερότητας, πράγμα το οποίο έχει και συγκεκριμένες αντανακλάσεις στο πεδίο των διεθνών σχέσεων και των διμερών επαφών».
Εκτός από την «γεωστρατηγική θέση» της χώρας, η κυβέρνηση αξιοποιεί ως κράχτη για τους αμερικανικούς ομίλους τα «φιλέτα» του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και την πάμφθηνη εργασία.
902, Παρασκευή 13/10/2017 - 21:34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.