Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Το ετσιθελικό κράτος της Νέας ΔΕΙΜΟκρατίας: Από την πίσω πόρτα δουλειά ως τα 74 χρόνια! — ΠΑΜΕ σε Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Οικονομικών στις 25 Ιούλη — Να μη δεχτούμε την εργασία με τη μαγκούρα στο χέρι (Tweet) — ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως τη διάταξη

Η κυβέρνηση φέρνει από την πίσω πόρτα δουλειά ως τα 74 χρόνια! - ΠΑΜΕ: Να το πάρει πίσω

Μία βαθιά αντιδραστική διάταξη φέρνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητιέται στη Βουλή, καθιερώνοντας δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα με όχημα τα προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας για μακροχρόνια ανέργους. 

Συγκεκριμένα στο Άρθρο 61 του νομοσχεδίου, με τίτλο «Προγράμματα απασχόλησης ανέργων ηλικίας πενήντα πέντε (55) ετών και άνω – Τροποποίηση παρ. 6 άρθρου 74 ν. 3863/2010» σημειώνεται ότι:

«Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Οικονομικών και Εσωτερικών, μετά από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), είναι δυνατή η ένταξη ανέργων, εγγεγραμμένων στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., ηλικίας πενήντα πέντε (55) έως εξήντα επτά (67) ετών, σε προγράμματα που καταρτίζονται από τη Δ.ΥΠ.Α., για την απασχόλησή τους στον δημόσιο τομέα, όπως αυτός ορίζεται στην περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), κατά παρέκκλιση των παρ. 1 και 2 του άρθρου 2 του ν. 4765/2021 (Α’ 6).

Με την ίδια απόφαση δύνανται να καθορίζονται οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες είναι δυνατή η εφαρμογή του παρόντος σε ανέργους ηλικίας άνω των εξήντα επτά (67) και έως εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών, που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, και να ορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, η χρηματοδότηση και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την υλοποίηση του προγράμματος».

«Μετά τη φωτιά και μέσα στον καύσωνα έρχεται σήμερα στη Βουλή νομοσχέδιο που ανάμεσα σε δεκάδες άρθρα φέρνει από την πίσω πόρτα (μέσα από προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ) την εργασία ως τα 74 έτη! Να το πάρουν πίσω όπως το 'φεραν...», τονίζει σε ανάρτηση του το ΠΑΜΕ.

902

ΠΑΜΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Οικονομικών στις 25 Ιούλη - Να μη δεχτούμε την εργασία με τη μαγκούρα στο χέρι

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, την Τρίτη 25 Ιούλη, στις 11.30 π.μ. καλεί το ΠΑΜΕ για:

  •  Να μην περάσει η απαράδεκτη μεθόδευση της εργασίας ως τα 74 έτη!
  •  Να πάρουν πίσω το απαράδεκτο άρθρο που νομιμοποιεί την εργασία των υπερήλικων ως τα γεράματα, που εμμέσως αυξάνει τα όρια ηλικίας

Όπως τονίζει το ΠΑΜΕ:

«Καλούμε εργαζόμενους, εργατικά συνδικάτα, συνταξιουχικές οργανώσεις, μαζικούς φορείς σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών, την Τρίτη 25/7, στις 11.30 π.μ.

Με ένα πρόσθετο άρθρο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση φέρνει από την πίσω πόρτα την εργασία ως τα 74 έτη. Με πρόσχημα την συμπλήρωση των ενσήμων σε ανασφάλιστους υπερήλικους ώστε να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, επιχειρούν μέσα από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) να παρατείνουν τον εργάσιμο βίο, να αυξήσουν την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης πέρα και από τα φυσικά της όρια.

Να μη δεχτούμε την εργασία με τη μαγκούρα στο χέρι κυνηγώντας τα ένσημα μέχρι τον τάφο.

Να το πάρουν πίσω!».

902

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Απαράδεκτη η διάταξη που ανεβάζει το όριο συνταξιοδότησης στα 74 έτη - Η κυβέρνηση να την αποσύρει αμέσως

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη διάταξη της κυβέρνησης σχετικά με την έμμεση κατάργηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης, αναφέρονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση, με μια απαράδεκτη διάταξη και μέσα στο κατακαλόκαιρο, επιδιώκει εμμέσως να καταργήσει το γενικό όριο συνταξιοδότησης όσων είναι στα 67 έτη και δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και να το ανεβάσει στα 74 έτη μέσα από τη συμμετοχή τους σε διάφορα προγράμματα ανέργων.

Είναι φανερό ότι είναι σε εξέλιξη άλλη μια νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Η ένταση της εκμετάλλευσης περνά μέσα από μια ζωή λάστιχο,  από την διαρκή  ομηρία των διαφόρων προγραμμάτων ολιγόμηνων συμβάσεων μέχρι την μεγάλη ευελιξία στην εργασία, με χαμηλούς μισθούς και χωρίς δικαιώματα έτσι ώστε να οδηγούνται οι εργαζόμενοι να παραμένουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα για να εξασφαλίσουν μια ελάχιστη σύνταξη.

Η κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως την απαράδεκτη διάταξη. Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει αξιοπρεπή σύνταξη σε όλους τους ανασφάλιστους εργαζόμενους και όχι αυτό το αίσχος των 360€. Οι εργαζόμενοι να δυναμώσουν τον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για κοινωνική ασφάλιση και συντάξεις που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους, με μείωση των ορίων ηλικίας, όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της παραγωγής, της τεχνολογίας και της επιστήμης.»

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.