Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Αλεξανδρούπολη: Το ορμητήριο του ΝΑΤΟ διπλά απροστάτευτο — Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά — Τραγική η έλλειψη μέτρων πρόληψης και μέσων πυρόσβεσης — Στην πρώτη γραμμή τα κλιμάκια του ΚΚΕ συμβάλλουν στο άνοιγμα των δρόμων και στην αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων (VIDEO - Φωτό)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά - Τραγική η έλλειψη μέτρων πρόληψης και μέσων πυρόσβεσης

Κυριακή 20/08/2023 - 07:07

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, με τον κρατικό μηχανισμό να «τρέχει» κατόπιν εορτής ν' αντιμετωπίσει την φωτιά, καθώς τα μέτρα πρόληψης είναι ανύπαρκτα, η Πυροσβεστική στενάζει κάτω από σοβαρές ελλείψεις και η κυβέρνηση με τα μηνύματα του 112, μεταφέρει την ευθύνη στους κατοίκους και στην ουσία τούς αφήνει στο έλεος της καταστροφής. 

Η φωτιά βρίσκεται κοντά στους οικισμούς Λουτρό και Αγνάντια. 

Χθες, εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν σπίτια, αυτοκίνητα και καλλιέργειες στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο της Πυρόσβεσης.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 176 πυροσβέστες με 48 οχήματα ενώ από νωρίς το πρωί ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 καναντέρ και τρία ελικόπτερα. 

Για άλλη μια φορά, αποκαλύπτεται η τραγική έλλειψη επαρκών εναέριων μέσων τις πρώτες κρίσιμες ώρες, αλλά και στη συνέχεια καθώς και η έλλειψη συντονισμού των διαφόρων δυνάμεων που κινητοποιήθηκαν.

Οι πυροσβεστικοί κρουνοί δεν λειτουργούσαν

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, αρκετοί πυροσβεστικοί κρουνοί δεν λειτουργούσαν κοντά στα σημεία της φωτιάς, γεγονός που ανάγκαζε τα πυροσβεστικά να κάνουν μεγαλύτερες αποστάσεις ώστε να γεμίσουν τις δεξαμενές τους και να χάνεται έτσι πολύτιμος χρόνος.

Η φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Μελία και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Συνολικά, εκκενώθηκαν 8 οικισμοί, στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης έγινε σύσταση να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω των πυκνών καπνών, ενώ κλειστή για ώρες έμεινε από χθες το μεσημέρι, η Εγνατία οδός, στο τμήμα από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης, 

Πολίτες αναφέρουν πως οι καπνοί ήταν ορατοί στην Ξάνθη και την Κομοτηνή. Μάλιστα, χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο τρεις ηλικιωμένοι με αναπνευστικά προβλήματα, με την κατάσταση της υγείας τους να χαρακτηρίζεται σταθερή.

Καμία μέριμνα για τους πυροσβέστες

Τρόφιμα και νερά συγκεντρώνουν οι κάτοικοι των χωριών της Αλεξανδρούπολης και τα προσφέρουν στους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, καλύπτοντας έτσι, το κενό του κρατικού μηχανισμού που δεν φροντίζει και δεν παρέχει καμία μέριμνα στους άνδρες της πυροσβεστικής. 

Με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Σπύρος Κούτρας. 

Από την πρώτη στιγμή, κλιμάκια του ΚΚΕ με επικεφαλής τους Μιχαηλίδη Σιδέρη, περιφερειακός σύμβουλος και τον Γιώργο Πυργελή γραμματέας της ΤΕ Έβρου βρέθηκαν στα σημεία της πυρκαγιάς συμβάλλοντας στο έργο της κατάσβεσης. 

Στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε χθες, κλιμάκιο της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Διονύση Κλάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο Διονύσης Κλάδης με δήλωσή του ζήτησε ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων «ώστε να ελεγχθεί άμεσα το μέτωπο της φωτιάς γιατί είναι πάρα πολύ επικίνδυνη η κατάσταση. Υπάρχει φόβος για ατύχημα μεγάλης έκτασης».

Τηλεφωνική παρέμβαση στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια έκανε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. 

902

Στην πρώτη γραμμή τα κλιμάκια του ΚΚΕ συμβάλλουν στο άνοιγμα των δρόμων και στην αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων

Κυριακή 20/08/2023 - 08:47

Τα κλιμάκια του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στα σημεία της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, συμβάλλοντας στο έργο της κατάσβεσης και της αντιμετώπισής της.

Με μηχανήματα και τρακτέρ τα μέλη του ΚΚΕ, συνέβαλλαν στο άνοιγμα των δρόμων, ώστε να φτάσουν τα πυροσβεστικά πιο κοντά στο μέτωπο της φωτιάς οδηγώντας τους χειριστές μηχανημάτων στα κατάλληλα σημεία καθώς και τις πυροσβεστικές δυνάμεις που είχαν έρθει από άλλες περιοχές και δεν γνώριζαν την τοποθεσία.

Στα κλιμάκια του ΚΚΕ είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχαηλίδης Σιδέρης και ο γραμματέας της ΤΕ Έβρου Γιώργος Πυργελής που συμμετείχαν στο άνοιγμα των δρόμων, ακόμα και στη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Βοήθησαν στην αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων μαζί με πυροσβέστες και κατοίκους.

Συνέδραμαν σε πρώτες βοήθειες σε κατοίκους που αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας λόγω του καπνού, της έντασης και της ανησυχίας τους για την πύρινη λαίλαπα. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.