Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

ΗΠΑκουοι σύμμαχοι: Ευχαριστίες Ζελένσκι στον Μητσοτάκη για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο — Γιώργος Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας — Αθήνα - Κίεβο: Στα σκαριά μεγάλη διμερής συμφωνία — Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη: Ορμητήρια πολέμου των ΑμερικανοΝΑΤΟικών — ΚΚΕ: Ακόμα πιο βαθιά στο μακελειό ο λαός μας

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Τον Κ. Μητσοτάκη ευχαριστεί ο Ζελένσκι για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ετοιμάζεται μεγάλη διμερής συμφωνία Αθήνας - Κιέβου

Σάββατο 12/08/2023 - 17:59 (Πηγή φωτό: Eurokinissi)

Τις ευχαριστίες του Β. Ζελένσκι εισέπραξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που εμπλέκει όλο και βαθύτερα την Ελλάδα στον ιμπεριαλιστικό πολεμο μεταξύ ΝΑΤο και Ρωσία στην Ουκρανία.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η Ελληνική κυβέρνηση εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά το λαό μας στο μακελειό του ιμπεριαλιστικού πολέμου με ανυπολόγιστες συνέπειες

Δευτέρα 14/08/2023 - 13:47

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με δημοσιεύματα για τη συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας και τα συγχαρητήρια του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει:

«Η εμπλοκή της Ελλάδας στη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία περνάει σε ανώτερο και πιο επικίνδυνο για το λαό μας επίπεδο, όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση, υλοποιώντας τις πρόσφατες αποφάσεις-υποδείξεις του ΝΑΤΟ ως μέλος του, ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι της Ουκρανίας.

Τόσο τα δημοσιεύματα όσο και οι ευχαριστίες του Ζελένσκι στον Μητσοτάκη αποδεικνύουν πως η ελληνική κυβέρνηση, με γραμμή αναβάθμισης των στρατηγικών συμφερόντων της αστικής τάξης και διεκδικώντας τα εύσημα των ΝΑΤΟικών συμμάχων της, εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά το λαό μας στο μακελειό του ιμπεριαλιστικού πολέμου με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο αυτής της επικίνδυνης συμφωνίας; Ποιες είναι οι δεσμεύσεις που απορρέουν για τη χώρα μας; Τι συνιστούν οι λεγόμενες “εγγυήσεις ασφάλειας” για την Ουκρανία; Όλα αυτά είναι κρίσιμα ερωτήματα στα οποία η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις».

902

 

«Ευχαριστώ την Ελλάδα για την ένταξη στη Διακήρυξη Υποστήριξης της G7, την 14η χώρα που υποστηρίζει εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία. Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσωπική του δέσμευση στην ελληνο-ουκρανική εταιρική σχέση. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί στην ευρωατλαντική πορεία της Ουκρανίας», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο X πρώην Twitter.

Οι ευχαριστίες του Β. Ζελένσκι προς τον πρωθυπουργό έρχονται όταν σύμφωνα με δημοσιεύματα η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει μεγάλη διμερή συμφωνία με την Ουκρανία.

Οπως γράφεται, η συμφωνία αυτή θα αφορά κατά προτεραιότητα ζητήματα «ασφαλείας», δηλαδή υποστήριξης των πολεμικών επιχειρήσεων απέναντι στη Ρωσία, αλλά θα επεκτείνεται και σε άλλα παρεμφερή, όπως η ενεργειακή υποστήριξη της Ουκρανίας μέσα από το ελληνικό δίκτυο διοχέτευσης φυσικού αερίου προς τα Βαλκάνια και την Ανατ. Ευρώπη, η συμβολή ελληνικών ομίλων στην «ανασυγκρότηση» της Ουκρανίας κ.ο.κ. Οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας βρίσκονται σε «ώριμο» στάδιο και, βέβαια, υπό την εποπτεία των ΗΠΑ.

Υπάρχουν άλλωστε και οι πρόσφατες αποφάσεις - κατευθύνσεις τους ΝΑΤΟ, που καλούν τα κράτη - μέλη να υπογράψουν διμερείς συμφωνίες μεγαλύτερης «σύνδεσης» με την Ουκρανία, ως υποκατάστατο της μη ένταξής της στο ΝΑΤΟ σ' αυτήν τη φάση. Οπως όλα δείχνουν, λοιπόν, η χώρα μας διεκδικεί άλλη μια ΝΑΤΟική περγαμηνή: Να είναι από τις πρώτες που θα υπογράψουν τέτοια συμφωνία με την Ουκρανία, χώνοντας τη χώρα και τον λαό ακόμα πιο βαθιά στον βούρκο του πολέμου και των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Στο «υστερόγραφο» των σχετικών διαρροών, μάλιστα, υπενθυμίζεται με νόημα ότι ΗΠΑ και Ουκρανία έχουν ζητήσει από την Ελλάδα να παραχωρήσει στη δεύτερη αντιαεροπορικά συστήματα S-300, χωρίς ακόμα να έχει ικανοποιηθεί το αίτημα. Ποιος ξέρει; Ισως τέτοιες - και άλλες - «εκκρεμότητες» να λυθούν με συνοπτικές διαδικασίες, εφόσον υπογραφεί η επικίνδυνη συμφωνία.

902

ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ορμητήρια πολέμου των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ξανά η Θεσσαλονίκη και η Αλεξανδρούπολη

Το «Frankfurt am Main» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Δευτέρα 14/08/2023 - 14:12

Σε ορμητήρια των αμερικανονατοϊκών έχουν μετατραπεί τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της ολοένα και βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία και ευρύτερα.

Στο πλαίσιο αυτό, το περασμένο Σάββατο κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το Γερμανικό πολεμικό πλοίο «Frankfurt am Main» το οποίο ξεφόρτωσε δεκάδες κοντέϊνερς με πολεμικό υλικό προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Τα κοντέϊνερς φορτώθηκαν σε φορτηγά οχήματα και ξεκίνησαν για τον προορισμό τους.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κάτω από την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων με τα ΜΑΤ να έχουν ζώσει κυριολεκτικά την περιοχή γύρω από την πύλη 11 του λιμανιού. Οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν μόλις το πλοίο, αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό του.

Λίγες μέρες νωρίτερα «πέρασε» και από το Λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη. Πρόκειται για «πλοίο υποστήριξης μάχης», ένα από τα μεγαλύτερα του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να μεταφέρει περίπου 7.500 τόνους καυσίμων για πλοία, 500 τόνους καυσίμων για αεροσκάφη καθώς και περισσότερα από 80 κοντέινερ και πολεμικά υλικά.

Στο μεταξύ την Κυριακή, έδεσε για άλλη μια φορά, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το ιταλικό μεταγωγικό «Severine» προκειμένου να ξεφορτώσει στρατιωτικό υλικό αλλά και να παραλάβει.

Οι κινήσεις των δύο πλοίων εντάσσονται στο πλαίσιο της μετακίνησης στρατιωτικού υλικού για τον εφοδιασμό των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων που έχουν συγκεντρωθεί στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

902

*

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Παρασκευή 11/08/2023 - 19:50

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρι Κουλέμπα είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να επανακαταθέσει τα ΝΑΤΟϊκά της διαπιστευτήρια προς κάθε κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών η συνομιλία «πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα» με τον Γ. Γεραπετρίτη να δηλώνει ότι «η Ελλάδα ενθαρρύνει όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της κυριαρχίας της Ουκρανίας και την πρόληψη των ανθρωπιστικών κρίσεων».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την προσχώρηση της Ελλάδας στην Κοινή Δήλωση των G7 για τη στήριξη της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι G7, υιοθέτησαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, σχέδιο «μακροπρόθεσμων δεσμεύσεων για την ασφάλεια της Ουκρανίας». Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της G7, το σχέδιο «θα βοηθήσει την Ουκρανία να δημιουργήσει έναν στρατό που θα μπορεί να την υπερασπιστεί και να αποτρέψει οποιαδήποτε μελλοντική επίθεση», δίνοντας έμφαση «στις μακροπρόθεσμες επενδύσεις».

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στην πραγματοποίηση επισκέψεων του Ουκρανού Εξωτερικών στην Αθήνα και στη συνέχεια του Γ. Γεραπετρίτη στο Κίεβο και στην Οδησσό από κοινού με τον Ντμίτρι Κουλέμπα.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.