Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Ιουδαιοναζί, αμερικανικοί αετοί, και γεραπετρίτες — ΑΙΣΧΟΣ! Η κυβέρνηση της ΝΔ αναγνωρίζει το «δικαίωμα» του Ισραήλ να δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό — Προκαλεί ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών — ΠΑΜΕ: Αίσχος! Η ελληνική κυβέρνηση ξεπλένει το αίμα των Παλαιστινίων

ΑΙΣΧΟΣ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ αναγνωρίζει το «δικαίωμα» του Ισραήλ να δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό

Πηγή: Eurokinissi

Πέμπτη 06/07/2023 - 16:33

Απόλυτη κάλυψη στην δολοφονική μανία του κράτους του Ισραήλ, απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, παρείχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, κάνοντας λόγο για ανάγκη «καταδίκης της τρομοκρατίας» και σεβασμό στο «δικαίωμα των κρατών στην ασφάλεια».

Μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, ο Γ. Γεραπετρίτης, ανέφερε ότι «παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην περιοχή και είμαστε ανήσυχοι με την κλιμάκωση της βίας», ενώ έσπευσε να τονίσει ότι «καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε κάθε μορφή της. Είναι σαφές ότι η βία δεν αποτελεί ούτε λύση ούτε απάντηση και το δικαίωμα των κρατών στην ασφάλεια πρέπει να γίνει απολύτως σεβαστό», αναγνωρίζοντας στο κράτος του Ισραήλ το ...«δικαίωμα» να πραγματοποιεί δολοφονικές επιδρομές όπως στην Τζενίν. Κάλεσε δε «να επικρατήσει ηρεμία και αυτοσυγκράτηση από όλους ώστε να αποκλιμακωθεί η κρίση»!!!

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον ισραηλινό ομόλογό του βρέθηκε η ενίσχυση της «πολυδιάστατης συνεργασίας», με τον Γ. Γεραπετρίτη να επικαλείται τις «κοινές αξίες» με το κράτος- δολοφόνο! «Συζητήθηκε η αυξανόμενη διμερής συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, από οικονομία και τις επενδύσεις μέχρι τον τουρισμό, την υψηλή τεχνολογία και την άμυνα. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας αυτής», επεσήμανε. Είπε ότι το 2022 ο όγκος του διμερούς εμπορίου άγγιξε το 1,4 δισ. ευρώ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για περαιτέρω προώθηση των εμπορικών μας σχέσεων, αλλά και για την πραγματοποίηση ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Στην συνάντηση συζητήθηκε και η συνεργασία σε διεθνείς οργανισμούς, με τον Γ. Γεραπετρίτη να ευχαριστεί για την ισραηλινή υποστήριξη της υποψηφιότητας της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το 2025-26. Επανέλαβε ακόμη την ενεργό στήριξη της Ελλάδας στις «συμφωνίες του Αβραάμ» και την περαιτέρω διεύρυνσή τους, αλλά και στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ - Ισραήλ, ιδίως μέσω της συμμετοχής του Ισραήλ σε προγράμματα της ΕΕ.

Στην ατζέντα βρέθηκαν ακόμη η τριμερής συνεργασία με την Κύπρο και τα επόμενα βήματα που μπορούν να προγραμματιστούν, ιδίως ενόψει και της 9ης τριμερούς συνόδου κορυφής στην Κύπρο, πάντα με στόχο την στήριξη των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή.

«Τονίσαμε αμφότεροι τη σημασία του σχήματος συνεργασίας 3+1 με τις ΗΠΑ και την ανάγκη διεύρυνσης και εμβάθυνσης διαφόρων πεδίων συνεργασίας. Η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ είναι κράτη που πιστεύω ότι είναι ενωμένα με κοινά συμφέροντα και κοινές αξίες», τόνισε και πρόσθεσε: «Διαπιστώσαμε τη βούληση της προώθησης έτερων σχημάτων συνεργασίας, όπως της Ελλάδας-Κύπρου Ισραήλ και ΗΑΕ».

Όσο αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την Τουρκία, ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες διαλόγου στη βάση βεβαίως του Διεθνούς Δικαίου και ιδίως του Δικαίου της Θάλασσας».

Προκαλεί ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών

Ο Έλι Κοέν, αναφερόμενος στη στρατιωτική επιχείρηση στην Τζενίν, ισχυρίστηκε ότι «δεν είμαστε σε πόλεμο με τους Παλαιστινίους, αλλά με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες χρηματοδοτούνται πλήρως από το Ιράν», χαρακτηρίζοντας ως τρομοκρατία τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην κατοχή.

Την ώρα που η ισραηλινή επιδρομή άφησε στη Τζενίν νεκρούς - ανάμεσα τους και παιδιά, κατεστραμμένα σπίτια, νοσοκομεία, δρόμους και άλλες υποδομές, καθώς και έναν προσφυγικό συνοικισμό ισοπεδωμένο, ο ισραηλινός ΥΠΕΞ δήλωσε προκλητικά ότι «στοχεύσαμε 11 τρομοκράτες και ούτε ένας πολίτης δεν έχει χάσει τη ζωή του στη διάρκεια των επιχειρήσεών μας. Καταβάλαμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να το πετύχουμε αυτό».

Έσπευσε δε να εμπλέξει περισσότερο την Ελλάδα στην αντιπαράθεση με το Ιράν, λέγοντας ότι «το Ιράν είναι ο Νο 1 χρηματοδότης της τρομοκρατίας και θέλουμε να συνεργαστούμε με την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών για να αποτρέψουμε τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες.Θα συνεργαστούμε για την ασφάλεια της περιοχής και των λαών μας».

902

 

ΠΑΜΕ

Αίσχος! Η ελληνική κυβέρνηση ξεπλένει το αίμα των Παλαιστινίων

Πηγή: Eurokinissi

Πέμπτη 06/07/2023 - 16:37

Την «απαράδεκτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, τις ίδιες ώρες που το Ισραήλ πραγματοποιεί δολοφονική επιχείρηση στην Τζενίν της Παλαιστίνης, να υποδεχτεί στην Αθήνα τον υπουργό Εξωτερικών του κράτους-δολοφόνου και να λειτουργήσει ως πλυντήριο που θα ξεπλύνει το αίμα των Παλαιστινίων», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, «την Πέμπτη 6 Ιούλη, ο νέος υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της ΝΔ, Γ. Γεραπετρίτης, υποδέχτηκε στην Αθήνα τον Υπουργό εξωτερικών του Ισραήλ, υιοθετώντας πλήρως την ισραηλινή ρητορική και το απαράδεκτο δόγμα περί "τρομοκρατίας".

Οι δηλώσεις του υπουργού Γεραπετρίτη περί δήθεν "ανάγκης να επικρατήσει ηρεμία και αυτοσυγκράτηση από όλους ώστε να αποκλιμακωθεί η κρίση και… υπέρ μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης του παλαιστινιακού ζητήματος …" αποδεικνύουν την απύθμενη υποκρισία αλλά και την προκλητική στήριξη στους ισραηλινούς δολοφόνους, την ώρα που σφαγιάζεται ο παλαιστινιακός λαός από το Ισραήλ.

Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους!

Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που στηρίζουν το Ισραήλ!

Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και του δικαιώματος του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα». 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.