Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

ΚΚΕ: Στηρίζει τις κινητοποιήσεις που γίνονται από κάτοικους και επισκέπτες νησιών και άλλων περιοχών — Να εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλες τις παραλίες, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας — Ερώτηση στη Βουλή: Παραλίες ελεύθερες με δωρεάν σύγχρονες υποδομές στην Πάρο

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΚΚΕ: Ελεύθερη πρόσβαση του λαού στις παραλίες, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας

Τετάρτη 02/08/2023 - 14:11

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις κατοίκων και επισκεπτών νησιών και άλλων περιοχών της χώρας που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις έχουν κυριολεκτικά καταληφθεί από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η σημερινή άθλια κατάσταση είναι αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης αιγιαλού και παραλιών, δηλαδή της ανάγκης του λαού και της νεολαίας για αναψυχή, ακόμα και για ένα μπάνιο στη θάλασσα. Αυτή την εμπορευματοποίηση έχουν προωθήσει βήμα το βήμα και διαχρονικά, με νόμους και αποφάσεις τους, κυβερνήσεις, Περιφέρειες και δήμοι, στο όνομα της περιβόητης "ανάπτυξης" και των "επενδύσεων".

Επομένως, είναι προκλητικά τα κροκοδείλια δάκρυα όλων των παραπάνω, πολύ περισσότερο που, με αφορμή εξοργιστικές περιπτώσεις αυθαιρεσίας, περιορίζουν το πρόβλημα μόνο στη μη τήρηση της νομιμότητας, όταν αυτή ακριβώς η "νομιμότητα", που έχουν διαμορφώσει, είναι που "στρώνει το έδαφος" και για τις αυθαιρεσίες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλες τις παραλίες, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Να επιβληθούν άμεσα οι κυρώσεις (πρόστιμα, αφαιρέσεις αδειών, διαδικασία απόσυρσης ομπρελοκαθισμάτων κλπ.) στους καταπατητές επιχειρηματίες.
  • Καθαριότητα και περιποίηση όλων των παραλιών και θαλασσών και παροχή δωρεάν υποδομών, εξοπλισμού -ομπρέλες και σκίαση, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια- και υπηρεσιών στις παραλίες με ευθύνη της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης.
  • Να εγκατασταθούν κατάλληλες υποδομές και μέσα για την πρόσβαση των ΑμεΑ».

Το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα των παραλιών. 

902

*

ΚΚΕ: Παραλίες ελεύθερες με δωρεάν σύγχρονες υποδομές στην Πάρο

Τρίτη 01/08/2023 - 12:25

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών με θέμα «Παραλίες ελεύθερες με δωρεάν σύγχρονες υποδομές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες στην Πάρο» κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Κομνηνάκα Μαρία, Μανωλάκου Διαμάντω και Συντυχάκης Μανώλης.

Το κείμενο της ερώτησης αναφέρει:

«Αυτό το διάστημα  γίνονται  μαζικές κινητοποιήσεις  στη Πάρο  από κατοίκους αλλά και επισκέπτες του νησιού διεκδικώντας το δικαίωμα, όπως χαρακτηριστικά λένε, να απολαμβάνουν τις παραλίες, που θα έπρεπε να είναι ελεύθερες για τον λαό, αλλά καταπατούνται από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Επιχειρηματίες, που σύμφωνα με τους οργανωτές των κινητοποιήσεων, καταλαμβάνουν παραλίες χωρίς να κρατούν ακόμη και τα προσχήματα της εκμετάλλευσης, την οποία με νόμους διαχρονικά όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις στηρίζουν. (π.χ. χωρίς συμφωνητικό με την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, καταλαμβάνουν πολλαπλάσια της έκτασης που μισθώνουν κ.λ.π.). Οι πρώτες παρεμβάσεις για ομπρελοκαθίσματα  έγιναν  στις παραλίες Μικρή Σάντα Μαρία, Μαρτσέλο και Κριός.

Τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στηρίζοντας τους ομίλους στον κλάδο του τουρισμού, έχουν διαμορφώσει όλο το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο έτσι ώστε να μπορούν να εκμεταλλεύονται κρατικές παραλίες για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Δηλαδή “πουλάνε ακριβά” τα μπάνια που τόσο ανάγκη έχει ο λαός, μετατρέποντας τις παραλίες σε πηγή εσόδων μέσω της εμπορευματοποίησής τους και της εκχώρησής τους σε επιχειρηματίες. Εμποδίζουν ουσιαστικά τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών, όπως και στην Πάρο, την πρόσβαση τους σε παραλίες, που θα έπρεπε να είναι δωρεάν και με όλες τις σύγχρονες υποδομές. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές γίνεται με ανοχή και ευθύνη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις στην Πάρο είναι απόλυτα δικαιολογημένες, όπως και απόλυτα δικαιολογημένο είναι το αίτημα τους για ελεύθερες παραλίες.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, τι μέτρα πρόκειται να πάρουν για: 

  • Να επιβληθούν άμεσα οι κυρώσεις (πρόστιμα, αφαιρέσεις αδειών, διαδικασία απόσυρσης ομπρελοκαθισμάτων κτλ) στους καταπατητές επιχειρηματίες,
  • Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλες τις παραλίες, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε παραλίες και αιγιαλούς.
  • Την καθαριότητα και περιποίηση όλων των παραλιών και θαλασσών και για την παροχή δωρεάν υποδομών, εξοπλισμού - ομπρέλες και σκίαση, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια - και υπηρεσιών σε όλες τις παραλίες του νησιού,
  • Να εγκατασταθούν κατάλληλες υποδομές και μέσα για την πρόσβαση των ΑμεΑ.»

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.