Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Λαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: Οργή και αγώνας ενάντια στο έγκλημα σε βάρος της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος — Δημήτρης Κουτσούμπας: Δεν είμαστε θεατές στο έγκλημα που συντελείται ενάντια στη ζωή & το περιβάλλον - Μόνο ο λαός σώζει τον λαό! (VIDEO) — Γιάννης Πρωτούλης: Δεν πρέπει να ανεχθούμε άλλο την εγκληματική πολιτική που αφήνει απροστάτευτο το λαό για τα κέρδη των λίγων (VIDEO)

ΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Οργή και αγώνας ενάντια στο έγκλημα σε βάρος της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος

Παρασκευή 25/08/2023 - 19:59

Την αποφασιστικότητά τους ότι «δεν πάει άλλο, ως εδώ» με την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και δασικό πλούτο στα κέρδη των λίγων, διατράνωσε πλήθος κόσμου που συμμετείχε στο μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο που έγινε απόψε στο Σύνταγμα.

Ανθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν συντεταγμένα κάτω από τα πανό των συνδικάτων και των σωματείων τους και με τα συνθήματά τους κάλεσαν σε αγώνα για μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, του περιβάλλοντος και του όποιου δασικού πλούτου έχει απομείνει.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ως υπεύθυνη και για τη νέα καταστροφή την εγκληματική πολιτική που υπηρετεί την επικίνδυνη λογική κόστους - οφέλους, όπου κόστος θεωρείται η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

«Δώστε λεφτά για πυροσβεστικά και όχι για αεροπλάνα πολεμικά» το σύνθημα που βροντοφώναζαν οι διαδηλωτές καταγγέλλοντας την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να δίνει χρήματα για νατοϊκούς εξοπλισμούς και να μην χρηματοδοτεί με τα απαραίτητα κονδύλια, την Πυροσβεστική, τις Δασικές Υπηρεσίες, όλες τις κρατικές υπηρεσίες που μπορούν να  συμβάλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς ή άλλου φυσικού φαινομένου.

Επίσης με τα συνθήματα: «Μέτρα προστασίας ζητάει ο λαός, να ζήσουμε στους τόπους μας αξιοπρεπώς», και «Τώρα έργα αντιπυρικά ευθύνη του κράτους να δώσουνε λεφτά» διατράνωσαν την απόφασή τους να μην μείνουν θεατές αλλά να βάλουν εμπόδια στην πολιτική που βάζει σε κίνδυνο τις ανθρώπινες ζωές και να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται για ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας

Με συνθήματα «Φωτιές – πλημμύρες-καταστροφές», «η προστασία μας δεν παίρνει αναβολές, «Η ανάπτυξη σας τσακίζει τη ζωή μας, αγώνας και αντεπίθεση η επιλογή μας», «Πλημμύρες, φωτιές, καταστροφές, κόστος δεν είναι οι ανθρώπινες ζωές» διεκδικούν μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος. 

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και προέβη σε δηλώσεις ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

*

Επίσης, ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Χαιρετισμούς στο συλλαλητήριο απηύθυναν:

ο Μαξίμ Αμπντούλ Μάλακ, μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Πολιτιστικού και Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΠΟΣ) Φυλής

ο Στάθης Σταθουλόπουλος πρόεδρος του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής και μέλος του Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού

ο Δημήτρης Καραγκούνης, μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ένωσης Απόστρατων Πυροσβεστικού Σώματος

ο Πέτρος Καράμπελας, μέλος του  ΔΣ του Συνδέσμου ΕΒΕ Αχαρνών

ο Γιάννης Καρανικόλας, προέδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών (ΟΕΚΙΔΕ)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.