Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Νέο πριμ στον ντίλερ-κίλερ του Κιέβου: Άλλο ένα στρατιωτικό πακέτο - μαμούθ 13 δισ. δολαρίων θα ζητήσει ο Τζο Μπάιντεν να του εγκρίνει το Κογκρέσο — Η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να ρίχνει λάδι στη φωτιά!

Άλλα 13 δισ. δολάρια για όπλα στο Κίεβο ζητά ο Μπάιντεν από το Κογκρέσο

Νέο στρατιωτικό πακέτο - μαμούθ των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο θα ζητήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν από το Κογκρέσο να το εγκρίνει, δήλωσαν χθες Πέμπτη κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να ρίχνει λάδι στη φωτιά! 

Μέρος του ποσού θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρωση αποθεμάτων του στρατού των ΗΠΑ, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας άντλησε εν μέρει από αυτά. Δεν είναι ακόμα σαφές αν μέρος του ποσού θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηριχθούν άλλα κράτη.

Πέραν του ποσού αυτού, θα διατεθούν άλλα 7,3 δισ. δολάρια για να προσφερθεί οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και σε άλλα κράτη που επλήγησαν από τον πόλεμο. Μέρος των κεφαλαίων αυτών θα διατεθεί μέσω Παγκόσμιας Τράπεζας.

Από το ξέσπασμα της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης, οι ΗΠΑ έχουν διαθέσει στην κυβέρνηση του Κιέβου στρατιωτική βοήθεια 43 δισ. δολαρίων, χωρίς να λογαριάζονται η ανθρωπιστική και η οικονομική βοήθεια.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, το Κογκρέσο ενέκρινε προϋπολογισμό ο οποίος προέβλεπε δαπάνη ποσού 45 δισ. δολαρίων για τη στήριξη της Ουκρανίας ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, όταν ολοκληρώνεται το οικονομικό έτος. Επρόκειτο για ποσό λίγο υψηλότερο από αυτό που είχε ζητήσει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Ωστόσο, καθώς η ενδοαστική αντιπαράθεση στις ΗΠΑ σχετικά με την υποστήριξη στην Ουκρανία οξύνεται, η κατάσταση στο Κογκρέσο είναι πλέον διαφορετική, καθώς κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι εκφράζουν επιφυλάξεις για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και άλλοι είναι ως και εχθρικοί έναντι της ιδέας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.