Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Νίκος Καραθανασόπουλος: Στο βωμό του κέρδους θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές - Έχουμε ένα ακόμη έγκλημα κυβέρνησης και εργοδοσίας και θρηνούμε νέους νεκρούς (VIDEO)

*

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Ένας νεκρός και 10 τραυματίες — Δούλευαν κυριακάτικα μέσα στον καύσωνα — Τα ερωτήματα που ζητάνε απαντήσεις δείχνουν τους υπεύθυνους του εγκλήματος! — Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας: Καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα που έγινε σήμερα στη γέφυρα της Περιμετρικής — Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Δεν θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς για τα κέρδη τους — Έχουν ευθύνες κυβέρνηση και Περιφέρεια για το έγκλημα (VIDEO - Φωτό)

*

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ν. Καραθανασόπουλος: Στο βωμό του κέρδους θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής Αχαΐας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατάρρευση της γέφυρας στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος έθεσε μια σειρά ερωτηματικά που «είναι αμείλικτα», όπως σημείωσε. 

Γιατί έπρεπε να δουλεύουν οι εργαζόμενοι Κυριακή και κάτω από συνθήκες καύσωνα, και ποιος έχει ευθύνες γι'αυτό;

Αν είχαν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ούτως ώστε οι εργασίες να γίνονται με ασφαλή τρόπο;

Με ποιανού άδεια βρίσκονταν την ώρα των εργασιών ρομά κάτω από τη γέφυρα για να διαλέγουν από τα μπάζα τα σίδερα και να τα ανακυκλώνουν, με αποτέλεσμα ο νεκρός και η πλειοψηφία των τραυματιών να είναι ρομά;».

Υπογράμμισε πως αυτά τα ερωτηματικά χρειάζονται απάντηση, συμπληρώνοντας πως

πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους τόσο η εργοδοσία όσο και η κυβέρνηση, αλλά και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους που διαμόρφωσαν όλες τις προϋποθέσεις να έχουμε ένα ακόμη έγκλημα.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.