Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

ΚΚΕ: Κανείς από όσους εμπλέκονται στη διαχείριση των γεγονότων δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του — Ήξεραν για την κάθοδο των φασιστών δολοφόνων — Έγγραφο με ημερομηνία 6/8 αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση, τα υπουργεία και η Αστυνομία ήξεραν ακριβώς τι θα συμβεί (tweet)

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΟΠΑΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ

Κανείς από όσους εμπλέκονται στη διαχείριση των γεγονότων δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του

Σε σχόλιό του για τις νέες αποκαλύψεις για τις κυβερνητικές ευθύνες (βλ. κάτω) σχετικά με τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Τα επιπλέον στοιχεία που δημοσιοποιούνται τις τελευταίες ώρες, επιβεβαιώνουν αυτό που από την πρώτη στιγμή τόνισε το ΚΚΕ: ότι η κυβέρνηση βαρύνεται με τεράστιες ευθύνες για τη διαμόρφωση των συνθηκών που οδήγησαν στη δολοφονία του άτυχου οπαδού της ΑΕΚ από τους Κροάτες φασίστες.

Κατά συνέπεια, ελάχιστη ένδειξη ανάληψης ευθύνης σημαίνει ότι κανείς από όσους εμπλέκονται στη διαχείριση των γεγονότων δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του, συμπεριλαμβανομένου και του αρμόδιου υπουργού. Σε κάθε περίπτωση, ο λαός και η νεολαία χρειάζεται να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν συνολικά την πολιτική που διαμορφώνει το έδαφος και ανέχεται τέτοιου είδους φαινόμενα».

902, Τρίτη 08/08/2023 - 19:06

*

Βαριές οι ευθύνες - Ήξεραν για την κάθοδο των φασιστών δολοφόνων

 

Το έγγραφο με ημερομηνία 6/8, που αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση, τα υπουργεία και η Αστυνομία ήξεραν ακριβώς τι θα συμβεί

Γνώριζαν πως έρχονται μαχαιροβγάλτες φασίστες χούλιγκανς από την Κροατία, είχαν ενημερωθεί από πολλές πλευρές! Κι όμως ανενόχλητα τα φασιστοειδή διέσχισαν τη χώρα και δολοφόνησαν ένα 29χρονο έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια! Δεν τους σταμάτησαν, ενώ ήταν γνωστή και καταγεγραμμένη χιλιόμετρο το χιλιόμετρο, η πορεία των φασιστοειδών προς την Νεά Φιλαδέλφεια. Είχαν ειδοποιηθεί ακόμη και πριν κατέβουν απο την ηλεκτρικό με κατεύθυνση το γήπεδο της ΑΕΚ...

Πολύ βαριές είναι οι ευθύνες! Ευθύνες εγκληματικές που προφανώς τις έχει η κυβέρνηση όσο κι αν η ίδια και ο αρμόδιος υπουργός προσπαθούν να τις περιορίσουν σε ορισμένους αξιωματικούς της Αστυνομίας που απομακρύνθηκαν.  

Οι ειδοποιήσεις έρχονταν από παντού

Πριν ακόμα ξεκινήσει το κομβόι των δολοφόνων φασιστών σε Κροατία και Ελλάδα γνώριζαν τα σχέδια των χουλιγκαν οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεπ. 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το Αρχηγείο του Σώματος με βάση πληροφορίες από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, γνώριζε για την πρόθεση των φασιστών χούλιγκανς να έρθουν στην Ελλάδα.

Τόσο η Υποδιεύθυνση όσο και το Αρχηγείο, είχαν ενημερωθεί επισήμως από τις κροατικές αρχές, οι οποίες ενημέρωναν ότι δεν είχαν δικαίωμα να τους απαγορεύσουν την έξοδο. Κροατικά ΜΜΕ μετέδιδαν σήμερα επικαλούμενα κυβερνητικές πληροφορίες, ότι το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας τους ήταν ενήμερο για το ταξίδι των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και είχε ενημερώσει σχετικά τις ελληνικές αρχές. Οι σχετικές πηγές ανέφεραν ότι

«η αστυνομία μας έστειλε εγκαίρως όλα τα στοιχεία μέσω της Europol και της Interpol σχετικά με τις πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες για την επιχείρηση των χούλιγκαν που βρίσκονταν στα σύνορα» αλλά «δεν υπήρχε νομική βάση για να κρατήσουν στην Κροατία τους οπαδούς της Ντιναμό που κατευθύνονταν στην Αθήνα».

Έγγραφα αποδεικνύουν ότι υπήρχε ενημέρωση

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους είχε αποστείλει τρία έγγραφα στο Αρχηγείο, αρχής γενομένης από τις 6 Αυγούστου, μιλώντας για

«πληροφορίες που περιήλθαν στην Υπηρεσία μας από πηγή συνήθους αξιοπιστίας και οι οποίες διαρκώς ελέγχονται», σύμφωνα με τις οποίες «στη χώρα μας θα αφιχθεί ικανός αριθμός (περίπου 100) οργανωμένων οπαδών της DINAMO ZAGREB (Bad Blue Boys), κάποιοι εκ των οποίων θα φιλοξενηθούν από οπαδούς της ομάδας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και επικοινωνία».

Συνέχιζε σημειώνοντας ότι «κάποιοι διαμένουν σε διάφορα καταλύματα Airbnb, κυρίως πλησίον της Λ. Αλεξάνδρας. Επιπλέον, ενδέχεται μικρός αριθμός αυτών να φιλοξενηθούν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ επί της Λ. Αλεξάνδρας αρ. 115, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν απογευματινές ώρες της 07/08/2023 και να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ατόμων».

Και το Μαυροβούνιο ενημέρωσε

Την ίδια στιγμή, στην Αστυνομία, είχε φτάσει και από τις συνοριακές αρχές του Μαυροβουνίου, έγγραφη ενημέρωση για τη μετακίνηση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Μάλιστα, η σχετική ενημέρωση έφτασε στα γραφεία της ΕΛΑΣ λίγο μετά τις 9 π. μ. της Δευτέρας, κάνοντας λόγο για περίπου 120 άτομα που χαρακτήριζε «επικίνδυνους οπαδούς» που είχαν περάσει τα σύνορα με πιθανό προορισμό την Αθήνα για το παιχνίδι ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Όπως αναφερόταν, στο έγγραφο υπήρχαν μέχρι και οι αριθμοί των πινακίδων κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που πέρασαν τα σύνορα στο Μαυροβούνιο, ο τύπος και η μάρκα των οχημάτων.

Ενημέρωση που έστειλαν στην ΕΛ.ΑΣ. οι αρχές του Μαυροβουνίου με τους αριθμούς κυκλοφορίας των επικίνδυνων φασιστοειδών

Με βάση αυτές τις πληροφορίες εκδόθηκε η διαταγή του Αρχηγείου της Αστυνομίας που εστάλη στην Κακαβιά και τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την οποία, αν εντοπίζονταν αυτοκίνητα με Κροάτες οπαδούς να γίνει έλεγχος και να ενημερώνεται συνεχώς η Αθήνα.

Σημειώνεται επίσης ότι ένα μέρος των χούλιγκαν εντοπίστηκε στα διόδια Ελευσίνας από την Ασφάλεια, ενώ πολλοί έκαναν στάση στο Κιάτο, από όπου κινήθηκαν τμηματικά, είτε με τα αυτοκίνητα τους είτε με τον Προαστιακό, με προορισμό την Αθήνα.

Σε βίντεο οδηγοί στην Ελλάδα κατέγραφαν το κομβόι των φασιστών από την Κροατία και περιέγραφαν ότι στα αυτοκίνητα βλέπουν μόνο άνδρες ντυμένους στα μαύρα με ξυρισμένα κεφάλια.

Και η ΣΤΑΣΥ ενημέρωσε για το τάγμα φασιστών

Το μεγαλύτερο μέρος, με περίπου 25 αυτοκίνητα, κατέληξε χτες το βράδυ στον σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, όπου μαζί με Έλληνες οπαδούς που τους περίμεναν, μετέβησαν με τρένο στα Πευκάκια και στον Περισσό από εκεί με τα πόδια στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου επιτέθηκαν στους οπαδούς της ΑΕΚ.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και η ΣΤΑΣΥ, ενημέρωσε την Ελληνική Αστυνομία για την είσοδο των χούλιγκανς στον συρμό και σε ποιον σταθμό κατέβηκαν. Παρόλλα αυτά η ομάδα των οπλισμένων φασιστών ανενόχλητη έφτασε μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ μαζί με Έλληνες οπαδούς, σύμφωνα με την αστυνομία, εκτελώντας οργανωμένο σχέδιο επίθεσης και δολοφονώντας και τραυματίζοντας κόσμο. 

Όλα αυτά έγιναν κι ενώ είχε απαγορευθεί η μετακίνηση οργανωμένων οπαδών για τον αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεπ.

Οι πολιτικές ευθύνες είναι πασιφανείς και ήδη μεγάλο μέρος του κόσμου τις έχει αποδώσει στην κυβέρνηση που ξέρει πως να αντιμετωπίζει με ταχύτητα πχ τις κινητοποιήσεις για πλειστηριασμούς αλλά αφήνει ανενόχλητους φασίστες χουλιγκαν που δολοφονούν. 

902, Τρίτη 08/08/2023 - 18:57

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.