Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Πυρκαγιές στην Αττική: Δυνάμεις του ΚΚΕ και την ΚΝΕ δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα (VIDEO) — Δημήτρης Κουτσούμπας: Αν και βρισκόμαστε στη μέση σχεδόν της αντιπυρικής περιόδου, η κυβέρνηση εφαρμόζει για μια ακόμα χρονιά τον ίδιο αποτυχημένο και καταστρεπτικό για τα δάση και το περιβάλλον σχεδιασμό — Εδώ και τώρα η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να σωθούν ζωές, περιουσίες και φυσικός πλούτος

 (Πηγή φωτό: Eurokinissi)

*

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Εγκληματική η πολιτική με τις ελλείψεις στην πυρόσβεση και την ανύπαρκτη πυροπροστασία

*

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να σωθούν ζωές, περιουσίες και φυσικός πλούτος

*

Γ. Γκιόκας: Να ληφθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτούν οι ζωές και οι περιουσίες

*

Δευτέρα 17/07/2023 - 20:33

Σε δήλωσή για τις καταστροφικές πυρκαγιές, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνει:

«Οι δυνάμεις του ΚΚΕ, τα στελέχη του, οι Οργανώσεις του και βουλευτές του βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στα πύρινα μέτωπα, δίνοντας τη μάχη στο πλευρό των κατοίκων σε Ανατολική και Δυτική Αττική, στο Λουτράκι, στη Βοιωτία, παντού όπου μαίνονται μεγάλες πυρκαγιές καταστρέφοντας σπίτια, περιουσίες και δασώδεις περιοχές.

Εδώ και τώρα να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο από την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό, προκειμένου να σωθούν ζωές, περιουσίες και φυσικός πλούτος.

Το ΚΚΕ έγκαιρα, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, όπως και μόλις πριν λίγες μέρες, κατέθεσε Ερωτήσεις προς την κυβέρνηση, ζητώντας να ληφθούν έκτακτα μια σειρά αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση της πυροπροστασίας της χώρας μας. Αν και βρισκόμαστε στη μέση σχεδόν της αντιπυρικής περιόδου, η κυβέρνηση εφαρμόζει για μια ακόμα χρονιά τον ίδιο αποτυχημένο και καταστρεπτικό για τα δάση και το περιβάλλον σχεδιασμό».

902

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Δυνάμεις του ΚΚΕ και την ΚΝΕ δίνουν την μάχη στα πύρινα μέτωπα (VIDEO)

Δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι στα μέτωπα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στον Κουβαρά Αττικής και έχει εξαπλωθεί στην ευρύτερη περιοχή και δίνουν μάχη στο πλευρό των κατοίκων. Ανάμεσα τους ο βουλευτής Αν. Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας και τα μέλη της ΚΕ Γ. Τάτσης, Π. Μαρκομιχάλης και Β. Συρίγος.

Επίσης, στα πύρινα μέτωπα είναι ο Γ. Δαφνής, γραμματέας της ΤΟ Λαυρεωτικής-Μεσογείων, ο Β. Ρεμπάπης, μέλος της ΕΠ Αττικής, ο Κ. Παναγιώτου, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Γιάννης Ανανιάδης, υποψήφιος δήμαρχος Λαυρεωτικής με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Μάης Μεντής, στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

«Οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής βιώνουν άλλη μια φορά από πρώτο χέρι τι θα πει πύρινη λαίλαπα, τι θα πει εγκατάλειψη της πολιτικής προστασίας και του πυροσβεστικού σώματος», σημείωσε σε δήλωσή του ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, με αφορμή την μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Κουβαρά Αττικής και καίει ανεξέλεγκτη. Ο λαός της Ανατολικής Αττικής βίωσε ακόμα μια φορά τι σημαίνει να λειτουργούν όλα με τη λογική κόστους οφέλους, πρόσθεσε, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατευτούν περιουσίες, κατοικίες και το περιβάλλον.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.