Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

ΗΠΑραφροσύνη του G7 και οι πρόυθμοι ΗΠΑλληλοί του — Ελλάδα: «Συμβόλαια» μεγαλύτερης εμπλοκής στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και στον πόλεμο

*

Βλέπε και

ΗΠΑκουοισύμμαχοι — ΚΚΕ: Ακόμα πιο βαθιά στο μακελειό ο λαός μας

ΚΚΕ: Σε ανώτερο και πιο επικίνδυνο στάδιο η συμμετοχή της Ελλάδας στη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας, για την αναβάθμιση των στρατηγικών συμφερόντων της αστικής τάξης, που εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά τον λαό μας στο μακελειό του ιμπεριαλιστικού πολέμου

Η Ελλάδα προσχωρεί στη Διακήρυξη του G7 που ανακοινώθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και ισοδυναμεί με «πολεμικό ανακοινωθέν» για «μακροπρόθεσμη στήριξη» της Ουκρανίας στη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στον λαό: Ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο αυτής της επικίνδυνης συμφωνίας; Ποιες είναι οι δεσμεύσεις που απορρέουν για τη χώρα μας; Τι συνιστούν οι λεγόμενες «εγγυήσεις ασφαλείας» για την Ουκρανία;

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ G7 ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

«Συμβόλαια» μεγαλύτερης εμπλοκής στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και στον πόλεμο

Τα ευχαριστήρια μηνύματα Ζελένσκι στον πρωθυπουργό αποκάλυψαν ότι βρίσκεται στα σκαριά ελληνο-ουκρανική συμφωνία για την παροχή «εγγυήσεων ασφαλείας» με σφραγίδα ΝΑΤΟ

«Συμβόλαιο» μεγαλύτερης εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, που κλιμακώνεται, αποτελεί η προσχώρηση εν κρυπτώ της ελληνικής κυβέρνησης στη «Διακήρυξη του G7» για εγγυήσεις ασφάλειας στην Ουκρανία, που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο Ουκρανός Πρόεδρος Β. Ζελένσκι, ευχαριστώντας μάλιστα τον Έλληνα πρωθυπουργό για το ότι «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί στο ευρωατλαντικό μονοπάτι της Ουκρανίας».

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο Ζελένσκι, που αποκάλυψε την παρασκηνιακή υιοθέτηση της Διακήρυξης από την Ελλάδα,

«έχουμε ακόμη ένα αποτέλεσμα της συνεργασίας με τους εταίρους μας για εγγυήσεις ασφαλείας. Η Ελλάδα προσχώρησε στη Διακήρυξη του G7 σχετικά με τις εγγυήσεις για την Ουκρανία. Πρόκειται για τη 14η χώρα. Εκτός από την Ελλάδα έχουν προσχωρήσει το Βέλγιο, η Τσεχία, η Δανία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Λετονία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Ισπανία και η Σουηδία. Ευχαριστώ κάθε κράτος!».

Η συμφωνία έρχεται να κουμπώσει στις πρόσφατες αποφάσεις του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους - η Διακήρυξη άλλωστε ανακοινώθηκε στο περιθώριο της Συνόδου στις 12 Ιούλη.

Ανάμεσα στα άλλα εξαιρετικά επικίνδυνα που αποφασίστηκαν σε εκείνη τη Σύνοδο ήταν να προχωρήσει η ευρωατλαντική ενσωμάτωση της Ουκρανίας μέσα από διμερείς συμφωνίες με κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς στην παρούσα φάση δεν προκρίνεται η απευθείας ένταξη στην ιμπεριαλιστική συμμαχία.

Λίγες μόλις βδομάδες μετά τη Σύνοδο, η ελληνική κυβέρνηση σπεύδει να δηλώσει «παρών» σε έναν ακόμα ΝΑΤΟικό σχεδιασμό που εκθέτει σε τεράστιο κίνδυνο τον λαό, κρατώντας μάλιστα κρυφό το περιεχόμενο της όποιας συμφωνίας ετοιμάζεται να υπογράψει με την Ουκρανία!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές για να υπογραφεί η σχετική διμερής συμφωνία Ελλάδας - Ουκρανίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, πάντα υπό την εποπτεία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Η Διακήρυξη - μπουρλότο του G7

Μια ματιά μόνο στο κείμενο της Διακήρυξης του G7 είναι αποκαλυπτική για τις περιπέτειες στις οποίες μπαίνει ο λαός με την υιοθέτηση ενός τέτοιου «πολεμικού ανακοινωθέντος» από την κυβέρνηση και, κατ' επέκταση, με τη συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία, στην αντιπαράθεση ΝΑΤΟ - Ρωσίας. Σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Θα συνεργαστούμε ο καθένας μας με την Ουκρανία για συγκεκριμένες διμερείς μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις και ρυθμίσεις ασφαλείας για:

α) Διασφάλιση μιας βιώσιμης δύναμης ικανής να υπερασπιστεί την Ουκρανία τώρα και να αποτρέψει τη ρωσική επιθετικότητα στο μέλλον, μέσω της συνεχούς παροχής:

  • Βοήθειας ασφαλείας και σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού σε χερσαίους, εναέριους και θαλάσσιους τομείς, δίνοντας προτεραιότητα σε πυρά αεράμυνας, πυροβολικού και μεγάλης εμβέλειας, τεθωρακισμένα οχήματα και άλλες βασικές δυνατότητες, όπως εναέριας μάχης, και με την προώθηση της αυξημένης διαλειτουργικότητας με τους Ευρωατλαντικούς συνεργάτες.
  • Υποστήριξης για την περαιτέρω ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανικής βάσης της Ουκρανίας.
  • Ασκήσεων εκπαίδευσης για τις ουκρανικές δυνάμεις.
  • Ανταλλαγής πληροφοριών και συνεργασίας.
  • Υποστήριξης για πρωτοβουλίες κυβερνοάμυνας, ασφάλειας και ανθεκτικότητας, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης υβριδικών απειλών.

β) Ενίσχυση της οικονομικής σταθερότητας και ανθεκτικότητας της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων μέσω προσπαθειών ανοικοδόμησης και ανάκαμψης, για τη δημιουργία των συνθηκών που ευνοούν την προώθηση της οικονομικής ευημερίας της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής της ασφάλειας.

γ) Παροχή τεχνικής και οικονομικής υποστήριξης για τις άμεσες ανάγκες της Ουκρανίας που απορρέουν από τον πόλεμο της Ρωσίας, καθώς και για να μπορέσει η Ουκρανία να συνεχίσει να εφαρμόζει το αποτελεσματικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα υποστηρίξει τη χρηστή διακυβέρνηση η οποία απαιτείται για να προχωρήσει προς τις ευρωατλαντικές της φιλοδοξίες».

Σε άλλο σημείο τονίζεται πως «εκτός από τα στοιχεία που διατυπώθηκαν παραπάνω, παραμένουμε δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε την Ουκρανία θεωρώντας τη Ρωσία υπεύθυνη. Αυτό περιλαμβάνει την εργασία για να διασφαλιστεί ότι το κόστος της επιθετικότητάς της για τη Ρωσία θα συνεχίσει να αυξάνεται, μεταξύ άλλων μέσω κυρώσεων και ελέγχων στις εξαγωγές, καθώς και υποστήριξης των προσπαθειών για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου και άλλα διεθνή εγκλήματα που διαπράχθηκαν εντός και κατά της Ουκρανίας (...) Σε αυτό το πλαίσιο, επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, μεταξύ άλλων υποστηρίζοντας τις προσπάθειες διεθνών μηχανισμών, όπως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ)».

Νέες αποστολές πολεμικού υλικού ενόψει

Είναι φανερό ότι με τη διμερή ελληνο-ουκρανική συμφωνία (ή τις συμφωνίες) επιταχύνεται η συζήτηση για την αποστολή πρόσθετων εξοπλισμών (οι ελληνικοί S-300 παραμένουν σταθερά στη λίστα Ουκρανών και ΝΑΤΟ), αλλά και η παροχή επιπλέον διευκολύνσεων στον πόλεμο, όπως η εκπαίδευση Ουκρανών από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις - όπως έχει αποκαλύψει ο «Ριζοσπάστης» - και η «αναβάθμιση» των υποδομών που υποστηρίζουν τις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στην περιοχή (με τα μεταφορικά δίκτυα, τους ΝΑΤΟικούς αγωγούς καυσίμων προς Βουλγαρία και Ρουμανία, κ.ά.).

Επίσης, ανάμεσα στις γραμμές των διακηρύξεων περί «ενίσχυσης της οικονομικής σταθερότητας και ανθεκτικότητας της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων μέσω προσπαθειών ανοικοδόμησης και ανάκαμψης», με ευκολία διαβάζει κανείς τις συμφωνίες και τα «ντιλ» του κεφαλαίου, γύρω από τα οποία «πέφτουν κορμιά» και όπου η ελληνική αστική τάξη διεκδικεί μερτικό με τη βαθύτερη εμπλοκή της στον πόλεμο, σέρνοντας τον λαό σε μεγάλους κινδύνους.

Αλλωστε η κυβέρνηση, με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, δεν έχει κρύψει σχέδια όπως αυτά για μετατροπή της Ελλάδας σε βασικό κόμβο των αμερικανικών ενεργειακών σχεδιασμών - από τους οποίους θησαυρίζει ο ελληνόκτητος εφοπλιστικός στόλος - «γιατί όχι και ως την Ουκρανία», όπως επανειλημμένα έχει πει ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ενώ και στις συναντήσεις των ηγετών των δύο χωρών έχουν συζητηθεί σχέδια για τη «συνεισφορά» κατασκευαστικών, τραπεζικών και άλλων ομίλων στα σχέδια μεταπολεμικής «ανοικοδόμησης» της Ουκρανίας.

Πάνε κι έρχονται τα ΝΑΤΟικά καράβια

Μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται αυτές τις μέρες στα αμερικανοΝΑΤΟικά ορμητήρια, στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης. Το περασμένο Σάββατο κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το γερμανικό πολεμικό πλοίο «Frankfurt am Main», το οποίο ξεφόρτωσε δεκάδες κοντέινερ με πολεμικό υλικό, προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν οδικώς στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Η επιχείρηση μεταφόρτωσης πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, κάτω από την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, με τα ΜΑΤ να έχουν ζώσει κυριολεκτικά την περιοχή γύρω από την πύλη 11 του λιμανιού. Οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν μόλις το πλοίο αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό του. Λίγες μέρες πριν, είχε περάσει από το λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη.

Πρόκειται για «πλοίο υποστήριξης μάχης», πλοίο ανεφοδιασμού, ένα από τα μεγαλύτερα του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να μεταφέρει περίπου 7.500 τόνους καυσίμων για πλοία, 500 τόνους καυσίμων για αεροσκάφη και περισσότερα από 80 κοντέινερ και πολεμικά υλικά.

Στο μεταξύ, την Κυριακή έδεσε για άλλη μια φορά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το ιταλικό μεταγωγικό «Severine», προκειμένου να ξεφορτώσει και να παραλάβει στρατιωτικό υλικό. Οι κινήσεις των δύο πλοίων εντάσσονται στο πλαίσιο της μετακίνησης στρατιωτικού υλικού για τον εφοδιασμό των ΝΑΤΟικών δυνάμεων που έχουν συγκεντρωθεί στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 15/8/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.