Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

ΚΚΕ: Το ελπιδοφόρο μήνυμα των εκλογών — Με νέες δυνάμεις κάθε μέρα, κάθε ώρα μπροστά στις μεγάλες μάχες! — Ούτε «περίοδος χάριτος» ούτε «αναμονή» ούτε «100 πρώτες μέρες» της νέας αντιλαϊκής κυβέρνησης της ΝΔ — #ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος — #ΕΚΛΟΓΕΣ — Μόνοι τους και όλοι μας — #ΜΟΝΟ_ΚΚΕ — ΚΚΕ για πάντα!

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Με νέες δυνάμεις κάθε μέρα, κάθε ώρα μπροστά στις μεγάλες μάχες!

Ούτε «περίοδος χάριτος» ούτε «αναμονή» ούτε «100 πρώτες μέρες» της νέας αντιλαϊκής κυβέρνησης της ΝΔ.

Η «επόμενη μέρα» πλέον είναι εδώ και η οργάνωση της μαχητικής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, για την οποία οι εργαζόμενοι έδωσαν την ελπιδοφόρα αύξηση στα ποσοστά του ΚΚΕ, αναπτύσσεται ήδη σε μια σειρά από μέτωπα πάλης που όλο και πληθαίνουν, με την καθοριστική συμβολή των μελών και των φίλων του Κόμματος, των εκλεγμένων βουλευτών του.

* * *

Με την εργοδοσία να ερμηνεύει το αποτέλεσμα των εκλογών ως «πράσινο φως» για κλιμάκωση της επίθεσης στους εργαζόμενους, και αναμένοντας τα επόμενα αντιλαϊκά νομοσχέδια, μόνη απάντηση ήταν και θα είναι η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση.

Αυτό αποτυπώνεται και στα νέα ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε αρχαιρεσίες σωματείων, όπου ενισχύονται τα ψηφοδέλτια που συγκροτούν κομμουνιστές με άλλους πρωτοπόρους ριζοσπάστες αγωνιστές, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ΛΑΡΚΟ, όπου οι εκατοντάδες εργαζόμενοι πήραν την υπόθεση της υπεράσπισης του σωματείου τους στα χέρια τους.

Εκφράζεται επίσης στα νέα σωματεία που συγκροτούνται σε κλάδους, όπως στο Φάρμακο, όπου οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη απεργιακή μάχη της ερχόμενης Τετάρτης, για την υπογραφή ΣΣΕ (βλ. Ριζοσπάστη, σελ. 23).

Αντίστοιχα στους νοσοκομειακούς γιατρούς, όπου εξακολουθεί να ενισχύεται η διεκδίκηση, με θετικά αποτελέσματα σε αρχαιρεσίες σε μια σειρά από σωματεία.

Η άνοδος της οργάνωσης στα σωματεία, η συγκρότηση νέων, η συσπείρωση σε Επιτροπές Αγώνα, η βελτίωση συσχετισμών, ο συντονισμός συνδικάτων και φορέων στα μέτωπα διεκδίκησης για οξυμένα προβλήματα σε γειτονιές, η οργάνωση της αλληλεγγύης, η ετοιμότητα παρέμβασης μπροστά σε νέες πιθανές φυσικές καταστροφές το καλοκαίρι από πυρκαγιές μπαίνουν τώρα σε πρώτο πλάνο.

* * *

Σε αυτές τις θέσεις μάχης, λοιπόν, σε κάθε μετερίζι του αγώνα θα επιβεβαιώνεται καθημερινά το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ισχυρό ΚΚΕ, στον δρόμο της ανατροπής».

Στη μάχη για την Υγεία του λαού, που εξακολουθεί να βρίσκεται στη «μέγγενη» του «κόστους - οφέλους» και της εμπορευματοποίησης από την κυβέρνηση, κάτι που επιβεβαιώθηκε με τις πρόσφατες ανακοινώσεις για το ΕΚΑΒ.

Απέναντι στην ένταση της επιχειρηματικής δράσης με τις ΣΔΙΤ κ.λπ., που προβλέπεται στους «μπλε φακέλους» της κυβέρνησης, η μάχη δίνεται για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αναβάθμιση μέσων και υποδομών.

Με οδηγό τις τεράστιες σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης θα δυναμώνει και η πάλη για ουσιαστική πρόληψη, για ενίσχυση της ΠΦΥ, κόντρα στη λογική των «παροχών» που είναι ελάχιστες, για λίγους και για πολύ λίγο.

Στη μάχη για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών από το ξεσπίτωμα, που θα κλιμακώνεται, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κυβέρνησης για πάνω από 700.000 πλειστηριασμούς, ώστε να θωρακιστούν οι τράπεζες και να κερδίσουν τα «κοράκια» των funds.

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που μόνο σε έναν μήνα κατάφεραν να βάλουν φρένο σε πάνω από 100 πλειστηριασμούς, τώρα η μάχη αυτή αναβαθμίζεται, δεν μπορεί παρά να γίνει υπόθεση των ίδιων των σωματείων, όπως φάνηκε και στην τελευταία παρέμβαση στα γραφεία των funds στην Αθήνα που σωματεία από συνοικίες κινητοποιήθηκαν για να υπερασπιστούν τα μέλη τους.

Στη μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ σε κλάδους και επιχειρήσεις που κλιμακώνεται. Εκτός από τον κλάδο του Φαρμάκου, ανοιχτοί παραμένουν οι «λογαριασμοί» των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για να κηρυχθεί η τοπική Σύμβαση υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες, κάτι που αρνούνταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Συνεχίζεται η μάχη και σε άλλους κλάδους, για ουσιαστικές αυξήσεις, κόντρα στο πάγωμα και τις πραγματικές μειώσεις λόγω πληθωρισμού, για σταθερό εργάσιμο χρόνο, κόντρα στη «διευθέτηση» και την ένταση της «ευελιξίας» που προβλέπονται από τις Οδηγίες της ΕΕ και τον αντεργατικό νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη κ.ο.κ.

Στη μεγάλη αναμέτρηση σε χώρους δουλειάς για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για να μη γίνει «συνήθεια» να πεθαίνει ένας εργάτης κάθε δεύτερη μέρα και να σακατεύονται δεκάδες, θύματα της «εξοικονόμησης πόρων» κράτους και εργοδοσίας, της εντατικοποίησης για τα κέρδη.

Στα μέτωπα μεγάλων εργασιακών χώρων, που τα τελευταία χρόνια έχουν δώσει κουράγιο συνολικά στην εργατική τάξη για την αντοχή τους και όσα έχουν καταφέρει, όπως στη ΛΑΡΚΟ, όπου σε δύο βδομάδες λήγουν ξανά οι συμβάσεις και ο αγώνας τους περνάει σε νέα φάση για να παραμείνουν στις δουλειές και τα σπίτια τους.

Αντίστοιχα στις Μεταφορές, όπως στον σιδηρόδρομο, που μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, και ενώ δεν περνάει μέρα χωρίς συμβάν, όπως το προχτεσινό με τον συρμό που ακινητοποιήθηκε μέσα σε σήραγγα, η κυβέρνηση ετοιμάζει τα επόμενα βήματα στον ίδιο κατήφορο, της έντασης της επιχειρηματικής δράσης και του σμπαραλιάσματος των εργασιακών δικαιωμάτων.

* * *

Στο στόχαστρο λοιπόν βρίσκεται η πολιτική που ενώνει την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, η πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, των στόχων της καπιταλιστικής ανάπτυξης, τα εκατοντάδες προαπαιτούμενα του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η πολιτική που εμπλέκει τον λαό στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που αναμένεται να κλιμακωθεί μετά και την επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ, μαζί με τις επικίνδυνες διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά.

Με νέες δυνάμεις στον αγώνα, με αισιοδοξία από το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα για το ΚΚΕ, μπαίνουμε ορμητικά στη μάχη, για τα συμφέροντα των εργαζομένων, για να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στην οργάνωση και τη διεκδίκηση.

Εκεί θα επιστρέψει κάθε ψήφος στο Κόμμα, εκεί μπορούν να βρουν πραγματική αγωνιστική διέξοδο ο λαός και η νεολαία, να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και των κομμάτων της.

902 από Ριζοσπάστη, 1-2/7/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.