Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Νέα (πολύ παλιά) ΔΕΙΜΟκρατία: Η αγία ράβδος της εκ-παιδευτικής της πολιτικής — ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ: Μαχητική κινητοποίηση και πορεία για τις διώξεις εκπαιδευτικών — Βιομηχανία διώξεων εκπαιδευτικών και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης από τη ΔΔΕ Πειραιά — 7 εκπαιδευτικοί παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το παράπτωμα «της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς», που περιλαμβάνεται στον αντιδραστικό Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα — Στο πλευρό τους το ΚΚΕ (VIDEO)

Παρασκευή 07/07/2023 - 13:32

Δυναμική κινητοποίηση στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και στη συνέχεια μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης έγινε το πρωί της Παρασκευής 7 Ιούλη, μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πειραιά, ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών.

Στο πλευρό τους παραβρέθηκε το ΚΚΕ, με τον Νίκο Αμπατιέλο, μέλος της ΚΕ, βουλευτής Α' Πειραιά και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Παραβρέθηκε επίσης και ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά και πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαζικά σωματεία εκπαιδευτικών, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους διωκώμενους συναδέλφους τους.

«Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, ενάντια στις διώξεις και στις απειλές», «Μας τρομοκρατούν για να υποταχθούμε με οργάνωση και αγώνα θα αντισταθούμε», ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση.

Με τη σημερινή κινητοποίηση η ΕΛΜΕ Πειραιά κατήγγειλε «τη βιομηχανία διώξεων εκπαιδευτικών και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης από τη ΔΔΕ Πειραιά, που συνεχίζεται και κλιμακώνεται».

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά, μετά από όλες τις διώξεις που επιχειρήθηκαν από την αρχή της χρονιάς, την τελευταία ημέρα των σχολείων 7 εκπαιδευτικοί έλαβαν τηλεφώνημα από το πειθαρχικό τμήμα της ΔΔΕ για να παρουσιαστούν και να παραλάβουν την κλήση τους. Όλοι παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το παράπτωμα «της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς», που περιλαμβάνεται στον αντιδραστικό Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

Με την ολοκλήρωση της πορείας, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Ηλίας Πατίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, αφού κατήγγειλε τις διώξεις των εκπαιδευτικών, στη συνέχεια κάλεσε σε μαζική συμμετοχή σε νέα κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά που θα γίνει την Τετάρτη 12 Ιούλη στις 11.30 π.μ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αττικής, στην οδό Τσόχα στην Αθήνα. Παράλληλα τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες αγωνιστικού συντονισμού της δράσης ενάντια στις διώξεις θα συνεχιστούν και με άλλα σωματεία εκπαιδευτικών.

Νωρίτερα έγινε κινητοποίηση στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Πειραιά. Μεταξύ άλλων μίλησαν και διωκώμενοι εκπαιδευτικοί, καταγγέλλοντας τις σε βάρος τους διώξεις.

«Καταγγέλλουμε τις διώξεις! Δηλώνουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που διώκονται! Κινητοποιούμαστε μαζικά απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης!, διαμήνυσαν εκπρόσωποι από σωματεία εκπαιδευτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων μιλώντας κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στην ΔΔΕ Πειραιά.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.