Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

ΕΕΔΥΕ - ΕΔΥΕΘ - ΕΕΔΔΑ - ΟΓΕ: 78 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι — Συγκέντρωση την Τετάρτη 9 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (στάση ΗΣΑΠ «Θησείο»)

*

ΕΕΔΔΑ: Καλεί στη συγκέντρωση στο Θησείο για τα 78 χρόνια από το έγκλημα των ΗΠΑ σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι (βλ.κάτω)

*

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Καλεί στην συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στις 9 Αυγούστου για τα 78 χρόνια από το έγκλημα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι (βλ.κάτω)

*

ΕΕΔΥΕ

Συγκέντρωση για τα 78 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (στάση ΗΣΑΠ «Θησείο»)

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση  που οργανώνει για τα 78 χρόνια από την εγκληματική χρησιμοποίηση των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι απευθύνει η ΕΕΔΥΕ.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (στάση ΗΣΑΠ «Θησείο») με σύνθημα: «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις νέες πυρηνικές απειλές, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Σε Θεσσαλονίκη και Χανιά

Στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί στον Λευκό Πύργο, την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί την Κυριακή 6 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στο Γιαλί Τζαμί.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 3/8/2023

*

ΕΕΔΥΕ

Συγκέντρωση στις 9 Αυγούστου για τα 78 χρόνια από το έγκλημα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 9 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (στάση ΗΣΑΠ Θησείο) καταδικάζοντας το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, τιμώντας τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Στην ανακοίνωσή της τονίζει:

«78 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται από τις 6 και 9 Αυγούστου του 1945, όταν οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τις ατομικές βόμβες και δολοφόνησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Χιλιάδες ήταν, επίσης, οι τραυματισμένοι, οι άνθρωποι που "έζησαν" με τα εγκαύματα και άλλες πληγές από τον πυρηνικό όλεθρο.

Η ρίψη των ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ αποτελούσε μια επίδειξη ισχύος απέναντι στην Σοβιετική Ένωση, η οποία είχε αποκτήσει αυξημένο κύρος στους λαούς για την τεράστια συμβολή της στη συντριβή του ναζισμού. Στόχευε να τρομοκρατήσει τους λαούς, την ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα.

Η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους χρησιμοποιώντας το ψέμα της "στρατιωτικής αναγκαιότητας" των πληγμάτων, ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε τελειώσει!

Σήμερα, 78 χρόνια μετά, κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με το ενδεχόμενο γενίκευσής του να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. 

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, τον Ιούλιο του 2023, "ρίχνουν λάδι" στη φωτιά του πολέμου. Φανερώνουν τη γενικότερη πολεμική προπαρασκευή που βρίσκεται σε εξέλιξη, προειδοποιώντας για ακόμα πιο οδυνηρές εξελίξεις για τους λαούς.

  • Η αναβάθμιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία με νέο βαρύ οπλισμό σηματοδοτεί τη βαθύτερη, άμεση εμπλοκή δεκάδων κρατών στον πόλεμο.
  • Η ανάπτυξη 300.000 ΝΑΤΟικών δυνάμεων περιμετρικά της Ρωσίας, σε συνδυασμό με το αίτημα της Πολωνίας να φιλοξενήσει πυρηνικά του ΝΑΤΟ, αποτελούν κρίκους στην παραπέρα κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, όπου βαθαίνει η εμπλοκή και της Ελλάδας, με "οδικό χάρτη" τις δεσμεύσεις στη ΝΑΤΟική συμμαχία και την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Η αναθεώρηση των "χωρικών" χαρτών του ΝΑΤΟ, όπου τα Στενά του Βοσπόρου και τα Δαρδανέλια αναφέρονται πλέον ως "Τουρκικά Στενά", ενώ η Κύπρος (κατά την προσφιλή τακτική των ΝΑΤΟικών) δεν θα αναφέρεται ονομαστικά αλλά θα υπάρχει μόνο ως συντεταγμένες στον χάρτη, αβαντάρουν ακόμη περισσότερο τις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης.
  • Παράλληλα, η ξέφρενη κούρσα των εξοπλισμών μέσα από το νέο Σχέδιο Δράσης για την Αμυντική Παραγωγή, στο πλαίσιο των επιθετικών, πολεμικών σχεδιασμών, τρέχει στις πλάτες των λαών που καλούνται να πληρώσουν το τίμημα με τον ιδρώτα και με το αίμα τους.
  • Η απειλή ενός πυρηνικού πλήγματος δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει και μάλιστα εντάθηκε τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. 

Ήδη από τη Σύνοδο Κορυφής της Βαρσοβίας το 2016 εξεταζόταν το δόγμα του "πρώτου πυρηνικού πλήγματος" και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τον Ιούνη του 2021 υιοθετήθηκε η απόφαση για το πρώτο πυρηνικό πλήγμα ως στοιχείο της Στρατηγικής ΝΑΤΟ 2030.

  • Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να πλήξει πρώτο με πυρηνικά όπλα μεγάλης ισχύος τους αντιπάλους του, αν εκτιμήσει ότι απειλείται.

Αυτές τις αποφάσεις ήρθε να επικαιροποιήσει η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, στο πλαίσιο της "συνεχιζόμενης προσαρμογής της πυρηνικής αποτροπής του ΝΑΤΟ", πολλαπλασιάζοντας του κινδύνους κατά των λαών.

  • Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού φέρουν πολύ μεγάλες ευθύνες γιατί με την πολιτική τους βαθαίνουν ολοένα και περισσότερο την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων.
  • Την ώρα που ο ελληνικός λαός έρχεται αντιμέτωπος με την ακρίβεια και τη φτώχεια, η Ελλάδα παίρνει συγχαρητήρια από το ΝΑΤΟ γιατί έρχεται πρώτη μεταξύ των κρατών - μελών του, δαπανώντας πάνω από το 2% του ΑΕΠ της για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, που δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας.
  • Οι μύθοι ότι η παραπέρα πρόσδεση της Ελλάδας στους επιθετικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ μπορεί τάχα να συμβάλει στην προστασία της άμυνας, της ασφάλειας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα καταρρίπτονται από την ίδια την πραγματικότητα.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν και τον αποκαλούμενο "οδικό χάρτη" έχουν δρομολογηθεί επικίνδυνες διευθετήσεις με αμερικανοΝΑΤΟική εποπτεία. Καταρρέει με κρότο το ευρωατλαντικό αφήγημα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι η μεγαλύτερη πρόσδεση της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς αποτελεί δήθεν εγγύηση για την ασφάλεια, την άμυνα, τα κυριαρχικά δικαιώματα!

  • Στην πράξη παραμένουν όλες οι αξιώσεις του τουρκικού κράτους, η αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών και ο στόχος της αποστρατικοποίησης, το πλαίσιο του δόγματος της "Γαλάζιας Πατρίδας".

Αποκαλύπτεται ότι απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ και η συνοχή στη Νοτιοανατολική του Πτέρυγα, με το βλέμμα στραμμένο σ’έναν οδυνηρό συμβιβασμό για τη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της περιοχής υπό ευρωατλαντική εποπτεία, προς όφελος των ενεργειακών ομίλων, σε βάρος των δύο λαών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση μπροστά στις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις.

  • Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να ορθωθεί τείχος στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα που επιχειρεί να αθωώσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που μακελεύουν τους λαούς!

Ο λαός με την πάλη του έχει τη δύναμη να βγει στο προσκήνιο της Ιστορίας, να διεκδικήσει έναν κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με τους άλλους λαούς.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να ξηλωθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα - να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές και η παραγωγή κάθε είδους όπλων μαζικής καταστροφής.
  • Να ματαιωθούν οι αποστολές Ενόπλων Δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ.
  • Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

902

*

ΕΕΔΔΑ

Καλεί στη συγκέντρωση στο Θησείο για τα 78 χρόνια από το έγκλημα των ΗΠΑ σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της την Τετάρτη, 9 Αυγούστου,  στις 8 μ. μ. στην Πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγύ, στο Θησείο, στη συγκέντρωση μνήμης και τιμής που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ για τα θύματα της εγκληματικής πυρηνικής επίθεσης των ΗΠΑ ενάντια στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι.

Η ΕΕΔΔΑ σημειώνει: «Σήμερα, που ο πόλεμος ΝΑΤΟ-Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας κάνει την απειλή ενός γενικευμένου πολέμου ακόμα πιο εμφανή, κύρια εξαιτίας της συνεχιζόμενης εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς και στους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα, έχουμε χρέος να πάρουμε μέρος μαζικά στη συγκέντρωση αυτή, για να θυμηθούν οι παλιότεροι και για να ενημερωθούν οι νεότεροι για το έγκλημα που διέπραξαν οι ΗΠΑ ενάντια στους κατοίκους των δύο αυτών πόλεων.

Ήταν στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945 που οι ΗΠΑ, σε μια επίδειξη δύναμης αλλά και απειλής ενάντια στην ΕΣΣΔ και στο τεράστιο κύρος που είχε αποκτήσει στις συνειδήσεις των λαών παγκόσμια εξαιτίας της τεράστιας συμβολής της στη συντριβή του ναζισμού, ισοπέδωσαν κυριολεκτικά τις δύο ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι βομβαρδίζοντάς τις με πυρηνικές βόμβες.

Οι δύο αυτές επιθέσεις δεν είχαν σαν αποτέλεσμα μόνο τους πάνω από 180.000 άμαχους νεκρούς και τα 300.000 θύματα από τη ραδιενέργεια, αλλά οδήγησαν και στην απαρχή του ''Ψυχρού Πολέμου'' ενάντια στις τότε σοσιαλιστικές χώρες και στη δημιουργία, το 1949, του Βορειοατλαντικού Συμφώνου του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή των ισχυρότερων ιμπεριαλιστικών χωρών, με τη γνωστή πια σε ολόκληρο τον κόσμο αιματοβαμμένη επιθετική του δράση ενάντια σε όποιον λαό τολμά να του αντισταθεί ή ακόμα και να αμφισβητήσει την ύπαρξη και δράση του.

Η συγκέντρωση αυτή να γίνει κατακραυγή ενάντια στην πολιτική των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Συνόδους Κορυφής του ΝΑΤΟ, που αποφασίζουν και προετοιμάζουν όλους τους πολέμους ανά την υφήλιο, στις ελληνο-αμερικανικές συμφωνίες για την εγκατάσταση και επέκταση των βάσεων στη χώρα μας, στην αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και πολεμικού υλικού σε εμπόλεμες περιοχές, όπως η πρόσφατη στην Ουκρανία με τις διαταγές του ΝΑΤΟ, στη δημιουργία κλίματος εφησυχασμού απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα με τις παραβιάσεις του θαλάσσιου και εναέριου χώρου και στις αξιώσεις της στο πλαίσιο του δόγματος ''Γαλάζια Πατρίδα'', στα υπέρογκα ποσά που πληρώνει ο λαός μας για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας μας.

Για όλα αυτά πρέπει να είμαστε όλοι εκεί!». 

902

*

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καλεί στην συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στις 9 Αυγούστου για τα 78 χρόνια από το έγκλημα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι

Φωτό αρχείου

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) «καλεί σε μαζική συμμετοχήστην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023, στις 8 μ.μ., στην Πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (Στάση ΗΣΑΠ Θησείο), καταδικάζοντας το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και τιμώντας τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας. Πριν 78 χρόνια, στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945 με τη ρίψη των ατομικών βομβών οι ΗΠΑ δολοφόνησαν και σακάτευσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, σκορπίζοντας τον όλεθρο στο λαό της Ιαπωνίας».

Συνεχίζοντας, στο κάλεσμά της η ΟΓΕ αναφέρει τα εξής: «78 χρόνια μετά, η απειλή ενός πυρηνικού πλήγματος (που ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει) παραμένει στο πλαίσιο των οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας, Κίνας και των συμμάχων τους. Σήμερα, αυτός ο ανελέητος ανταγωνισμός κλιμακώνεται επικίνδυνα στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με το ενδεχόμενο γενίκευσής του να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Ένα μήνα πριν, η τελευταία Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία φανερώνει με τις αποφάσεις της τη γενικότερη πολεμική προπαρασκευή που βρίσκεται σε εξέλιξη, προειδοποιώντας για ακόμα πιο οδυνηρές εξελίξεις για τους λαούς.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και τα κόμματα που στοιχίζονται με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Δεν κλιμακώνεται μόνο ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, βαθαίνει και η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, μετατρέποντας τη χώρα σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων.

Δε συμβιβαζόμαστε να εξελίσσεται η χώρα μας σε ένα απέραντο Αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο στη βάση των Συμφωνιών ΗΠΑ – Ελλάδας, που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ.

"Κίνδυνος – θάνατος" για το λαό μας είναι κι η εξέλιξη με την τροπολογία του αμερικανικού Κογκρέσου που θέτει ζήτημα επέκτασης των στρατιωτικών βάσεων σε ελληνικά νησιά και διεύρυνσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Καταδικάζουμε τις επικίνδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τα δισεκατομμύρια ευρώ που διατίθενται (πάνω από το 2% του ΑΕΠ) για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας.

Ενώ, την ίδια ώρα, εμείς και οι οικογένειές μας στενάζουμε από την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια, στη στέγη, από την επίθεση στο εργατικό, λαϊκό εισόδημα και τις τραγικές ελλείψεις στην κρατική χρηματοδότηση για υγεία, παιδεία, κοινωνική προστασία της οικογένειας.

Όσο για την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν (και τον αποκαλούμενο "οδικό χάρτη") απλώς επιβεβαιώνει ότι έχουν δρομολογηθεί επικίνδυνες διευθετήσεις με αμερικανοΝΑΤΟική εποπτεία.

Στην πράξη παραμένουν όλες οι αξιώσεις του κράτους της Τουρκίας, όπως η αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών και ο στόχος της αποστρατιωτικοποίησης, το πλαίσιο του δόγματος της "Γαλάζιας Πατρίδας".

Οι παραπάνω εξελίξεις καταρρίπτουν τους μύθους ότι η παραπέρα πρόσδεση της Ελλάδας στους επιθετικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ μπορεί τάχα να συμβάλει στην προστασία της άμυνας, της ασφάλειας της χώρας μας ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα.

Δεν κρύβεται ο απώτερος στόχος τους που είναι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ και η συνοχή στη Νοτιοανατολική του Πτέρυγα, γι αυτό και "μιλάνε" για έναν οδυνηρό συμβιβασμό για τη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της περιοχής υπό ευρωατλαντική εποπτεία, προς όφελος των ενεργειακών ομίλων, σε βάρος των δύο λαών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Τώρα οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου χρειάζεται να εντείνουμε την πάλη μας για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας.

Τιμώντας τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας κατά του λαού της Ιαπωνίας, είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση μπροστά στις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις.

Συλλογικά, αποφασιστικά, οργανωμένα, δυναμώνουμε τη φωνή μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για μια ζωή χωρίς ανισοτιμία, εκμετάλλευση και καταπίεση, για μια ζωή με δικαιώματα!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να ξηλωθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα - να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές και η παραγωγή κάθε είδους όπλων μαζικής καταστροφής.
  • Να ματαιωθούν οι αποστολές Ενόπλων Δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ.
  • Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.