Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος τύπου pass — Κάλεσε τα αστικά κόμματα «να δείξουμε πόσο πιστοί μένουμε στις διακηρύξεις μας» και διέγνωσε την ουσιαστική συμφωνία τους στους βασικούς κυβερνητικούς στόχους — #ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος — Μόνοι τους και όλοι μας — Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό — #ΜΟΝΟ_ΚΚΕ — ΚΚΕ για πάντα!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Διέγνωσε συμφωνία αστικών κομμάτων στους βασικούς στόχους

Σάββατο 08/07/2023 - 20:50

Ουσιαστική συμφωνία αστικών κομμάτων στους βασικούς κυβερνητικούς στόχους διέγνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του που έκλεισε την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με βάση τις οποίες ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή.

Ηταν χαρακτηριστικό ότι ο Κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως «θέλω να συγκρατήσω το ήπιο κλίμα της συζήτησης και εύχομαι αυτό να διατηρηθεί». Αφού επανέλαβε ότι θα κλιμακωθεί η αντιλαϊκή πολιτική λέγοντας πως «η εντολή που έχει πάρει η πλειοψηφία είναι να προχωρήσει γρήγορα» ανέφερε ότι «άκουσα τον κ. Ανδρουλάκη να συμφωνεί ουσιαστικά με τον ορισμό που έδωσα στον πολυδύναμο εκσυγχρονισμό» δηλαδή με την «γρήγορη σύγκλιση με την Ευρώπη» και ζήτησε αφού υπάρχει συμφωνία «να μην αναλωνόμαστε σε συνθήματα».

Το συναινετικό κλίμα το ενίσχυσε ακόμα περισσότερο λέγοντας πως «δεν θα διστάσουμε να ενσωματώσουμε προτάσεις με τις οποίες συμφωνούμε, είναι ώριμες και κοστολογημένες». 

Εμμέσως πλην σαφώς κάλεσε και τον ΣΥΡΙΖΑ να προσέλθει στην ωριμότητα και στον ρεαλισμό της συναίνεσης κάνοντας του την σύσταση να εγκαταλείψει τα όσα έλεγε πριν τις εκλογές και τον οδήγησαν στο 17%. 

Υποστήριξε ακόμα ότι «μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος» υποτίθεται στη μείωση των ανισοτήτων, εννοώντας πολιτικές τύπου pass για την ακρίβεια καθώς συνεχίζουν να καλπάζουν οι τιμές ειδικά στα τρόφιμα.

Ζήτησε συναίνεση και στο νέο νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού καλώντας τα αστικά κόμματα «να δείξουμε πόσο πιστοί μένουμε στις διακηρύξεις μας». 

Λίγο αργότερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως «αν υπάρξει τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία, εμείς προκαταβολικά δηλώνουμε ότι θα ψηφίσουμε». 

902

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση από 158 βουλευτές

Ψήφο εμπιστοσύνης από τους 158 βουλευτές της ΝΔ έλαβε η κυβέρνηση κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων που εκφώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ΚΚΕ καταψήφισε την κυβέρνηση. 

Συνολικά, 142 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν παρείχαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.  

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.