Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

ΠΑΜΕ ενάντια στο νέο αντεργατικό τερατούργημα — Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας — Γιώργος Πέρρος: Στον αγύριστο οι αντιλαϊκοί νόμοι. Δεν φοβόμαστε πρόστιμα και φυλακίσεις (5 VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Να σημαίνει συναγερμός για κάθε εργαζόμενο - Αιτία πολέμου το νέο έκτρωμα

Τρίτη 08/08/2023 - 14:09

Να σημαίνει συναγερμός για κάθε εργαζόμενο, επιστράτευση όλων των δυνάμεων για να δοθεί αγωνιστική και απεργιακή απάντηση στον νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα που αποτελεί αιτία πολέμου!

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε το ΠΑΜΕ, συνδικάτα και φορείς με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στο νέο αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ για επέκταση της ευελιξίας και νέο χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

«Όχι στο 16ωρο, 7ωρο - 5νθήμερα - 35ωρο» έγραψαν στους τοίχους του υπουργείου εργασίας καταγγέλλοντας τις «Συμβάσεις μηδενικών ωρών» και τις ποινές φυλάκισης για την περιφρούρηση της απεργίας από την οργανωμένη απεργοσπασία της εργοδοσίας που προβλέπει το κατάπτυστο νομοσχέδιο. Απαίτηση να μην το φέρει η κυβέρνηση το αντεργατικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Κανείς να μην αποδεχτεί τη δουλειά 16 ώρες την ημέρα, τις συμβάσεις μηδενικού χρόνου και τη ζωή λάστιχο και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με πρόστιμα, ακόμα και με φυλάκιση.


Στην συγκέντρωση έδωσαν το παρών εκπρόσωποι δεκάδων εργατικών συνδικάτων, φοιτητές και μαθητές, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, συνταξιουχικές οργανώσεις και αυτοαπασχολούμενοι. Ακόμα παραβρέθηκαν εκ μέρους του ΚΚΕ, η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

Δικαιώματα και κέρδη δεν πάνε μαζί

Ο Γιώργος Πέρρος, εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ αρχικά κατήγγειλε την απουσία του υπουργού Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ενώ του γνώριζε για την κινητοποίηση ήταν στη Ρόδο... «Ομως εμείς είμαστε εδώ», είπε, «γιατί η κυβέρνηση κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε στους εργοδότες». Το νέο νομοσχέδιο πρέπει να σημάνει συναγερμό, θέλουν να μη μείνει κανένα δικαίωμα όρθιο. Το τερατούργημα αυτό χτυπάει στην καρδιά του σταθερού και ημερησίου χρόνου εργασίας με τον οποίο οι επιχειρήσεις θέλουν να ξεμπερδεύουν και τυπικά. Αυτά γίνονται για τα κέρδη τους. «Εχουν μετατρέψει» τόνισε «την αγορά εργασίας σε κινούμενη άμμο όπου ο εργαζόμενος δεν βρίσκει σημείο να ακουμπήσει».

Κατήγγειλε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που παρουσιάζουν το νομοσχέδιο σαν θετική εξέλιξη και ότι λένε ψέμματα όταν ισχυρίζονται ότι είναι επιλογή του εργαζόμενου οι άθλιες συνθήκες. «Ελεύθερη επιλογή είχε ο εργάτης στην ΕΒΓΑ που δούλευε 12ωρα συνεχή και πέθανε πάνω στη μηχανή; Ελεύθερη επιλογή είχε ο εργάτης στα Ναυπηγεία Ελευσίνας που δούλευε ντάλα μεσημέρι και πέθανε;» αναρωτήθηκε.

«Δικαιώματα και κέρδη δεν πάνε μαζί» υπογράμμισε. «Βλέπουν ότι έρχονται αγώνες και για αυτό εντείνουν την καταστολή, για αυτό εντείνουν το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας». Στιγμάτισε την άθλια στάση της ΓΣΕΕ που βάζει πλάτη στους αντεργατικούς σχεδιασμούς καλλιεργώντας τον εφησυχασμό και εξωραΐζοντας την ΕΕ.

Στέλνοντας μήνυμα ξεσηκωμού τόνισε: «Μπροστά στον νέο πόλεμο που μας κήρυξαν δίνουμε σήμα συναγερμού, επιστράτευσης όλων των δυνάμεών μας, προετοιμάζουμε αγωνιστικές, απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς καμιά καθυστέρηση και αναμονή. Αυτό σημαίνει άμεσα ενημέρωση των εργαζομένων. Τα ΔΣ των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών, των Συνδικάτων προετοιμάζουν συλλογικές διαδικασίες. Βάζουμε σε αυτή τη μάχη όσες δυνάμεις βρίσκονται εδώ τώρα. Δημιουργούμε προϋποθέσεις μαζικής συμμετοχής και όταν επιστρέψουν όλοι από τις άδειες, μπαίνουν όλοι στη μάχη».

Το μήνυμα υπογράμμισε «προς την κυβέρνηση, την μεγαλοεργοδοσία και τον υπουργό είναι: Όπως έγινε με τον Λάσκαρη, τον Κατρούγκαλο και άλλους οι νόμοι τους θα μείνουν στα χαρτιά. Δεν φοβόμαστε ούτε πρόστιμα, ούτε φυλακίσεις»

Παίρνοντας τον λόγο ο Μάης Μεντής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής ανέφερε ότι μια πριν τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας για 16 ώρες δουλειάς το Εργατικό Κέντρο είχε συναντηθεί με εργαζόμενους στο αεροδρόμιο όπου διαπιστώθηκαν οι άθλιες συνθήκες εργασίας λόγω 12 και 13 ωρών εργασίας και που οδηγούν ακόμα και σε λιποθυμίες. Εδώ να σημειωθεί ότι αναγγέλθηκε νέα παρέμβαση στο αεροδρόμιο για το ζήτημα των μέτρων υγείας και ασφάλειας την επόμενη Δευτέρα.

Ο Λεωνίδας Γραμματικός, γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας τόνισε πως οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να δεχθούν να ζουν σε συνθήκες 19ου αιώνα σήμερα που υπάρχουν οι δυνατότητας να ζουν και να δουλεύουν καλύτερα. Αρνούμαστε να ζούμε για να δουλεύουμε και να βγάζουμε τα κέρδη των εργοδοτών, σημείωσε.

Στα συνεχή εργατικά «ατυχήματα» αναφέρθηκε ο Βάλσαμος Συρίγος ανακοινώνοντας ότι θα γίνει παρέμβαση το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζόμενων. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.