Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Οι Ιουδαιοναζί / Βομβαρδίζουν πηγάδια / Κάνουν πισίνες — Στην Παλαιστίνη / Του Ισραήλ τα Άουσβιτς / Καπνίζουν πάντα — Η ανελέητη / Μικροσκοπική σφαγή / Του Αριέλ Σαρόν (Μπ. Ζ.) — Κατεχόμενη Δυτική Όχθη: 10 νεκροί και 103 τραυματίες Παλαιστίνιοι (οι 20 σοβαρά) από την ισραηλινή επιδρομή στην Τζενίν — Υποστηρίζουν τη δολοφονική επιδρομή οι ΗΠΑ — ΚΚΕ: Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Να σταματήσει τώρα η σφαγή στην Τζενίν

*

Βλέπε:

Μπάμπης Ζαφειράτος: Je suis Χαντάλα - 20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΗΠΑ–Ιουδαιοναζί: «Δικαίωμα στην αυτοάμυνα» χαρακτηρίζει η Ουάσιγκτον την δολοφονική επιδρομή στη Τζενίν — Στους οκτώ οι νεκροί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στη μεγαλύτερη ισραηλινή επιδρομή της τελευταίας 20ετίας — Εικόνες μεγάλης βαρβαρότητας από τον ισραηλινό στρατό (VIDEO – Φωτό - Tweet)

*

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Να σταματήσει τώρα η σφαγή στην Τζενίν

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων που βρίσκεται σε εξέλιξη στον παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν (βλ. κάτω) βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, η οποία είχε ως τώρα αποτέλεσμα τον θάνατο 10 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό 103. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και συνεχίζει: 

«Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και απορρίπτει τα προσχήματα των κατοχικών ισραηλινών αρχών "περί τρομοκρατίας", γιατί κάθε λαός και ο παλαιστινιακός έχει το δικαίωμα της υπεράσπισης της χώρας του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα. Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί που αγωνίζονται για το δίκιο τους!

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει η στρατιωτική επιχείρηση στην Τζενίν, όπως και να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

902

*

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Εννέα νεκροί και 100 τραυματίες Παλαιστίνιοι από την ισραηλινή επιδρομή στην Τζενίν

Υποστηρίζουν τη δολοφονική επιδρομή οι ΗΠΑ

Πηγή φωτό: Associated Press

10 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 20 είναι σε σοβαρή κατάσταση, είναι τα έως τώρα μακάβρια αποτελέσματα της επιδρομής που έχει εξαπολύσει ο στρατός του Ισραήλ στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Αυτό τον πιο πρόσφατο απολογισμό των θυμάτων δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Η ισραηλινή επιδρομή είναι μεγαλύτερη που έχει γίνει στη Δυτική Όχθη εδώ και χρόνια. Πυρά και εκρήξεις έσειαν για ώρες την πόλη και τον παρακείμενο καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν.

Πηγή: Associated Press

«Περίπου 3.000 άνθρωποι έχουν πλέον εγκαταλείψει τον καταυλισμό» προσφύγων, δήλωσε χθες Δευτέρα το βράδυ στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Καμάλ Αμπού αλ Ρουμπ, ο αντικυβερνήτης της Τζενίν, διευκρινίζοντας πως οι αρχές έλαβαν μέτρα για τη φιλοξενία τους σε σχολεία και άλλες εγκαταστάσεις στην πόλη.

Η Ζουλιέτ Τουμά, εκπρόσωπος της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες στην Παλαιστίνη, επιβεβαίωσε πως κάτοικοι εγκατέλειψαν τον καταυλισμό, όπου ζουν περίπου 18.000 Παλαιστίνιοι.

Οι δολοφονικές επιδρομές γίνονται από την πολεμική μηχανή του Ισραήλ υπό τον μανδύα της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.  «Οι δυνάμεις μας μπήκαν στη σφηκοφωλιά των τρομοκρατών στην Τζενίν (...) και επιχειρούν να καταστρέψουν κέντρα διοίκησης και να πάρουν μεγάλη ποσότητα όπλων», υποστήριξε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Πηγή: Associated Press

Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε πως ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε «ανοικτό πόλεμο εναντίον του πληθυσμού της Τζενίν». 

Στο νοσοκομείο της Τζενίν, δημοσιογράφος είδε πτώματα να κείτονται στο νεκροτομείο, κάποια για ώρες, με τους συγγενείς να περιμένουν το τέλος των εχθροπραξιών για να τα παραλάβουν και να τα κηδέψουν.

«Εισαγάγαμε πολλούς τραυματίες, από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τον αέρα, πολλούς άλλους από σφαίρες», ανέφερε ο Κάσεμ Μπενιγάντερ, τραυματιοφορέας, 35 ετών. «Αυτή είναι η χειρότερη επιδρομή εδώ και πέντε χρόνια», τόνισε.

Υποστηρίζουν τη δολοφονική επιδρομή οι ΗΠΑ

Τη δολοφονική επιδρομή του ισραηλινού στρατού υποστηρίζουν ευθέως οι ΗΠΑ. 

«Υποστηρίζουμε την ασφάλεια του Ισραήλ και το δικαίωμά του να υπερασπιστεί τον πληθυσμό του», ισχυρίστηκε στην Ουάσιγκτον εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρόσθεσε υποκριτικά πως είναι «επιτακτική ανάγκη να ληφθούν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις για να αποφευχθούν οι θάνατοι αμάχων».

Η Ιορδανία κατήγγειλε πως διαπράττεται «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» καθώς και «των υποχρεώσεων του Ισραήλ ως δύναμης κατοχής».

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αραβική μοναρχία που έχει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, κάλεσε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νετανιάχου να «απόσχει από κάθε ενέργεια που θα επιτείνει τις εντάσεις (...) και θα οδηγήσει στη διαιώνιση του κύκλου της βίας».

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε πως αποφάσισε να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.