Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Το αστικό κράτος δολοφονεί με όπλο τη Χρυσή Αυγή − Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας: Συγκέντρωση στο Θριάσιο, Παρασκευή, 13 Οκτώβρη − Ασφάκ Μαχμούντ: «Θα σας κάψουμε ζωντανούς» − ΚΚΕ: Οι ευθύνες της κυβέρνησης και το χρέος του εργαζόμενου λαού

Σε συγκέντρωση ενάντια στη φασιστική - δολοφονική δράση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, καλούν την Παρασκευή 13 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου Ασπροπύργου, η ΤΕ Θριασίου - Μεγαρίδας και οι Κλαδικές ΚΟ περιοχής του ΚΚΕ.

*
ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ
Τον χτυπημένο μετανάστη επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ
Στο πλευρό του μετανάστη εργάτη που δέχθηκε την άγρια δολοφονική επίθεση από τους Χρυσαυγίτες στον Ασπρόπυργο (διαβάστε τη μαρτυρία του στο τέλος), επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.
Ο Ασφάκ Μαχμούντ, εργάτης γης από το Πακιστάν, που μαζί με το συνάδελφο και συμπατριώτη του έπεσαν θύματα επίθεσης με σιδηρογροθιές από τους φασίστες εγκληματίες, παραμένει νοσηλευόμενος στο Τζάνειο Νοσοκομείο.
Συζητώντας με την αντιπροσωπία του Κόμματος σημείωσε ότι οι Χρυσαυγίτες που του επιτέθηκαν δεν του είναι άγνωστοι, καθώς μένει πολλά χρόνια στην περιοχή.
Επίσης, ότι είχε αντιληφθεί ότι εδώ και καιρό σχεδίαζαν τη δολοφονική τους επίθεση, με συχνή παρακολούθηση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση των εγκληματιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών εργατών
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη νέα δολοφονική επίθεση σε βάρος των μεταναστών εργατών στον Ασπρόπυργο, σημειώνει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση των εγκληματιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών εργατών στην περιοχή του Ασπροπύργου.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η θρασυδειλία και το μίσος των χρυσαυγιτών που στρέφεται κατά ταλαιπωρημένων ανθρώπων, εργατών -Ελλήνων και μεταναστών- την ίδια στιγμή που κάνουν πλάτες σε αφεντικά και μεγάλα συμφέροντα, οι οποίοι θέλουν εργάτες-σύγχρονους δούλους.
Η κυβέρνηση έχει σοβαρή ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Όχι μόνο για την κωλυσιεργία της δίκης, αλλά και γιατί συμμορίες φασιστών δρουν ανενόχλητοι σε περιοχές, όπως τον Ασπρόπυργο και στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει άμεσα να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης και τους εγκληματίες καθοδηγητές τους της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός χρειάζεται να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν αποφασιστικά τη Χρυσή Αυγή και όσους τους θρέφουν».
902, Κυριακή 08/10/2017 - 14:02 - Ενημέρωση: Κυριακή 08/10/2017 - 19:33

Ο Γ. Τούσσας εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του Κόμματος τόσο στον ίδιο, όσο και σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες, που ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους πέφτουν θύματα άγριας εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς, αλλά και θύματα ρατσιστικών επιθέσεων από τις φασιστικές συμμορίες.
Η ΤΟ Θριασίου - Μεγαρίδας και οι Κλαδικές ΚΟ της περιοχής του ΚΚΕ καλούν σε συγκέντρωση καταδίκης των ρατσιστικών - φασιστικών δολοφονικών επιθέσεων την Παρασκευή 13 Οκτώβρη στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου Ασπροπύργου.
902, Δευτέρα 09/10/2017 - 14:13 - Ενημέρωση: Δευτέρα 09/10/2017 - 19:39

*
Επίθεση σε μετανάστες: «Μου φώναζαν ότι θα σας κάψουμε ζωντανούς»
«Μου φώναζαν πως θα μας σκοτώσουν και πως θα μας κάψουν ζωντανούς έναν- έναν. Μου έλεγαν θα σας γ@@@.ε! Νόμιζα πως θα πεθάνω», είπε στον “Ελεύθερο Τύπο”, ο Ασφάκ Μαχμούντ, ο ένας από τους δύο μετανάστες εργάτες που λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου δέχθηκαν δολοφονική επίθεση με μαχαίρια και σιδερογροθιές από ομάδα πέντε ατόμων, τη στιγμή που βρίσκονταν στα χωράφια όπου δουλεύουν στη Γκορυτσά Ασπροπύργου.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πακιστανικής καταγωγής Ασφάκ Μαχμούντ, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον συμπατριώτη του Βακάς Χουσείν, οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στα χωράφια όπου δούλευαν, τους περικύκλωσαν και άρχισαν να τον χτυπούν μανιωδώς με σιδερογροθιές κυρίως στο κεφάλι, αλλά και στα υπόλοιπα μέρη των σωμάτων τους. Και οι δύο διακομίστηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ υποβλήθηκαν σε όλες τις απαιραίτητες ιατρικές εξετάσεις.
“Με έχουν στοχοποιήσει επειδή συμμετείχα ενεργά σε διαδηλώσεις τον περασμένο Ιούνιο στην περιοχή για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά μεταναστών. Είναι φασίστες αυτοί που κάνουν τις επιθέσεις. Την ώρα που βρισκόμουν με τον φίλο μου στο χωράφι ήρθαν πέντε άτομα, φορούσαν μαύρες μπλούζες οι τέσσερις και ο ένας φορούσε μπλε. Αυτός με την μπλε μπλούζα κρατούσε μία μαύρη σακούλα. Μας κοίταξαν και έφυγαν”, δήλωσε μέσα από το Τζάνειο Νοσοκομείο ο Ασφάκ Μαχμούτ, ο οποίος περιέγραψε καρέ- καρέ τον τρόπο με τον οποίο δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση.
“Όταν γύρισαν ξανά άρχισαν να μας βρίζουν. Μας ρώτησαν γιατί δεν έχουμε φύγει ακόμη και άρχισαν να μας απειλούν και να λένε ότι θα μας γ....ν. Οι τρεις από αυτούς με έπιασαν και άρχισαν να με χτυπάνε ενώ μου έλεγαν πως θα με σκοτώσουν και πως θα μας κάψουν όλους έναν έναν. Ο συνάδελφος και φίλος μου άρχισε να τρέχει και τον κυνήγησαν οι δύο από αυτούς και ευτυχώς δεν χτυπήθηκε πάρα πολυ”, πρόσθεσε ο άτυχος μετανάστης για τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου.
Παρά το ισχυρό σοκ που βίωσε από τα πολλαπλά χτυπήματα των ατόμων που ξέσπασαν πάνω του, θυμάται πως την ώρα που οι δύο από αυτούς τον χτυπούσαν αλύπητα με τις σιδερογροθιές, φώναζαν στον τρίτο να βγάλει το μαχαίρι και να τον καρφώσει. “Όταν άκουσα πως του έλεγαν να βγάλουν το μαχαίρι νόμιζα πως θα με σκοτώσουν. Αυτός άρχισε να με μαχαιρώνει κάτω από το μάτι και μετά με χτυπούσαν όλοι μαζί. Ο φίλος μου που κατάφερε να φύγει άρχισε να τους φωνάζει πάρα πολύ και τότε με άφησαν. Ο ένας από αυτούς μου πέταξε μία πέτρα η οποία με χτύπησε στο μάτι”, υποστήριξε χαρακτηριστικά στον “Ελεύθερο Τύπο” ο Ασφάκ Μαχμούντ.
“Τι κάνεις εδώ παλιόπακιστανέ; Φύγε από εδώ. Τι θες; Θα σας κάψουμε όλους. Θα σας σκοτώσουμε. Ξέρω ποιοι είναι και με ξέρουν και αυτοί. Ήθελαν να μας κάψουν ζωντανούς. Πονάω πολύ στο πρόσωπο και κυρίως στη μύτη. Με χτύπησαν πάρα πολύ. Με έφτυναν και με έβριζαν για αρκετή ώρα. Τέτοιες επιθέσεις γίνονται συχνά εδώ”, ανέφερε ο μετανάστης εργάτης στα χωράφια στη Γκορυτσά Ασπροπύργου.
Μετά την επίθεση η αστυνομία έλαβε κατάθεση από τους δύο μετανάστες, στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι δράστες. Χθες το πρωί ο Ασφάκ Μαχμούντ είδε φωτογραφίες υπόπτων για την επίθεση και σύμφωνα με πληροφορίες υπέδειξε στις αρχές ορισμένους από αυτούς ως τα πρόσωπα που επιτέθηκαν σε αυτόν και τον συμπατριώτη του.
Την δολοφονική επίθεση με σιδερογροθιές στους δύο μετανάστες πακιστανικής καταγωγής στον Ασπρόπυργο καταδίκασαν τα κόμματα, ζητώντας να αποδοθεί άμεσα Δικαιοσύνη.
«Η χτεσινή δολοφονική επίθεση με στόχο μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο Αττικής έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά βίαιων και ρατσιστικών επιθέσεων στην περιοχή. Οι φωτογραφίες των θυμάτων είναι αποκαλυπτικές του φρικιαστικού προσώπου του φασισμού που σπέρνει τον τρόμο στον Ασπρόπυργο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε:
«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των μεταναστών και δεν θα αφήσουμε το ρατσιστικό μίσος να δηλητηριάσει τις γειτονιές μας. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και τον φασισμό. Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα, δεν δικαιολογείται καμία ολιγωρία».
“Σκληρή” ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ που κατήγγειλε τη Χρυσή Αυγή για την επίθεση σε βάρος των μεταναστών.
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση των εγκληματιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών εργατών στην περιοχή του Ασπροπύργου», ανέφερε το ΚΚΕ και υπόγράμμισε πως «αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η θρασυδειλία και το μίσος των χρυσαυγιτών που στρέφεται κατά ταλαιπωρημένων ανθρώπων, εργατών - Ελλήνων και μεταναστών - την ίδια στιγμή που κάνουν πλάτες σε αφεντικά και μεγάλα συμφέροντα, οι οποίοι θέλουν εργάτες - σύγχρονους δούλους».
Το ΚΚΕ επέρριψε επίσης ευθύνες στην κυβέρνηση για το συμβάν «όχι μόνο για την κωλυσιεργία της δίκης, αλλά και γιατί συμμορίες φασιστών δρουν ανενόχλητοι σε περιοχές, όπως τον Ασπρόπυργο και στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει άμεσα να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης και τους εγκληματίες καθοδηγητές τους της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Οι εργαζόμενοι, ο λαός χρειάζεται να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν αποφασιστικά τη Χρυσή Αυγή και όσους τους θρέφουν».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά τόνισε πως οι εικόνες των αιμόφυρτων μεταναστών στον Ασπρόπυργο είναι κάτι που συγκλονίζει τους πάντες.
«Το ρατσιστικό τέρας είναι ζωντανό και προκαλεί. Όμως, η δημοκρατία μας είναι ισχυρή και η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών αδιαπραγμάτευτη» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση «να κάνει το καθήκον της πριν θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές».
Ο επικεφαλής της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Πέτρος Κωνσταντίνου προειδοποίησε μέσω ραδιοφώνουν ότι "θα έχουμε νέο Φύσσα", ενώ τόνισε:
"Το αστυνομικό τμήμα της περιοχής καλύπτει τους φασίστες, έχουμε σκανδαλώδη κάλυψη αυτής της ομάδας" ανέφερε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο επικεφαλής της Κίνησης Ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.
thetoc, 09 Οκτ. 17 (08:47) | upd: 09 Οκτ. 17 (11:10) - Φωτό: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.