Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΣΥμμορίαΑΝΕΛέητων: Αντιλαϊκά πανηγύρια με μέρισμα εμπαιγμού και ξήλωμα απεργιακού δικαιώματος − ΠΑΜΕ 9 Νοέμβρη για εργατική-λαϊκή απάντηση


ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Νέα αντιλαϊκά μέτρα και επικίνδυνοι σχεδιασμοί πίσω από τα πανηγύρια
Tην αποφασιστικότητά της να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης εκφράζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προκειμένου να μην διαταραχθεί το «θετικό» μομέντουμ για το κεφάλαιο, το οποίο αποτυπώθηκε και στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ όπου αναλήφθηκαν επικίνδυνες δεσμεύσεις για χάρη της γεωστρατηγικής αναβάθμισης.
«Είναι σαφές ότι εργαζόμαστε, με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εκτιμώ ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, για να συμβεί αυτό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, που έχει αναλάβει να υλοποιήσει τον «σκληρό» πυρήνα των μέτρων της τρίτης αξιολόγησης και τα οποία αποτελούν πάγια ζητούμενα του κεφαλαίου, όπως για παράδειγμα το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος.

Να δυναμώσει η εργατική-λαϊκή απάντηση
Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τόσο με αφορμή την τρίτη αξιολόγηση όσο με το ταξίδι στις ΗΠΑ δεν προμηνύει τίποτα καλό για το λαό, αφού υποκρύπτει νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων και βαθύτερη εμπλοκή σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Χωρίς καθυστέρηση, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα χρειάζεται να οργανώσουν την πάλη τους. Να πάρουν απάντηση τα αντιλαϊκά παζάρια και τα επικίνδυνα σχέδια, με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη (βλέπε πιο κάτω).

Η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε ότι τα θέματα ένα προς ένα κλείνουν και πολλά από αυτά διευθετούνται στο επίπεδο των τεχνικών κλιμακίων. «Αποτυπώνεται, έτσι και στις συζητήσεις με τους θεσμούς η θετική στιγμή που υπάρχει στην ελληνική οικονομία, το ευνοϊκό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και τα αποτελέσματα των πολιτικών πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ», είπε.
Χρησιμοποιώντας το δόλωμα της «εξόδου από το μνημόνιο», ισχυρίστηκε ότι «η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα μας επιτρέψει πια να συζητήσουμε τους όρους της εξόδου από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».
Βέβαια, το αφήγημα της «εξόδου από το μνημόνιο» καταρρίπτεται από το γεγονός ότι έχουν ήδη προνομοθετηθεί σκληρά μέτρα για το 2019 και το 2020, ενώ ο στόχος για «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα ισχύει μέχρι το 2060! Στην πραγματικότητα, όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν νομοθετηθεί, ήρθαν για να μείνουν και να εγγυηθούν αυξημένη κερδοφορία στους επιχειρηματικούς ομίλους και στη φάση της όποιας ανάκαμψης.
Ξηλώνουν το απεργιακό δικαίωμα
Σε αυτό το γύρο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς συμφωνήθηκε να αυξηθεί η απαιτούμενη απαρτία για τη λήψη απόφασης για απεργία από πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία. 
Σύμφωνα με τις «διαρροές», η απαιτούμενη απαρτία πηγαίνει από το 1/3 των τακτοποιημένων οικονομικά μελών του σωματείου που ισχύει μέχρι σήμερα, στο 1/2. Στην πραγματικότητα, βέβαια, η αύξηση αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη, αφού σύμφωνα με το συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982, το 1/3 σήμερα αφορά μόνο στην πρώτη Γενική Συνέλευση του σωματείου, καθώς η απαρτία στην τρίτη Γενική Συνέλευση μπορεί να επιτευχθεί και με το 1/5 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.
Οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών αποχώρησαν από την Ελλάδα την Παρασκευή και θα επανέλθουν το Νοέμβρη. Στο μεσοδιάστημα θα συνεχιστούν τα αντιλαϊκά παζάρια σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για να κλείσουν τα 95 προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, αλλά και να καλυφθούν τυχόν «αστοχίες» στον κρατικό προϋπολογισμό του 2018.
Από την τελική συμφωνία που θα επιτευχθεί για τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού θα εξαρτηθεί έως έναν βαθμό και το μέγεθος του «μαχαιριού» στα προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα, ζήτημα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της τρίτης αξιολόγησης.
«Μέρισμα» κοροϊδίας και εμπαιγμού
Σαν «τυράκι» για τα νέα μέτρα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί το «κοινωνικό μέρισμα» από το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα του 2017. Η κυβέρνηση θέλει να επαναλάβει το περσινό τρικ, όπου ένα εφάπαξ φιλοδώρημα βαφτίστηκε «13η σύνταξη», τη στιγμή που με το «νόμο Κατρούγκαλου» δεν έμεινε τίποτα όρθιο στο ασφαλιστικό.
Πάντως, «διαρροές» από την πλευρά της κυβέρνησης αναφέρουν ότι οι θεσμοί προτάσσουν την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.
Ένα σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να διαγραφεί η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ. Το μέτρο αυτό όμως θα ισχύσει μόνο για όσους πληρώσουν εμπρόθεσμα τις προηγούμενες δόσεις, επομένως θα αυξήσει την εισπραξιμότητα του χαρατσιού.
«Εγώ δεν θέλω να είναι οριζόντια η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά επιλεκτική και να αφορά τα χαμηλά εισοδήματα», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, καθώς στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης υπάρχει «ανταλλαγή» απόψεων... για την καταλληλότερη μέθοδο εξαπάτησης του λαού.
Το πρωί της Δευτέρας θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα ασχοληθεί με τη διανομή του «κοινωνικού μερίσματος» αλλά και με την αποτίμηση των επαφών του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
902, Κυριακή 29/10/2017 - 21:49
*
ΠΑΜΕ
Συλλαλητήρια στις 9 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα
Η αφίσα του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη στο Σύνταγμα
Σε συλλαλητήρια την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Στην Αθήνα η κινητοποίηση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Απέναντι στα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνει το «πακέτο» της «δίκαιης ανάπτυξης», μπροστά στην 3η «αξιολόγηση» και τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2018, αλλά και ενάντια στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων να αντιτάξουν τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και του λαού, να συμβάλουν στην άνοδο των αγώνων για την αντεπίθεση (βλέπε πιο κάτω αναλυτικά τις κινητοποιήσεις).

ΠΑΜΕ
Συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις στις 9 Νοέμβρη - Στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 18.30
 «Απαντάμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας με μαζικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 9 Νοέμβρη, στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις. Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο! 9 Νοέμβρη, 18.30 στο Σύνταγμα», επισημαίνει το ΠΑΜΕ καλώντας σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνει εκείνη την ημέρα.
Στη Θεσσαλονίκη το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Επίσης, συλλαλητήρια προγραμματίζονται σε: 
Χαλκίδα, Πέμπτη 2 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Αγοράς
Κεφαλλονιά, Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ., μπροστά από το Εργατικό Κέντρο 
Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ αλλά και το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, σημαίνουν νέα μέτρα εις βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
Οι "εκκρεμότητες" της τρίτης "αξιολόγησης" έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες, την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία. Προσπαθεί να φυλάξει τα νώτα της, διότι γνωρίζει πως ότι η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί και υπερασπίζεται σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Την ίδια στιγμή πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό αποτελεί η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ καθώς εμπλέκει τη χώρα σε θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, φέρνοντας μέτρα "φωτιά" για το λαό. Η χώρα μας εμπλέκεται πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε νέες σκληρές θυσίες για να εκπληρώνονται οι "συμβατικές υποχρεώσεις" της χώρας σε εξοπλιστικές δαπάνες. Ο εκσυγχρονισμός των F-16, για τον οποίο θα δαπανηθούν 2,4 δισ. ευρώ, ομολογείται ότι υπηρετεί την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι δεσμεύσεις για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας.
Η διάθεση του 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και οι νέες συμφωνίες δισ. ευρώ στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, με αιχμή την αναβάθμιση του στόλου των F-16, προστίθενται πάνω στα 3 δισ. ευρώ που πηγαίνουν κάθε χρόνο σε ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, ασκήσεις και αποστολές την ίδια στιγμή που πετσοκόβονται κονδύλια σε σχολεία, νοσοκομεία, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα.
Απαντάμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας με μαζικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 9 Νοέμβρη, στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις.
Καλούμε σε αποφάσεις συμμετοχής τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων.
Με οδηγό την πείρα από την επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, τη νέα φοροεπιδρομή, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, τη θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σε κάθε εργατικό-λαϊκό σπίτι, να οργανώσουμε την άνοδο των αγώνων για την αντεπίθεση.
Διεκδικούμε:
Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μην βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα.
Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής-λαϊκής οικογένειας».
902, Παρασκευή 20/10/2017 - 17:52 - Ενημέρωση: Πέμπτη 26/10/2017 - 09:42

«Με παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα χτίζουν την ανάκαμψη, τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου», τονίζει η ΠΑΣΕΒΕ και καλεί σε μαζική συμμετοχή.
Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.
Για την Αθήνα έχουν οριστεί προσυγκεντρώσεις στις 6 μ.μ., στις πλατείες Κάνιγγος, Ομονοίας, Μοναστηρακίου και στα Προπύλαια.
*
Οι κινητοποιήσεις
Πέμπτη 2 Νοέμβρη:
  • Χαλκίδα: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς
Τετάρτη 8 Νοέμβρη
  • Λάρισα: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας
Πέμπτη 9 Νοέμβρη
  • Αθήνα: Στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα
  • Θεσσαλονίκη: Στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου
  • Αγρίνιο: Στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Κατερίνη: Στις στις 6:30 μ.μ. στο Πλατάνι-Σιντριβάνι
  • Κέρκυρα: Στις 6 μ.μ. στο Σαρόκο
  • Κεφαλονιά: Στις 6.30 μ.μ., μπροστά από το Εργατικό Κέντρο 
Σωματεία που καλούν
Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν: ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων», ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής-Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «Γ. Σεφέρης».
902, Δευτέρα 30/10/2017 - 11:30 - Ενημέρωση: Δευτέρα 30/10/2017 - 19:45

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.