Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Δημήτρης Κουτσούμπας: Τι ακριβώς συμφωνήσατε επιπλέον για τη Σούδα στις ΗΠΑ; Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει να τον σύρερε σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, επεμβάσεις, πολέμους − Θανάσης Παφίλης: Τα «ΝΑΤΟικά κάμματα» καυγαδίζουν για το ποιος είναι «περισσότερο» με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ (2 VIDEO)

(Περίληψη ομιλίας Θ. Παφίλη, στο τέλος)
*
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να τον σύρει σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, επεμβάσεις, πολέμους
(VIDEO)
Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις» μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Αναλυτικά, ολόκληρη η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής: 
«Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Το προς συζήτηση σχέδιο νόμου τόσο στο στάδιο της εξέτασής του στη σχετική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, αλλά και πιο πριν, ακόμη και κατά την περίοδο της λεγόμενης δημόσιας διαβούλευσής του, ούτε λίγο ούτε πολύ είχε φορτιστεί από την κυβέρνηση με προσδοκίες εξωπραγματικές, για το ρόλο που θα "παίξει" στον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Και αυτό γιατί το υπό συζήτηση νομοσχέδιο απλά προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των αναγκών των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ.
Σκοπός του είναι η ακόμη εντονότερη προσαρμογή των Ενόπλων Δυνάμεων στην εξυπηρέτηση των πολεμικών σχεδιασμών των ιμπεριαλιστικών κέντρων, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.
Εμπεριέχονται σ’ αυτό θέματα που αφορούν το προσωπικό. Όμως, αλήθεια, σε ποιο προσωπικό αναφέρεστε;
Αναφέρεστε στα στελέχη που τους ορκίσατε πανηγυρικά να υπερασπίζονται "…με πίστιν και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός τους, τας σημαίας", όπως λέει ο σχετικός όρκος και τους οποίους αντί να τους στέλνετε να υπερασπιστούν πραγματικά τα σύνορα της χώρας μας, τους στέλνετε να χύσουν το αίμα τους στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στο Κόσσοβο, στη Συρία, στην Κορέα παλιότερα ή όπου αλλού απαιτούν ή θα απαιτήσουν οι επιδιώξεις και τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ. Επικαλούμενοι συνεχώς "συμβατικές υποχρεώσεις" και τη "συνέχεια του κράτους", λες κι αυτές οι συμβατικές υποχρεώσεις είναι προϊόν παρθενογένεσης και όχι δικές σας -μαζί και των προηγούμενων- πολιτικές επιλογές!
Γίνεται αναφορά στο προσωπικό που στελεχώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις, που η επιχειρησιακή τους δομή έχει συγκροτηθεί όχι με βάση την ανάγκη υπεράσπισης των συνόρων της χώρας, αλλά με βάση την εξυπηρέτηση των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών.
Για μας είναι ξεκάθαρο. Η διατεταγμένη υπηρεσία, στο πέρασμα του χρόνου, χιλιάδων Ελλήνων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στις δυνάμεις ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ ή σε άλλους σχηματισμούς του, δεν αποσκοπεί, ούτε κατ’ ελάχιστο, στην προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.
Εξυπηρετεί ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αντιστρατεύεται τα συμφέροντα του λαού μας για ειρηνική συνύπαρξή του με τους άλλους λαούς. Εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη χώρα μας.
Εκθέτει τους στρατιωτικούς σε κινδύνους άσχετους με την υπεράσπιση της κυριαρχίας της χώρας μας.
Με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, αυτά τα στελέχη που ανάλωσαν δεκαετίες της ζωής τους εργαζόμενα σε αντίξοες συνθήκες, και πλέον συμπληρώνουν τον εργάσιμο βίο τους, τους κάνετε “τη χάρη” να τα ανταμείψετε σήμερα με επιπλέον χρόνο εργασίας.
Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επίσης ρυθμίσεις που αφορούν την οικονομική "αξιοποίηση", όπως χαρακτηρίζεται, της κινητής περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σ’ αυτό υπάρχει αναφορά σε παλιό, άχρηστο ή μη αξιοποιήσιμο υλικό. Όμως σε ποιο τέτοιο υλικό αναφέρεστε;
Είναι τα άρματα, τα αεροπλάνα, τα τανκς ή τα κανόνια, οι σφαίρες και τα βλήματα που προμηθεύτηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, όχι πάντα για να καλύψουν ελληνικές ανάγκες;
Είναι τα οπλικά συστήματα που αγοράστηκαν κάτω από εκβιαστικές προϋποθέσεις, στο πλαίσιο της διπλωματίας των εξοπλισμών, με την κατασπατάληση ασύλληπτων ποσών στο βωμό του δήθεν εξευμενισμού και προσεταιρισμού του "ξένου παράγοντα", όπως τον χαρακτηρίζετε;
Δεν είναι τυχαίο ότι στις επίσημες επισκέψεις στη χώρα μας, οι ηγεσίες κρατών που διαθέτουν ισχυρά μονοπώλια παραγωγής οπλικών συστημάτων, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, συνοδεύονται από εκπροσώπους πολεμικών βιομηχανιών.
Και σήμερα γιατί ο ελληνικός λαός να εμπιστευτεί την απόσυρσή τους; Μήπως γιατί οι ντίλερς του θανάτου θέλουν να προωθήσουν νέα όπλα;
Εμείς, λοιπόν, θέτουμε σ’ όλους αυτούς το ερώτημα: Αυτή η τεράστιου κόστους αλλαγή υποδομών, προσαρμοσμένων στις "απειλές" που προδιαγράφουν στους επιχειρησιακούς τους σχεδιασμούς οι ιμπεριαλιστές, πόση σχέση έχουν άραγε με την πραγματική και ουσιαστική υπεράσπιση των συνόρων μας;
Η απάντηση είναι μία. Οι προτεινόμενες από το ΝΑΤΟ και τελικά υλοποιούμενες υποδομές δεν έχουν σχέση με την υπεράσπιση των συνόρων, γιατί είναι ενταγμένες μόνο στους δικούς του σχεδιασμούς.
Στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται επίσης ένα ολόκληρο κεφάλαιο που χαρακτηρίζεται "σημαντική τομή στη διαδικασία των οικονομικών επιθεωρήσεων και εσωτερικών ελέγχων κλπ.". Δηλαδή, για να ‘χουμε το καλό ερώτημα, με τη δημιουργία αυτών των υποδομών ελέγχου, θέλετε να πείσετε τον ελληνικό λαό ότι θα σταματήσει ο χρηματισμός, οι μίζες, όπως το λέει ο λαός μας απλά, σε αυτό το αλισβερίσι των εξοπλισμών; Είναι γνωστό και στον πλέον αδαή γύρω από τις προμήθειες όπλων ότι ο χρηματισμός, η εξαγορά προτίμησης, αποτελεί καθεστώς στους εξοπλισμούς και είναι απόρροια του τεράστιου ανταγωνισμού ανάμεσα σε πολυεθνικά μεγαθήρια.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ελλάδας, η οποία ξοδεύει μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού της στην αγορά οπλικών συστημάτων, που εκτός των άλλων, σε σημαντικό ποσοστό, δεν έχουν σχέση με τις πραγματικές ανάγκες άμυνας της χώρας, αλλά υπηρετούν σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ αλλά και της ΕΕ.
Το μέγεθος της οικονομικής αιμορραγίας της Ελλάδας στο βωμό των αναγκών του ΝΑΤΟ δείχνει και η ετήσια έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (IISS) που δημοσιοποιήθηκε το Φλεβάρη του 2017.
Αναφέρει ότι οι 26 ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ αύξησαν μεν συνολικά τις αμυντικές δαπάνες τους το 2016, αλλά μόνο σε "μικρή" κλίμακα.
Σύμφωνα με τον ίδιο φορέα, μόνο δύο από αυτές τις χώρες τήρησαν τη ΝΑΤΟική δέσμευση του 2% του ΑΕΠ: Η Εσθονία και η Ελλάδα.
Γι’ αυτό και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δέχεται συχνά - πυκνά τα συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ, πριν του Ομπάμα, τώρα και του Τραμπ, από τους υπουργούς Άμυνας των ΗΠΑ επίσης κλπ.
Την ίδια ώρα ακριβώς περικόπτονται κι άλλο μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικές παροχές.
Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, φαίνεται ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία αναβάθμισης των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16.
Ποιον εξυπηρετεί αυτή η πώληση; Πριν απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση, πρόλαβαν και μας το είπαν οι ίδιοι οι Αμερικανοί.
Είναι αποκαλυπτικά τα όσα καταγράφονται σε έγγραφο του Αμερικανικού Οργανισμού Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια (Defense Security Cooperation Agency) του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, υπηρεσία η οποία εισηγείται στο Κογκρέσο τέτοια ζητήματα.
Λέει: "Αυτή η προτεινόμενη πώληση θα συμβάλει στην επίτευξη στόχων της εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ (...) θα ενισχύσει την ικανότητα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να υποστηρίζει το ΝΑΤΟ και να παραμένει διαλειτουργική με τις ΗΠΑ και τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Θα βοηθήσει επίσης την Ελλάδα να υποστηρίζει επιχειρήσεις στο μέλλον, μειώνοντας έτσι την απειλή που αποτελούν οι εχθροί της συμμαχίας για τις ΗΠΑ και τη συμμαχία".
Όλα αυτά, όμως, που είναι απολύτως αναγκαία για την εκτέλεση των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη γεωπολιτική περιοχή μας, θα τα πληρώσει ο λαός μας και με τον ιδρώτα του.
Τώρα, για το αν το κόστος θα είναι 2,4 δισ. δολάρια ή 1,1 δισ., είναι γνωστό ότι οι πολεμικές τους βιομηχανίες θα πάρουν ακριβώς αυτό που θέλουν.
Όσο για το παραμύθι των "Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων", αν τελικά και σε τι ποσοστό θα εφαρμοστούν, είναι γνωστή η πρακτική που επικρατεί με τις υπερτιμολογήσεις που επιβάλλουν στα προς πώληση οπλικά συστήματα, με το καπέλο αυτό να διανέμεται σε συντριπτικό ποσοστό σε εγχώριους εμπόρους όπλων.
Ο λαός μας όμως το έχει πληρώσει. Εμείς λέμε καθαρά: Είναι μια κολοσσιαία οικονομική αιμορραγία που εξυπηρετεί ελάχιστα μεν τα συμφέροντα άμυνας της Ελλάδας, σε συντριπτικό όμως βαθμό τα αμερικανοΝΑΤΟικά.
Εμείς, βλέποντας συνολικά το θέμα της εμπλοκής της Ελλάδας στη στήριξη των επιχειρησιακών σχεδιασμών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε απ’ αυτή την εμπλοκή το θέμα ύπαρξης ξένων στρατιωτικών βάσεων στο ελληνικό έδαφος.
Το θέμα αυτό κυριάρχησε και στις συζητήσεις στο πρόσφατο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, στις συναντήσεις με τον Τραμπ και με υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε για τη βάση της Σούδας: "Σε ό,τι αφορά την Κρήτη και τη βάση της Σούδας, (...) μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί".
Δεν μας διαφεύγει το γεγονός ότι προηγούμενα μια σειρά στελέχη πρώην κυβερνητικών κομμάτων, ο ίδιος ο αρχηγός της ΝΔ, τάσσονταν υπέρ μιας πιο μακρόχρονης ανανέωσης της σύμβασης παραχώρησης της Σούδας στους Αμερικανούς.
Επομένως προκύπτουν βάσιμα ερωτήματα:
  • Τι ακριβώς συμφωνήσατε επιπλέον για τη Σούδα στις ΗΠΑ;
  • Παράταση της Συμφωνίας για περισσότερα χρόνια;
  • Χωρική επέκταση της βάσης και γιατί;
  • Επίκεινται μήπως μεταφορά εκεί Αμερικανών πεζοναυτών από το Ιντσιρλίκ; Μοίρας αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών ή drones;
  • Επίκειται, "εναλλακτικά", μεταφορά drones στο Καστέλλι;
Επιπλέον, εμείς ζητάμε να πείτε στο λαό και το γιατί πρέπει να αναβαθμιστεί η βάση της Σούδας.
Κι αν το ερώτημα ακούγεται ρητορικό, την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο κύριος υπουργός Άμυνας σε εκδήλωση για τα 70 χρόνια λειτουργίας του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ τον περασμένο Ιούνιο, παρουσία του Αμερικανού πρεσβευτή: "Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των ΗΠΑ για να επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας για το Ναυτικό, ώστε να μπορεί να επιχειρεί από την Κρήτη ως το Σουέζ. Αν δεν διακόψουμε τώρα τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας μέσω της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, όπλων, παράνομου πετρελαίου, είναι αδύνατο να πολεμήσουμε την τρομοκρατία. Γι’ αυτό θέλουμε τη βοήθειά σας για να επεκτείνουμε τη δυνατότητα στο Ναυτικό και την Αεροπορία, επειδή η Ελλάδα θα είναι κάθε φορά με το μέρος των ΗΠΑ".
Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη στις ΗΠΑ, μεταβαίνοντας στην Αίγυπτο είπε δημόσια: "Δεν πρέπει να φειδόμεθα προσπαθειών προκειμένου να σταθούμε στο ύψος των προκλήσεων. Πριν από λίγες ώρες επιστρέψαμε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας από τις ΗΠΑ, όπου και πάλι η διεθνής κοινότητα ζητάει την εμπλοκή της Ελλάδας και της Αιγύπτου για τη διαμόρφωση ενός πυλώνα σταθερότητας που μπορεί να φέρει την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Και αυτό πράττουμε".
Τι ακριβώς όμως σας ζητάει, ρωτάμε εμείς, να "πράξετε" η "διεθνής κοινότητα", δηλαδή το NATO και οι ΗΠΑ;
Σε τι έχετε συμφωνήσει;
  • Θα αναλάβει όντως το Πολεμικό Ναυτικό, όπως έχει προταθεί, υπηρεσίες συνοδείας αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις πλατφόρμες των οποίων απογειώνονται αμερικανικά βομβαρδιστικά για να σπείρουν τον όλεθρο σε Συρία και Ιράκ;
  • Θα αναλάβει η Πολεμική Αεροπορία ή αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού -τα υπό αναβάθμιση Ρ-3 στην ΕΑΒ στην Τανάγρα- περιπολίες για λογαριασμό του NATO στην Ανατολική Μεσόγειο, στη ζώνη από Μάλτα ως Σουέζ, όπως έχουν εισηγηθεί κυβερνητικά στελέχη;
  • Θα συνεχιστεί η απόσπαση μέσων του Πολεμικού Ναυτικού για την επάνδρωση της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2, που προσκλήθηκε από την κυβέρνηση στο Αιγαίο για τη διαχείριση τάχα του Προσφυγικού και στην πράξη πλοία της απλώνονται σε περιπολίες από τις Βαλεαρίδες Νήσους στη Δυτική Μεσόγειο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα;
  • Θα συνεχιστεί η απόσπαση πλοίων και υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού για την επάνδρωση της επιχείρησης του NATO "Sea Guardian", που με πρόσχημα την ασφάλεια στη θάλασσα ελέγχει την παρουσία και τη δραστηριότητα πλοίων ανταγωνιστικών ιμπεριαλιστικών κέντρων στο δίαυλο της Μεσογείου;
Φυσικά, δεν είναι παρών σήμερα εδώ ο κ. Τσίπρας για να απαντήσει, έχουμε υπομονή, θα περιμένουμε και για αυτά και για όλα τα προηγούμενα και για άλλα ερωτήματα που έχουμε θέσει.
Κυρίες και κύριοι,
Στο πλαίσιο αυτής της ενδοτικής πολιτικής, ήδη υπάρχουν πληροφορίες για επισκέψεις Αμερικανών αξιωματούχων σε αεροδρόμια, στρατόπεδα, άλλες εγκαταστάσεις για επιλογή και μετατροπή τους σε αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.
Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη για τις κάλπικες "διαψεύσεις" της στις καταγγελίες του ΚΚΕ σχετικά με την προγραμματιζόμενη αποθήκευση πυρηνικών στη βάση του Άραξου.
Τη μέρα που ολοκληρωνόταν η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ ήρθε η επιβεβαίωση των σοβαρών καταγγελιών που έκανε το προηγούμενο διάστημα το ΚΚΕ, ότι έχουν προχωρήσει εκτεταμένες εργασίες και προετοιμασίες στην αεροπορική αυτή βάση, προκειμένου να αποθηκευτούν εκεί πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 26 και 28 Σεπτέμβρη έγινε σύσκεψη στην έδρα του  ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την επισκόπηση των εργασιών, από αρμόδια επιτροπή του ΝΑΤΟ, για τον "εκσυγχρονισμό" της βάσης του Άραξου προκειμένου να φιλοξενήσει "ειδικά όπλα", χωρίς να διευκρινίζεται τι είδους “ειδικά όπλα” είναι αυτά.
Σχετική ενημέρωση από αυτήν τη σύσκεψη στάλθηκε υπηρεσιακά, έχει γραφεί στον Τύπο, στο υπουργείο Άμυνας, με απόρρητο έγγραφο.
Η κυβέρνηση, μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου του εγγράφου, απάντησε με "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".Τα πράγματα είναι απλά: Υπάρχει ή δεν υπάρχει το έγγραφο; Διαψεύδει η κυβέρνηση την ύπαρξή του; Τι ακριβώς συζητάτε με τις ΗΠΑ;
Την ίδια ώρα, από μια σειρά πληροφορίες, προκύπτει ότι αμερικανικά κλιμάκια έχουν επισκεφτεί τις αεροπορικές βάσεις σε Αγχίαλο, Ανδραβίδα, Λάρισα, Σκύρο ή και αλλού. Αληθεύει;
Υπάρχουν σχέδια των Αμερικανών τα οποία συζητά η κυβέρνηση για μεταφορά μέσων, προσωπικού, δραστηριοτήτων των ΗΠΑ και στις βάσεις αυτές;
Ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα και για την Αλεξανδρούπολη. Όπου εστιάζεται έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον για Σταθμό Αποθήκευσης Φυσικού Αερίου, σχιστολιθικού αερίου.
Στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, που πριν μερικούς μήνες χρησίμευσαν ως κόμβος διεκπεραίωσης ΝΑΤΟικών Δυνάμεων προς τη Βουλγαρία και μετά τη Ρουμανία, για αυτή τη μεγάλης κλίμακας ΝΑΤΟική άσκηση "Noble Jump", επίκειται στάθμευση εκεί αμερικανικού ενισχυμένου στρατιωτικού κλιμακίου ή ακόμα και κατασκευή αμερικανικής βάσης; Ήδη από χτες ένα τμήμα του έχει μετατραπεί σε "προσωρινή ΝΑΤΟική βάση" αποσυναρμολόγησης και μεταφοράς ΝΑΤΟικών ελικοπτέρων.
Σε όλα αυτά και άλλα ερωτήματα ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει καθαρές απαντήσεις.
Και μη νομίζετε ότι σας ξεπλένουν οι εκδρομές στη Μακρόνησο, οι αναφορές σας στην Αντίσταση, τα κόκκινα γαρίφαλα στην Καισαριανή. Σας έχουν μάθει όλοι πλέον. Μετά το πολιτικό στριπτίζ ξεφτίλας, όπως έγραψε ο "Ριζοσπάστης", στον Τραμπ, θυμάστε και μερικές αριστερές κορόνες. Το θράσος σας θα μείνει παροιμιώδες.
Κι αφήστε αυτά που ξέρετε: Ότι "άλλο η κυβέρνηση, άλλο το κόμμα"!!!
Βέβαια, σε αυτό δεν πρωτοτυπείτε! Αντιγράφετε και σε αυτό το γνωστό διεφθαρμένο και καταδικασμένο παλιότερο ΠΑΣΟΚ, που από τη μια έδινε "γην και ύδωρ" για τους βομβαρδισμούς αμάχων στη Γιουγκοσλαβία το 1999 και τα στελέχη του έπαιζαν θέατρο δήθεν ενάντια στον πόλεμο και τους βομβαρδισμούς.
Η Μακρόνησος ήταν το σύμβολο της αντίστασης και ανυπακοής, καθώς χιλιάδες αγωνιστές της Αντίστασης, πολίτες και στρατιωτικοί, νέοι και ηλικιωμένοι, ακόμα και παιδιά, ιδίως την περίοδο 1947-1950, δεν υπέγραφαν δήλωση αποκήρυξης των ιδεών τους, των αρχών τους. Και μαρτύρησαν γι’ αυτό.
Δεν σας κατηγόρησε κανένας γιατί πήγατε εκεί, αλλά για τη βρώμικη αξιοποίηση, για την επικοινωνιακή εκμετάλλευση της παρουσίας σας εκεί. Δεν σας πάει καθόλου να παριστάνετε τις μωρές και αδικημένες παρθένες.
Εσείς πήγατε εκεί, την ίδια ώρα που υπογράφατε δήλωση μετανοίας στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, ανεμίζοντας την αστερόεσσα των ΗΠΑ, χειροκροτώντας τον Τσίπρα που ξέπλενε, στο "διαβολικό", όπως το αποκάλεσε, πρόσωπο του Τραμπ όλα τα εγκλήματά τους, αφού τα κάνει όλα αυτά τα διαβολικά "για το καλό μας", όπως πάλι είπε ο πρωθυπουργός σας.
Ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται τέτοιες νουθεσίες ούτε τέτοιες ηγεσίες. Και φυσικά όλα αυτά τα δικαιολογείτε γιατί δήθεν κάνετε "εθνική πολιτική", να μην το ξεχνάμε και αυτό και όχι κομματική… Η ουσία της πολιτικής σας όμως είναι πλήρως ταυτισμένη με τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης και των συμμάχων της, αλλά το αγκιστρωμένο ψάρι, όπως λένε οι φίλοι σας, δεν χρειάζεται δόλωμα.
Ο ελληνικός λαός, σας ξαναλέμε, δεν χρειάζεται πρωθυπουργούς και πολιτικά κόμματα πειθήνια όργανα και συνεταίρους της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης, που ματώνουν τον ελληνικό λαό οικονομικά για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και σχέδια, για να δίνουν τα χρήματα που πληρώνει συνεχώς ο ελληνικός λαός πεσκέσι στο στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ.
Για όλα αυτά πρέπει να απολογηθείτε. Η ίδια η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός δεν θα σας επιτρέψει να τον σύρετε σε τυχοδιωκτισμούς, σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, επεμβάσεις και πολέμους. Κυρίες και κύριοι, ένα τελευταίο. Σχετικά με το θέμα της εκπροσώπησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ΚΚΕ υποστηρίζει το δικαίωμα κάθε κατηγορίας στρατιωτικών να συνδικαλίζονται, να συστήνουν Ενώσεις για να προβάλλουν τα προβλήματά τους, να διεκδικήσουν τη λύση τους.
Μέχρι πολύ πρόσφατα, για το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς που το στηρίζουν, η ιδέα και μόνο υλοποίησης στην πράξη της έννοιας "συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις" αποτελούσε μια ανατριχιαστική προοπτική.
Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ανεξαρτήτως κλάδου, βαθμού ή προέλευσης, αποτελούσε και αποτελεί μια αναγκαιότητα.
Κάποιοι ξεκίνησαν τον αγώνα για τη συλλογική τους εκπροσώπηση το 2005. Ακολούθησε μια μακριά και δύσκολη πορεία με απαγορεύσεις, διώξεις, απειλές κάθε είδους.
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το λυσσαλέο αγώνα εναντίον αυτής της πορείας, των ηγεσιών των υπουργείων Άμυνας, τις προσωπικές ποινές και τις διώξεις στους πρωτεργάτες του εγχειρήματος από την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία, τον ανηλεή πόλεμο των ενώσεων αποστράτων, που ελέγχονται από το υπουργείο Άμυνας. Τα στελέχη αυτά επέμειναν, υπέμειναν, στο τέλος τα κατάφεραν.
Από την ψήφιση του προηγούμενου νόμου μέχρι τώρα είναι φανερό ότι εξελίχθηκε μια διαμάχη τροφοδοτούμενη ανοιχτά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια μεριά και από τη ΝΔ από την άλλη.
Εμείς λέμε καθαρά ότι οι διαμάχες αυτές κινούνται κατά των συμφερόντων των αξιωματικών, των διεκδικήσεών τους και τελικά ενάντια στην τελεσφόρηση των αγώνων τους.
Όλα αυτά λειτουργούν μόνο αποπροσανατολιστικά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αναλώνονται σε μια ανώδυνη και βολική διαμάχη για την κυβέρνηση τη στιγμή που τα επιβαρυντικά μέτρα για τα στελέχη διαδέχονταν το ένα το άλλο.
Το ΚΚΕ, στον αντίποδα των θέσεων που υποστηρίζετε όλοι σας, στηρίζει τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των στρατιωτικών και με την άρση των απαγορεύσεων που υπάρχουν στον ήδη εν ισχύι νόμο, όπως με γενικότερα θέματα πολιτικής ενημερότητας, αλλά και τις συνέπειες της πολιτικής των κυβερνήσεων.
Σήμερα η ύπαρξη των Ενώσεων Στρατιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων, σαν πρωτοβάθμια όργανα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, σαν δευτεροβάθμιο, είναι για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μια πραγματικότητα.
Έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους. Όμως ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι μια πραγματικότητα.
Μετά τα προαναφερθέντα και όλους τους λόγους που αναλυτικά καταθέσαμε, οι προηγούμενοι βουλευτές του Κόμματος που μίλησαν και άλλοι που θα μιλήσουν, εμείς θα καταψηφίσουμε συνολικά το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, εκτός από κάποια επιμέρους θέματα που θα τοποθετηθούμε στην κατ’ άρθρο συζήτηση».
902, Τετάρτη 25/10/2017 - 17:07 - Ενημέρωση: Πέμπτη 26/10/2017 - 08:59
*
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Το μπλοκ των «ΝΑΤΟικών κομμάτων» καυγαδίζει ποιος είναι «περισσότερο» με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ
Ως «ενδοοικογενειακούς καυγάδες» των κομμάτων του «ΝΑΤΟικού μπλοκ» για το ποιος θα πλειοδοτήσει περισσότερο στο ΝΑΤΟ χαρακτήρισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, τα «άσφαιρα πυρά» για να διατηρείται η τεχνητή όξυνση μεταξύ της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις».
Τόνισε ότι η «γεωπολιτική αναβάθμιση και σταθερότητα», που προβάλλει η συγκυβέρνηση, είναι η ενίσχυση του ελληνικού κεφαλαίου, ακολουθώντας κατά γράμμα όλη τη γραμμή του ιμπεριαλισμού συνολικά, για επέμβαση στην περιοχή, για μοίρασμα των αγορών, για σφαγή τελικά των λαών. «Αυτή είναι η ουσία αυτής της αναβάθμισης, γιατί ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε ο τουρκικός, ούτε ο κουρδικός, ούτε ο συριακός, ούτε πολλοί άλλοι έχουν "λαμβάνειν" από αυτό το μοίρασμα. Το αντίθετο, έχουν να δώσουν πολύ αίμα σε αυτή τη σύγκρουση των γιγάντων». 
Σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο κάνει διαχειριστικές παρεμβάσεις στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ότι τα στελέχη τους οικονομικά τραβάνε ό,τι και ο υπόλοιπος λαός. Ο Θανάσης Παφίλης ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά δεν μπορεί να ιδωθούν αποσπασμένα από το σε ποιο πολιτικό πλαίσιο συνολικά κινούνται οι ΕΔ και σε σχέση με επικαιρότητα και στρατηγικά. Αναφερόμενος στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, αναρωτήθηκε τι υπερασπίζονται οι Έλληνες στρατιώτες στο Αφγανιστάν, στο Κόσσοβο και τις 16 στρατιωτικές και αστυνομικές αποστολές σε όλο τον κόσμο, ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι η δομή των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετεί τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν σε όλες τις ΝΑΤΟικές ασκήσεις, ενώ η συγκυβέρνηση υπογράφει τα πάντα στις Συνόδους Κορυφής.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στηλίτευσε το επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης στη Μακρόνησο, την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι έχει κοινές αξίες και ιδανικά με τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, υπογράφει και τα δίνει όλα στις ΗΠΑ πριν τα ζητήσουν καν.
Τέλος, επανέλαβε τα ερωτήματα που έθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (ομιλία Δ. Κουτσούμπα, επάνω), για το τι εξυπηρετεί η αναβάθμιση της Σούδας, ο εκσυγχρονισμός των βάσεων, τι είναι τα ειδικά όπλα στη βάση του Άραξου κ.λπ. για τα οποία δεν δίνει επίσημη απάντηση η κυβέρνηση. 
902, Πέμπτη 26/10/2017 - 08:09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.