ΠΑΜΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας τώρα στο υπ. Οικονομικών - Να μη δεχτούμε την εργασία με τη μαγκούρα στο χέρι
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται τώρα στο υπουργείο Οικονομικών, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, για «να μη δεχτούμε την εργασία με τη μαγκούρα στο χέρι».
Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει ένα άρθρο με το οποίο η κυβέρνηση φέρνει από την πίσω πόρτα την εργασία ως τα 74 έτη. Με πρόσχημα τη συμπλήρωση των ενσήμων σε ανασφάλιστους υπερήλικους, προκειμένου να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, επιχειρούν μέσα από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) να παρατείνουν τον εργάσιμο βίο μέχρι τα 74 χρόνια.
«Να μη δεχτούμε την εργασία με τη μαγκούρα στο χέρι κυνηγώντας τα ένσημα μέχρι τον τάφο. Να το πάρουν πίσω!», διατρανώνουν οι συγκεντρωμένοι.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης μίλησαν ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.
«Μετά τα 70 σε θέλουν στη δουλειά να ζεις και να πεθαίνεις για τα αφεντικά» και «Δουλειά ως τα γεράματα για τα αφεντικά, οργάνωση και αντίσταση στη σύγχρονη σκλαβιά» είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριαρχούν στην κινητοποίηση. Αντιπροσωπεία έχει μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μεταφέρει σε εκπρόσωπο του υπουργείου το αίτημα για άμεση απόσυρση του επίμαχου άρθρου.
Μετά τη συνάντηση με τη διευθύντρια του γραφείου του υπουργού όπου
επιδόθηκε το αίτημα για την απόσυρση της εγκληματικής διάταξης
ανανεώθηκε το αγωνιστικό ραντεβού για την Τετάρτη 26 Ιούλη στη πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας και συγκέντρωση και δόθηκε το σύνθημα να μεταφερθούν οι εξελίξεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε όλους τους εργαζόμενους.
Στην κινητοποίηση παραβρίσκονται ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής του ΚΚΕ. Παραβρέθηκε επίσης και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
*
Μιλώντας ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων ανάφερε ότι σήμερα υπάρχουν 30.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες που παίρνουν ένα επίδομα 300 ευρώ. Η κυβέρνηση, συνέχισε ανεβάζει μονοκοντυλιά 7 χρόνια εργασίας για αυτούς τους ανθρώπους, σημειώνοντας ότι αν τους ένοιαζε πραγματικά για τα ένσημα αυτών των ανθρώπων θα τους εξασφάλιζε σταθερή και μόνιμη δουλειά. Ακόμη και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής το προσεγγίζουν αντιδραστικά. Αύξηση του προσδόκιμου ζωής δε σημαίνει και αύξηση των φυσικών αντοχών του ανθρώπου, επεσήμανε.
*
Δηλαδή ένας άνθρωπος στα βαθιά γεράματα θα ανεβαίνει στο απορριμματοφόρο;, τόνισε μιλώντας στην κινητοποίηση ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, αναφερόμενος στην διάταξη. Κάλεσε σε συναγερμό σε όλους τους χώρους δουλειάς, στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα περάσει.
*
Αξιοποιούν τη συμμετοχή των μακροχρόνια άνεργων σε διάφορα προγράμματα για να ανεβάσουν μέσα στο κατακαλόκαιρο τα όρια από τα 67 στα 74, επεσήμανε μιλώντας στην κινητοποίηση ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», ενώ αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που θα έχει το ενδεχόμενο για δουλειά μέχρι τα γεράματα στους εργαζόμενους στην δημόσια υγεία.
*
Ακολουθώντας την περπατησιά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων η κυβέρνηση της ΝΔ γράφει άλλη μια βάρβαρη ασφαλιστική ρύθμιση που κάνει τους εργαζόμενους ακόμη πιο αναλώσιμους και πιο φτηνούς, τόνισε μιλώντας στην κινητοποίηση η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ).
Είναι υποκριτές, συνέχισε γιατί ξέρουν ότι ο 70αρης θα πρέπει να περνάει από συνέντευξη, επιτροπή, να αποδείξει ότι είναι ικανός να δουλέψει. Τους πιάνει τάχα ο πόνος για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι, εμείς δεν κάνουμε πίσω από τα αιτήματα μας. Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με αξιοπρεπείς συντάξεις να μπορούμε να ζήσουμε, κατέληξε.
*
Οι συνταξιούχοι συμπαραστεκόμαστε όχι μόνο στον εαυτό μας αλλά και στη νέα γενιά που έρχεται να ζήσει χειρότερα απ' ότι εμείς, υπογράμμισε μιλώντας στην κινητοποίηση ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Χωρίς αγώνα και την πάλη του λαού τίποτα δεν αλλάζει, δεν κατακτιέται, σημείωσε ο Δ. Κουμπούρης, τονίζοντας ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι σημερινή, έχει αρχίσει από τη δεκαετία του 90, με την υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχτ, την ανατροπή των σοσιαλιστικών χωρών.
Όπως ανάφερε, δεν έχει
ψηφιστεί ούτε μια φιλοσυνταξιουχική φιλεργατική διάταξη, καθώς όπως πρόσθεσε,
όλες οι κυβερνήσεις φέρνουν η μία μετά την άλλη τα νομοσχέδια που υπαγορεύουν
οι ανάγκες του κεφαλαίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.