Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα: Διαμαρτυρία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την απειλή δολοφονίας των Ουκρανών κομμουνιστών αδελφών Κονονόβιτς από την κυβέρνηση Ζελένσκι (VIDEO με την καταγγελία τους)

Διαμαρτυρία από ΚΚΕ και ΚΝΕ για την απειλή δολοφονίας των κομμουνιστών Κονονόβιτς

Πέμπτη 06/07/2023 - 11:25

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο και στελέχη της ΚΝΕ θα επισκεφτούν σήμερα Πέμπτη στις 11 π.μ. την πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά με τις συνεχιζόμενες απειλές κατά της ζωής των δύο νεολαίων κομμουνιστών, Μιχαήλ και Αλεξάντερ Κονονόβιτς που έχουν καταγγείλει σχέδιο δολοφονίας τους:

«Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές», γράφει το πανό που έχουν ανοίξει μπροστά την πρεσβεία της Ουκρανίας.

Εκφράζουν αλληλεγγύη στους κομμουνιστές της Ουκρανίας και απαιτούν να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. 

Παραβρέθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

902

Σχέδιο δολοφονίας τους καταγγέλλουν οι Ουκρανοί κομμουνιστές Κονονόβιτς

Τετάρτη 05/07/2023 - 08:24

Σχέδιο δολοφονίας τους από το καθεστώς του Ζελένσκι καταγγέλλουν τα αδέλφια Μιχαήλ και Αλεξάντερ Κονονόβιτς, οι δύο νεολαίοι Ουκρανοί κομμουνιστές που συνελήφθησαν αναίτια από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Κιέβου τον Μάρτη του 2022 και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό από πέρυσι το καλοκαίρι.

Σε μήνυμά τους προς την ΠΟΔΝ και τις Κομμουνιστικές Νεολαίες του κόσμου, οι αδελφοί Κονονόβιτς αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Επίσημα δηλώνουμε ότι το καθεστώς του Ζελένσκι ετοιμάζει τη δολοφονία μας, έτσι, με τα χέρια εν ενεργεία αστυνομικού, η εξουσία μάς προειδοποίησε για τη δολοφονία μας. Επανειλημμένα ερχόταν στο σπίτι μας, απειλούσε να μας δολοφονήσει, υπογραμμίζουμε, εν ενεργεία όργανο της αστυνομίας, και προσφάτως πόσταρε στο Facebook δημόσια έκκληση για τη δολοφονία μας, διαδίδει τη διεύθυνση κατοικίας μας. Εμείς βρισκόμαστε σε κατ' οίκον περιορισμό, δεν μπορούμε να φύγουμε από πουθενά, βρισκόμαστε παγιδευμένοι, πιασμένοι σε φάκα, ενώ η εξουσία, το καθεστώς, το γνωρίζει καλά αυτό. Αυτοί απευθύνονται στην κοινή γνώμη μέσω του Facebook: "Ας σκοτώσουμε τους Κονονόβιτς και δεν θα πάθει κανείς τίποτα". Το καθεστώς του Ζελένσκι βγαίνει από τα όρια του νόμου, όπως η Γερμανία του '30, όταν οι κομμουνιστές και οι αντιφασίστες ήταν εκτός νόμου».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.