Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Στημένο ντέρμπι Μητσοτάκη - Τσέφεριν: Κουβέντα για τη φασιστική βία — Καιρός να διαλύσουμε τους συνδέσμους του πολιτικού χουλιγκανισμού — ΚΚΕ: «Κάθαρση» μ' αυτούς που ενσενσαρκώνουν το ποδόσφαιρο - επιχείρηση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΤΣΕΦΕΡΙΝ

Κροκοδείλια δάκρυα για την «οπαδική βία», μέτρα-ξαναζεσταμένη σούπα και ούτε κουβέντα για την φασιστική επιδρομή

Τετάρτη 16/08/2023 - 13:04 (Πηγή φωτό): Eurokinissi

Προσχηματική, με κενές υποσχέσεις και προσπάθεια κουκουλώματος των μεγάλων ερωτηματικών για την στάση της αστυνομίας για την φασιστική επιδρομή στην Ν. Φιλαδέλφεια, ήταν η παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ»

Ένα ακόμα ρεσιτάλ υποκρισίας και αποπροσανατολισμού από την κυβέρνηση

Τετάρτη 16/08/2023 - 14:50

Σε ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις Μητσοτάκη μετά την σύσκεψη περί «οπαδικής βίας», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Ένα ακόμα ρεσιτάλ υποκρισίας και αποπροσανατολισμού δίνει η κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, όταν προβάλει ότι η δήθεν αντιμετώπιση της “οπαδικής βίας” μπορεί να γίνει με όλους όσοι ενσαρκώνουν το “ποδόσφαιρο - επιχείρηση”, στο έδαφος του οποίου συγκροτούνται και δρουν επίσημοι και ανεπίσημοι “οπαδικοί στρατοί” για λογαριασμό επιχειρηματικών συμφερόντων. Όταν μάλιστα οι Ανώνυμες Εταιρείες στον αθλητισμό έχουν ευθύνη και για τη δράση φασιστικών ομάδων, οι οποίες με τον μανδύα του “οπαδού” αξιοποιούν τους συνδέσμους ως κάλυψη για την εγκληματική δράση τους.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό από το γεγονός ότι ίδια ή παρόμοια μέτρα “αυστηροποίησης” έχουν κατά καιρούς εξαγγελθεί ή και νομοθετηθεί από όλες τις κυβερνήσεις χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Γιατί πολύ απλά δε θιγούν τον πυρήνα του προβλήματος.

Είναι δε εξοργιστικό το γεγονός ότι σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σαν να μην είδε αυτό που τόσες μέρες βλέπει όλος ο ελληνικός λαός και η νεολαία, ότι η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή ήταν αποτέλεσμα της εγκληματικής δράσης ομάδας Κροατών φασιστών, οι οποίοι έδρασαν ανενόχλητοι μέσα στη χώρα μας, με την ανοχή του κρατικού μηχανισμού.

Το ΚΚΕ καλεί τους φιλάθλους, ιδιαίτερα όλους όσοι έχουν σχέση με τους οργανωμένους συνδέσμους οπαδών, να απομονώσουν τους φασίστες από κάθε σύνδεσμο. Να αντιπαλέψουν τα νήματα που συνδέουν τον αθλητισμό με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».

902

 

Είχε προηγηθεί συνάντηση των δύο ανδρών και στη συνέχεια σύσκεψη παρουσία των ίδιων, των ιδιοκτητών των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά και υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης με θέμα την πολυσυζητημένη αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Στις δηλώσεις του ο Κ. Μητσοτάκης, μετά τις δύο συναντήσεις έκανε λόγο για «οδύνη για τον χαμό ενός ανθρώπου στο βωμό της τυφλής οπαδικής βίας», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην επιδρομή της ομάδας φασιστών χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Ελλήνων συνεργατών τους που οδήγησε στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη.

Αντίθετα, ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τον «ευρωπαϊκό χαρακτήρα του προβλήματος, λέγοντας πως  πρόκειται για «μάστιγα που δηλητηριάζει την κοινωνία και τις σχέσεις μεταξύ των κρατών» και έκανε λόγο για «εγκληματικές συμμορίες» που «με πρόσχημα τους αγώνες ταξιδεύουν στην Ευρώπη οργανώνοντας ραντεβού θανάτου».

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε «επιχειρησιακή αστοχία της ΕΛ.ΑΣ.», το γεγονός ότι η μεγάλη ομάδα των νεοναζί διέσχισε οδικώς όλη την χώρα φτάνοντας ανενόχλητη και πάνοπλη στη Ν. Φιλαδέλφεια για να πραγματοποιήσει το δολοφονικό της έργο υπό... «διακριτική παρακολούθηση».

Ο Κ. Μητσοτάκης επιδόθηκε σε κούφια λόγια για την «ενεργοποίηση της Πολιτείας», αλλά και αναφορά σε διατάξεις του αθλητικού νόμου του 2021, που «μετά βαΐων και κλάδων» ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ μετά την στυγνή δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, που αποδεικνύεται ότι έχει προστεθεί στον ατελείωτο κατάλογο αντίστοιχων νομοθετημάτων όλων των κυβερνήσεων που δεν έδωσαν την παραμικρή λύση στο πρόβλημα και την βασική του αιτία, την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. 

Ο πρωθυπουργός εστίασε στις διατάξεις για το κλείσιμο των συνδέσμων οπαδών λέγοντας ότι κάθε ομάδα θα έχει έναν σύνδεσμο με έδρα την ΠΑΕ και πως «η αστυνομία θα έχει έλεγχο στην είσοδο των οργανωμένων φιλάθλων στις θύρες και όχι υπηρεσίες ασφάλειας των ομάδων».

Ακόμα, απείλησε με κλείσιμο θυρών οργανωμένων οπαδών, αγώνες κεκλεισμένων των θυρών στο ίδιο υποκριτικό πλαίσιο με αυτό της UEFA. Ως «ύστατο μέτρο» του κράτους, ανέφερε τον «προσωρινό αποκλεισμό ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Κάλεσε ακόμα σε «ενεργοποίηση παραγόντων του ποδοσφαίρου» που «έχουν χρέος να περιφρουρήσουν τις επενδύσεις τους», βαφτίζοντας την αιτία του προβλήματος, δηλαδή την επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό και την εμπλοκή τεράστιων οικονομικών συμφερόντων και ανταγωνισμών, ως παράγοντα επίλυσης.

Ακόμα, έκανε λόγο για ευρωπαϊκή συνεργασία, στο πλαίσιο της ΕΕ, η οποία είναι γνωστό ότι δείχνει ανοχή και υποθάλπει την αποτρόπαια φασιστική ιδεολογία, όπως αυτή των Κροατών χούλιγκανς, μέσω της επίσημης θέσης της για ταύτιση κομμουνισμού - φασισμού.

Σχετικά με τη δολοφονία στη Ν. Φιλαδέλφεια, ισχυρίστηκε ότι «οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν» και είπε ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη» και πώς «δεν δεχόμαστε υποδείξεις από καμία άστοχη φωνή».

Από την πλευρά του, ο Σλοβένος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, βάφτισε «φοβερά επεισόδια» και «παράλογη βία» την δολοφονική φασιστική επιδρομή των χούλιγκανς έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Παρά τη «σκληρή γλώσσα», περί «καρκίνο του ποδοσφαίρου», η υποκρισία της UEFA ξεχειλίζει καθώς εν γνώση της φασιστικοί θύλακες δρουν ατιμώρητοι μέσω συνδέσμων οπαδών ευρωπαϊκών ομάδων, ενώ η Ομοσπονδία διατρανώνει το ύπουλο δόγμα του «No Politica», που αναπαράγει την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων.

Και ο Αλ. Τσέφεριν σημείωσε ότι «πρέπει να εργαστούμε μαζί σε επίπεδο συμβουλίου της Ευρώπης και ΕΕ», για να «εξαφανίσουμε τον καρκίνο αυτό από την κοινωνία». Την ίδια ώρα όμως τα μέτρα της UEFA αφορούν μόνο στην ενίσχυση της κερδοφορίας των χορηγών-πολυεθνικών και των ιδιοκτητών των συλλόγων.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.