Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Νίκος Σοφιανός (υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας): «Λαϊκή Συσπείρωση», η μαχητική επιλογή! — 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση και συνεπής υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων σε τοπικό επίπεδο (Άρθρο του ΝΣ από την εφημερίδα «Documento»)

«Λαϊκή Συσπείρωση», η μαχητική επιλογή!

Του Νίκου Σοφιανού

(Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»)

 

Πέμπτη 17/08/2023 - 09:19

«Η προγραμματική σύγκλιση που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή, γίνεται κυριολεκτικά ταύτιση στους δήμους και τις Περιφέρειες, γιατί η εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής από δημοτικές και περιφερειακές αρχές απορρέει από τις συνεχόμενες θεσμικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για την Τοπική Διοίκηση και συνοψίζονται:

  • στη χρηματοδότηση των δήμων με ιδία έσοδα, δηλαδή με επιπλέον φορολεηλασία του δημότη με ταυτόχρονη συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ),
  • στην ανταποδοτικότητα, δηλαδή παρεχόμενες υπηρεσίες επί πληρωμή,
  • στη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και προσωπικό και ταυτόχρονα με ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, υπηρεσιών, τομέων που είναι στην ευθύνη των δήμων, αφήνοντας πεδίο επιχειρηματικής δράσης σε ιδιωτικές εταιρείες,
  • στη στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων, όπως αυτά διαμορφώνονται σε κάθε περιοχή μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στον δήμο της Αθήνας, βρεθήκαμε απέναντι σε βασικές επιλογές που έκανε η δημοτική αρχή, έχοντας τη στήριξη των συνδυασμών ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και μικρότερων παρατάξεων «δεξιάς» προέλευσης, που συμφωνούν με τη στρατηγική για μια Αθήνα αναβαθμισμένο τουριστικό - επιχειρηματικό κέντρο, με υποδομές και αναπλάσεις που ενισχύουν τις επενδύσεις κεφαλαίων στην εστίαση, στην ψυχαγωγία, στον πολιτισμό, στην αξιοποίηση αρχαιοτήτων για την υποστήριξη και διεύρυνση της πελατείας των ξενοδόχων, των αλυσίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης, του real estate.

Η συναίνεσή τους, που δείχνει τις κοινές τους προτεραιότητες και ιεραρχήσεις, εκφράστηκε σε εμβληματικές αποφάσεις που ψήφισαν μαζί στο Δημοτικό Συμβούλιο και κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ, όπως:

  • Τη λεγόμενη Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό, δηλαδή την κατασκευή ενός γηπέδου με χρήματα του δήμου και του Δημοσίου και τη δωρεάν παραχώρησή του για έναν αιώνα στην ΠΑΕ ΠΑΟ και την αξιοποίηση των ακινήτων που έχουν οι συστημικές τράπεζες (κτίρια Βωβού) για την κατασκευή επιχειρηματικού - εμπορικού πάρκου 55.000. τ.μ. τσιμέντου!
  • Τον Μεγάλο Περίπατο (και μάλιστα στην ακόμα χειρότερη, αρχική του εκδοχή), που μετέτρεψε μια βασική αρτηρία της πόλης σε εργοτάξιο και σκουπιδότοπο για τρία χρόνια.
  • Τον χαρακτηρισμό της Αθήνας σαν πόλη «πρότυπο τουριστικό προορισμό», για να εξασφαλίσουν πολλαπλά προνόμια οι επενδυτές του τουριστικού τομέα.

Απάντηση σ' αυτήν την κοινή πολιτική, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, είναι η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που έχει γνώση, εμπειρία, δουλεμένες θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις:

  • Για να μπει φρένο στη φορολεηλασία και στο κυνήγι των προστίμων, να πάρουν ανάσες εργαζόμενοι και μικροεπαγγελματίες με μεγάλη μείωση των τελών σε κατοικία και επαγγελματική στέγη, με κατάργηση του χαρατσιού της ελεγχόμενης στάθμευσης. Δίνοντας τέλος στην ασυλία μεγάλων επιχειρήσεων, ξενοδοχείων και της βραχυχρόνιας μίσθωσης.
  • Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απέναντι στην υποστελέχωση, που οδηγεί σε κλείσιμο υπηρεσιών δήμου. Για τη στελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών, όπως για την προστασία των παιδιών, για τη στήριξη των συμβασιούχων του δήμου που διεκδικούν μόνιμη δουλειά. Για να μπει φρένο στις ιδιωτικές εταιρείες που καταβροχθίζουν εκατομμύρια ευρώ.
  • Για να είναι προτεραιότητα η σχολική στέγη, η προσχολική και η Ειδική Αγωγή.
  • Για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές διεκδικήσεις για ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας είναι η μόνη ρεαλιστική - μαχητική - αξιόπιστη επιλογή για να εκφραστεί μια ευρύτερη διάθεση που υπάρχει στον λαό της Αθήνας ενάντια στην προοπτική μιας ακόμα θητείας του κυβερνητικού δημάρχου.

Γιατί οι εκλεγμένοι με τον συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ βρεθήκαμε σταθερά απέναντι, καταγγέλλοντας και καταψηφίζοντας τις πολιτικές επιλογές της διοίκησης Μπακογιάννη, που είναι εχθρικές στις καθημερινές ανάγκες και τις διεκδικήσεις της πλειοψηφίας του λαού της Αθήνας, από θέσεις μαχητικής αντιπολίτευσης με προτάσεις, παρεμβάσεις στήριξης των αιτημάτων κατοίκων, φορέων, σωματείων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προβάλλοντας τις διαφορετικές ιεραρχήσεις για τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών.

Το ίδιο θα κάνουν οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις εκλογές του Οκτώβρη, αποτελώντας τη δύναμη της 100% μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης και συνεπούς υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων σε τοπικό επίπεδο».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.