Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Γιάννης Γκιόκας στην εφημερίδα «Τα Νέα»: Περιορίστηκαν ξανά στα μηνύματα «τρέξτε να σωθείτε»

 Ο Γιάννης Γκιόκας από τη χθεσινή περιοδεία του στα καμένα της Σαρωνίδας

*

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Εγκληματική η πολιτική με τις ελλείψεις στην πυρόσβεση και την ανύπαρκτη πυροπροστασία

*

Γ. ΓΚΙΟΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ»

Περιορίστηκαν ξανά στα μηνύματα «τρέξτε να σωθείτε»

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής Ανατολικής Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εφημερίδα «Τα Νέα» για τις πυρκαγιές, αναφέρει τα εξής:  

«Οι εικόνες των ακαθάριστων δασών, των κρουνών που δεν βγάζουν στάλα νερό, των γκρέιντερ που ανοίγουν "αντιπυρικές ζώνες" την ώρα που μαίνεται η πυρκαγιά αποτελούν -για μία ακόμα χρονιά- αδιάψευστη απόδειξη για το μέγεθος της "ετοιμότητας" του αστικού κράτους.

Η "πρόληψη" παραμένει άγνωστη λέξη για κράτος και κυβέρνηση, που περιορίστηκαν ξανά στα μηνύματα "τρέξτε να σωθείτε" στα κινητά των κατοίκων και στη συνήθη επίκληση των "πρωτοφανών καιρικών φαινομένων" και του βολικού άλλοθι της "κλιματικής κρίσης", χωρίς, όμως, να κάνουν τίποτα για αυτό.

Φαίνεται ότι η "κλιματική κρίση" φταίει που το Δασαρχείο Λαυρίου δεν διαθέτει ούτε έναν δασεργάτη αντί για τουλάχιστον 50 που θα έπρεπε να έχει. Που εξακολουθούμε να παλεύουμε να σβήσουμε τις πυρκαγιές με "Καναντέρ" άνω των 45 ετών, ενώ δαπανούμε 2 δισ. ευρώ για τα ΝΑΤΟικά "Rafale". Που η κυβέρνηση, μόλις πριν λίγες μέρες, πήρε προσωπικό από μια Πυροσβεστική, με πάνω από 4.500 κενά, για να τους βάλει οδηγούς σε ασθενοφόρα, αφού τα "κοστολογημένα" προγράμματα των κομμάτων του συστήματος σημαίνουν ότι πρέπει να επιλέξουμε αν θα πηγαίνουμε στο νοσοκομείο μέσα σε καρότσες ή θα κινδυνεύουμε να καούμε με τον πρώτο καύσωνα.

Το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα με Ερωτήσεις του στη Βουλή, τόσο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, όσο και πριν μία εβδομάδα, διαπιστώνοντας ότι δεν έχουν γίνει αυτά που έπρεπε. Εθελοντικές ομάδες και βουλευτές του Κόμματος βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων, παλεύοντας με τις φλόγες, στηρίζοντας την προσπάθεια των πυροσβεστών.

Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που θεωρεί "κόστος" τα μέτρα προστασίας ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και φυσικού πλούτου, επειδή δεν αποφέρουν κέρδη. Μέχρι την οριστική ανατροπή της».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.