Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

ΚΚΕ: Τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που άφησε ανενόχλητους φασίστες χούλιγκαν να δολοφονούν και απαγορεύει συναθροίσεις εργαζομένων (VIDEO) — Νίκος Σοφιανός: Να αποδοθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για τη δολοφονία οπαδού της ΑΕΚ (VIDEO)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΟΠΑΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ

ΚΚΕ: Τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που άφησε ανενόχλητους φασίστες χούλιγκαν να δολοφονούν

Πηγή: Eurokinissi

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, θεωρεί "λογικό" να απαγορεύει συναθροίσεις εργαζομένων, αλλά αφήνει ανενόχλητους οπλισμένους φασίστες χούλιγκαν να δολοφονούν και να καταστρέφουν» τονίζει σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον νεκρό οπαδό στα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ που προκάλεσαν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεπ.


Αναλυτικά:

«Η δολοφονία του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια από οργανωμένες ομάδες φασιστοειδών χούλιγκαν από την Κροατία - που λειτουργούν με το προκάλυμμα του οπαδού - και που, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ήταν σε συνεργασία με Έλληνες χούλιγκαν, μόνο οργή προκαλούν στο λαό, σε όλους τους φιλάθλους.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την εξέλιξη. Είναι υπόλογη για το γεγονός ότι οι οργανωμένοι Κροάτες χούλιγκαν ταξίδεψαν οδικώς, κυκλοφορούσαν οπλισμένοι και έφτασαν ανενόχλητοι στο γήπεδο της ΑΕΚ και μάλιστα σε συνθήκες απαγόρευσης μετακίνησης οργανωμένων οπαδών.

Η κυβέρνηση θεωρεί "λογικό" να απαγορεύει συναθροίσεις εργαζομένων, που δήθεν "διαταράσσουν την οικονομική και κοινωνική ζωή", αλλά αφήνει ανενόχλητους οπλισμένους φασίστες χούλιγκαν να δολοφονούν και να καταστρέφουν!

Το ελάχιστο και το αυτονόητο που πρέπει να γίνει τώρα, προκειμένου να αποφευχθούν τα ακόμα χειρότερα, είναι η αναβολή του σημερινού αγώνα και η αυστηρή τιμωρία των ενόχων.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ.»

902

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

Να αποδοθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για τη δολοφονία οπαδού της ΑΕΚ


Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και επιχειρησιακές ευθύνες της αστυνομίας για το οργανωμένο χτύπημα και τη στυγερή δολοφονία από φασίστες χούλιγκαν που έφτασαν από την Κροατία έως από το γήπεδο της ΑΕΚ τόνισε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΙ.

Πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες και σε πολιτικό επίπεδο υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν μέτρα προκλητικά ενάντια σε απεργίας και πορείες αλλά έχουμε απουσία της αστυνομίας όταν έρχονται οργανωμένοι φασίστες με αυτοκίνητα και δολοφονούν! 

Για την ακρίβεια σημείωσε ότι η μονή λύση είναι η πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα και στην ενέργεια που αποτελούν μέτρα ουσιαστικής ανάσας για το λαό και όχι κοροϊδία με τα «καλάθια» της κυβέρνησης.   

Αναφέρθηκε στην ανάγκη για ουσιαστική αύξηση των μισθών με Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας και όχι για 16ωρο και για δουλειά όποτε θέλει ο εργοδότης που προωθεί το νομοσχέδιο του υπουργού εργασίας Αδωνι Γεωργιάδη.

Για τις δημοτικές εκλογές και τον δήμο Αθήνας υπογράμμισε πως απέναντι στη μεγάλη διάθεση ενός κόσμου «όχι άλλο Μπακογιάννης» μπορεί να σταθεί μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» που ήταν αντίθετη σε όλες τις τραυματικές επιλογές της διοίκησης Μπακογιάννη που στήριξαν και ψήφισαν οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.