Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Κύπρος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ: Επίθεση Tουρκοκυπρίων στην Πύλα δέχθηκε σήμερα το πρωί η Ειρηνευτική Δύναμη Κύπρου του ΟΗΕ (UNFICYP) — Κώστας Γουλιάμος: Η εκκωφαντική σιωπή των αμνών της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα τετελεσμένα στην Πύλα (VIDEO)

ΚΥΠΡΟΣ

Επίθεση τουρκοκυπρίων κατά κυανόκρανων του ΟΗΕ στην Πύλα

Παρασκευή 18/08/2023 - 13:15

Επίθεση από την τουρκοκυπριακή πλευρά αναφέρει πως δέχθηκε σήμερα το πρωί η Ειρηνευτική Δύναμη Κύπρου του ΟΗΕ (UNFICYP). Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η επίθεση σημειώθηκε εντός της Νεκρής Ζώνης κοντά στο χωριό Πύλα, όπου οι κυανόκρανοι παρεμπόδισαν μη εξουσιοδοτημένες εργασίες στην περιοχή.

Τουρκοκύπριοι πέταξαν πέτρες και επιτέθηκαν με λοστούς και σκαπτικά εργαλεία κατά των κυανόκρανων και των οχημάτων τους, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να διακόψουν εργασίες κατασκευής δρόμου, στο Πύλα (που βρίσκεται εντός της Πράσινης Γραμμής, με κατοίκους τόσο Ελληνοκύπριους όσο και Τουρκοκύπριους).

«Οι απειλές για την ασφάλεια των ειρηνευτών των ΗΕ και η πρόκληση ζημιών στην περιουσία των ΗΕ είναι απαράδεκτες και αποτελούν σοβαρό έγκλημα με βάση το διεθνές δίκαιο που θα διωχθούν στον μέγιστο βαθμό που προβλέπει ο νόμος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η UNFICYP και «καλεί την τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την εξουσία που έχει η αποστολή, με βάση την εντολή της, εντός της υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών νεκρής ζώνης, να αποφεύγει οποιεσδήποτε ενέργειες που μπορεί να κλιμακώσουν περαιτέρω τις εντάσεις και να αποσύρει όλο το προσωπικό και τα μηχανήματα από την υπό τον έλεγχο των ΗΕ νεκρή ζώνη αμέσως.

Η αποστολή παρακολουθεί την κατάσταση στενά και παραμένει δεσμευμένη στο να διασφαλίσει τη διατήρηση της ηρεμίας και της σταθερότητας στην περιοχή».

Σημειώνεται ότι το λεγόμενο «υπουργείο Εξωτερικών» του ψευδοκράτους ανακοίνωσε πριν από λίγα 24ωρα ότι το οδικό έργο για το οποίο βρίσκονται συνεργεία των Τουρκοκυπρίων στην περιοχή, θα προχωρήσει «για ανθρωπιστικούς και οικονομικούς λόγους».

Η κυπριακή κυβέρνηση καταδίκασε την επίθεση και με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Λευκωσία «προβαίνει σε όλες τις διπλωματικές ενέργειες και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη, Μόνιμα Μέλη του ΣΑ, την ΕΕ, την Ελληνική Κυβέρνηση και με την ηγεσία της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο για αποτροπή των τουρκικών σχεδιασμών».

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902

*


Κώστας Γουλιάμος: Η εκκωφαντική σιωπή των αμνών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα τετελεσμένα στην Πύλα, στην #Κύπρο

Κι ενώ το τουρκικό κατοχικό καθεστώς δημιουργεί νέα τετελεσμένα εντός της νεκρής ζώνης, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει προκλητικά απαθής στα όσα συμβαίνουν στο υπό έλεγχο του #ΟΗΕ μικτό χωριό της Πύλας, στην Κύπρο.

Εκεί όπου γίνονται έργα από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις -χωρίς την άδεια του ΟΗΕ-, οι οποίες παραβιάζουν το status quo/ουδέτερο καθεστώς της περιοχής.

Προκλητικά απρόθυμη η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να ενισχύσει ακόμα και την ανακοίνωση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στη Κύπρο (UNFICYP), που αναφέρει ότι "ανησυχεί για σχέδια για μη εξουσιοδοτημένα έργα μέσα στη νεκρή ζώνη".

Θλιβερά απαθής η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμα και όταν τ/κ σήμερα το πρωί έκαναν επιθέσεις στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στη Κύπρο (#UNFICYP).

Πρόδηλα, όλη αυτή η εκκωφαντική σιωπή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη συνδέεται με τη "νέα αρχιτεκτονική" των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟικών διευθετήσεων και σχεδίων συνδιαχείρισης στο Αιγαίο και διχοτομικής "λύσης" στο κυπριακό.

Είναι δε και "ξεγύμνωμα" όσων παραμυθιάζουν τον λαό ότι η αμερικανοΝΑΤΟική ιμπεριαλιστική συμμαχία μπορεί να λειτουργήσει ως "εγγυητής" κυριαρχικών δικαιωμάτων και αλληλεγγύης.

Από Κώστας Γουλιάμος fb

*

Δες και εδώ:Επεισόδια στην Πύλα: Τ/κ επιτέθηκαν σε μέλη της UNFICYP που προσπάθησαν να εμποδίσουν τις εργασίες (VIDEO)

 

(philenews.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.