Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

...Μάτι, Εύβοια, Κουβαράς, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Καλύβια, Λουτράκι, Δερβενοχώρια, Καπαρέλι...: Προδιαγεγραμμένα εγκλήματα κατά συρροήν — Απροστάτευτη η χώρα από τις πυρκαγιές

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

*

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Εγκληματική η πολιτική με τις ελλείψεις στην πυρόσβεση και την ανύπαρκτη πυροπροστασία

*

ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Απροστάτευτη η χώρα από τις πυρκαγιές

Δευτέρα 17/07/2023 - 23:46

Με τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού οι κάτοικοι της Αν. Αττικής και άλλων περιοχών βρέθηκαν στο «ίδιο έργο θεατές». Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο δυνατός αέρας αρκούσαν για να αποδειχθεί για πολλοστή φορά ότι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, αλλά και σημαντικά παραθεριστικά κέντρα όπως το Λουτράκι είναι απολύτως αθωράκιστα από την πύρινη λαίλαπα.

Πρόκειται για ένα επαναλαμβανόμενο προδιαγεγραμμένο έγκλημα, που έχει την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων και του αστικού κράτους που είναι επιλεκτικά ανίκανο να προστατεύσει την ζωή και τις περιουσίες του λαού, τον φυσικό πλούτο και τα δάση. 

Οι συνθήκες για επανάληψη μιας τραγωδίας όπως στο Μάτι το 2018 είναι και πάλι εδώ: Η ανύπαρκτη πρόληψη πριν την αντιπυρική περίοδο, τα ακαθάριστα δάση, οι ανύπαρκτες αντιπυρικές ζώνες. Η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση τόσο της Δασικής όσο και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ολα αυτά θεωρούνται κόστος και όταν έρχεται το πύρινο μέτωπο το μόνο μέτρο προστασίας είναι η εκκένωση περιοχών μέσω των μηνυμάτων του 112, δηλαδή το γνωστό  «όπου φύγει - φύγει».

Πολλές ήταν και οι καταγγελίες κατοίκων για παρατημένα ξερά χόρτα και ξύλα, για κρουνούς που δεν είχαν νερό για τα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ και τα πτητικά μέσα δεν είχαν φτάσει έγκαιρα σε πολλά μέτωπα.

Αυτό το εφιαλτικό σκηνικό επαναλήφθηκε στα τέσσερα μεγάλα μέτωπα, στον Νέο Κουβαρά Αττικής, στην Καλλιθέα Λουτρακίου, στα Δερβενοχώρια και στο Καπαρέλι Βοιωτίας. Ιδιαίτερα στην Αν. Αττική, κάηκε μεγάλος αριθμός σπιτιών. 

Από την πυρκαγιά στην Αν. Αττική

Πηγή: Eurokinissi

Η φωτιά στην Αν. Αττική ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας από την περιοχή Νέος Κουβαράς. Πέρασε από τα Καλύβια και γρήγορα επεκτάθηκε, φτάνοντας μέχρι την Ανάβυσσο.

Στο Λαγονήσι και στη Σαρωνίδα κάηκαν πολλά σπίτια, και μαζί τους οι κόποι μιας ζωής για πολλούς ανθρώπους. 

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία καταστρέφει πυκνό δάσος. Σε ένα από τα τελευταία δάση της Δυτικής Αττικής δεν  υπάρχουν δασικοί δρόμοι και αντιπυρικές ζώνες.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας από το Πάνακτο, είχε κατεύθυνση προς την Μάνδρα και την Μαγούλα. Υπάρχει ωστόσο ανησυχία για τα χειρότερα, καθώς σε περίπτωση αλλαγής της φοράς του ανέμου, η φωτιά μπορεί να κατευθυνθεί προς την Πάρνηθα. 

Σπίτια κάηκαν στο Λουτράκι

Πηγή: Eurokinissi

Η πυρκαγιά στο Λουτράκι ξεκίνησε από πευκοδάσος, κοντά στον οικισμό της Αγίας Ειρήνης. 

Οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στο Λουτράκι, ενώ τρεις οικισμοί εκκενώθηκαν. Στην ευρύτερη περιοχή κάηκαν σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις. 

Για αρκετή ώρα έκλεισαν και τα δύο ρεύματα, τόσο της παλαιάς όσο και της νέας Εθνικής οδού, από από τους Αγίους Θεοδώρους, έως τον κόμβο Επιδαύρου.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.