Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Δημήτρης Κουτσούμπας: Έτσι είναι κύριε Μητσοτάκη. Δεν ξέρετε ότι στον καπιταλισμό η εργατική δύναμη είναι εμπόρευμα; Πρέπει, δηλαδή, να πάμε για μπύρα για να σας τα εξηγήσω όλα αυτά; — Θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας, και εδώ μέσα, κυρίως όμως έξω στο πλάι των εργαζομένων, με πιο δυνατό ΚΚΕ (VIDEO: https://youtu.be/Fwugr6lZKWk) — #ΚΚΕ: Το αντίπαλο δέος — Μόνοι τους και όλοι μας — Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό — #ΜΟΝΟ_ΚΚΕ — ΚΚΕ για πάντα!

*

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητούνται από το απόγευμα της Πέμπτης οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες περιγράφουν την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης την επόμενη τετραετία (VIDEO)

Βλέπε και

Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι 21 βουλευτές που εξέλεξε το ΚΚΕ έχουν ήδη πάρει τη θέση τους εκεί που είχαν υποσχεθεί: Δίπλα στον λαό, στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του (VIDEO)

*

Θανάσημος Παφίλης ανεπανάληπτος: Να δώσετε άδεια στα αγροτικά κύριε Χρυσοχοΐδη, γιατί αυτό είναι το το σύγχρονο ΕΚΑΒ που λέτε — Είστε όλοι δέσμιοι, ορκίζεστε στην ΕΕ και στο κεφάλαιο γιατί κανείς δεν καταργεί τα προνόμια των εφοπλιστών — Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να κάνει εργατική λαϊκή αντιπολίτευση γιατί δεν έχει δεσμεύσεις στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και θα κάνει αντιπολίτευση και έξω από τη Βουλή, εμπνέοντας τον λαό (VIDEO)

*

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας, στο πλάι των εργαζομένων, με πιο δυνατό ΚΚΕ (VIDEO)

Σάββατο 08/07/2023 - 18:58

Η κυβέρνηση θα βρει απέναντι της όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το κίνημα τους τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην δευτερολογία του στην Βουλή, για τις προγραμματικές δηλώσεις, διαμηνύοντας πως το ΚΚΕ πιο δυνατό, μπαίνει μπροστά απέναντι σε αυτή την επίθεση.

«Θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας, και εδώ μέσα, κυρίως όμως έξω στο πλάι των εργαζομένων», σημείωσε. «Θα είμαστε εδώ για να σας κάνουμε πιο δύσκολο να προχωρήσετε αυτό το αντιλαϊκό πρόγραμμα, να πιάσετε τους στόχους του κεφαλαίου», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ διακόπηκε για πολύ λίγο, επειδή ένιωσε πόνο στη μέση. Έπειτα από ελάχιστα λεπτά η ομιλία συνεχίστηκε κανονικά.

Η δευτερολογία

Τρεις μέρες τώρα, ακούμε τα κυβερνητικά στελέχη, τους βουλευτές της ΝΔ, να υπερασπίζονται το αντιλαϊκό πρόγραμμά τους. Θα έλεγε κανείς πως “δεν κρατιόσαστε”. Έρχεστε κι εσείς με “φόρα” για να το υλοποιήσετε.

Μάλιστα, την πρώτη μέρα ο κ. Μητσοτάκης, έφτασε στο σημείο να σβήσει τις πραγματικές διαχωριστικές γραμμές μέσα στην κοινωνία. Παρουσιάστηκε περίπου σαν ένας νέος εθνάρχης και μας είπε ότι ο λαός έφτασε πια στο σημείο της ωριμότητας για να δείξει συναίνεση στις δήθεν αυτονόητες μεταρρυθμίσεις του. Λίγο πολύ μας είπε ότι τις επιζητά κιόλας. Κρατηθείτε λίγο κύριε Μητσοτάκη, δεν χρειάζεται τόση έπαρση...

Γιατί, λίγο ακόμα και θα μας πείτε, πως οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, το απολαμβάνουν να πληρώνουν ακριβά για την υγεία τους, για τη μόρφωση των παιδιών τους, ότι αποδέχονται την ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ, την εργασιακή ζούγκλα, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, την έλλειψη ασθενοφόρων, το να είναι αβοήθητοι στις φυσικές καταστροφές.

Ξέρετε πολύ καλά πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και οι προσδοκίες που καλλιεργείτε, μάλλον γρήγορα θα διαψευστούν.

Σας τα είπαμε και στην πρωτολογία μας. Τα πράγματα στη διεθνή οικονομία, αλλά και στην Ευρωζώνη ειδικότερα, δεν είναι καθόλου, όπως θέλετε να τα παρουσιάζετε. Και ξέρετε καλά πού έχουν βρεθεί σε τέτοιες περιπτώσεις -από τη μια μέρα στην άλλη μάλιστα- κυβερνήσεις που έχουν πάρει και πάνω από 40%, που πήρατε εσείς σε αυτές τις εκλογές.

Πιστέψτε μας, απέναντί σας θα βρείτε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το κίνημά τους σε όλα αυτά που ετοιμάζετε. Πιο μαζικά, πιο μαχητικά αυτή τη φορά. Με λιγότερες αυταπάτες για δήθεν κάποιες εύκολες λύσεις με κυβερνητικές εναλλαγές παρόμοιας κατεύθυνσης και με πιο δυνατό πλέον το ΚΚΕ, να μπαίνει μπροστά σε αυτή την υπόθεση.

Γιατί παρά τον συνολικό αρνητικό πολιτικό συσχετισμό, τον οποίο εμείς ποτέ δεν παραβλέψαμε, ούτε υποτιμήσαμε, ούτε υποτιμάμε, δυναμώνει όμως ταυτόχρονα ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα. Όλα αυτά, δηλαδή, τα οποία υπηρετείτε σύσσωμα τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου και οι διάφορες κυβερνήσεις σας.

Δυναμώνει η αναζήτηση λύσης στα σημερινά προβλήματα, μέσα από τον συλλογικό οργανωμένο αγώνα, τη συμμετοχή στο κίνημα, τη συλλογική δράση. Θυμάστε, τι έγινε την περασμένη τετραετία, πώς στην ουσία το κίνημα επέβαλε και τι στραπάτσο πάθατε και με την πανεπιστημιακή αστυνομία, και με τον νόμο για τις διαδηλώσεις, και με τον νόμο Χατζηδάκη, και με τις προσχηματικές και απαράδεκτες απαγορεύσεις σας μέσα στην πανδημία, με το σύνθημα του ελληνικού λαού «κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή», και τόσα άλλα.

Συνεχίζετε, όμως, στην ίδια αντιδραστική κατεύθυνση, αν συνυπολογίσει κανείς και τα όσα ακούστηκαν μόνο αυτές τις τρεις μέρες για νέο εκλογικό νόμο με πλαφόν 5%, για ιδιωτικά πανεπιστήμια και τόσα άλλα.

Σας το λέμε, θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας και εδώ μέσα, κυρίως όμως έξω, στο πλάι των εργαζομένων, μέσα στους αγώνες τους, στις δίκαιες διεκδικήσεις τους, να εμποδίζουμε τα χειρότερα, αλλά κυρίως να διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ανάσες ανακούφισης για το λαό με κατάργηση των άδικων φόρων, των πλειστηριασμών στην πράξη, να παλεύουμε για αναβαθμισμένη παιδεία και υγεία, αναδεικνύοντας την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, με την οποία ο λαός τελικά βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του. Αυτή είναι η πραγματική πρόοδος, η προοπτική οι αγώνες αυτοί να δυναμώνουν, να μαζικοποιούνται, να αποκτούν συντονισμένο και πανελλαδικό χαρακτήρα, με πιο ξεκάθαρο αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό.

Εμείς δεν σας κάνουμε την κριτική που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ή που κάνει το ΠΑΣΟΚ, ότι κάνετε εκπτώσεις από το πρόγραμμά σας, ότι καθυστερείτε να υλοποιήσετε τους στόχους σας.

Ακριβώς το αντίθετο σας καταλογίζουμε. Ότι τρέχετε να υλοποιήσετε τους στόχους σας, σε βάρος όμως του ελληνικού λαού και των συμφερόντων του. Ούτε σας προσάπτουμε μομφή ότι με τις πολιτικές σας απέχουμε δήθεν από τα “κανονικά” ευρωπαϊκά κράτη.

Γιατί, ας μην πάμε μακριά, το “κανονικό” ευρωπαϊκό κράτος της Γερμανίας, με τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Σολτς, προχώρησε ήδη σε πρόγραμμα - μαμούθ περικοπών των κοινωνικών δαπανών ύψους 31 δισ. ευρώ. Εμείς δεν είμαστε με τις κυβερνήσεις ούτε του Σολτς ούτε του Μακρόν στη Γαλλία, είμαστε με τα εκατομμύρια των εργαζομένων και των νέων, που και στη Γαλλία και στη Γερμανία απαιτούν να ζήσουν όπως δικαιούνται.

Ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν, ότι εμείς θα είμαστε εδώ για να σας το κάνουμε πιο δύσκολο να προχωρήσετε αυτό το αντιλαϊκό πρόγραμμα, να πιάσετε δηλαδή τους στόχους του κεφαλαίου, που είναι βέβαια ποτισμένοι μόνο με τον ιδρώτα των εργαζομένων.

Καθόλου δεν σας υποτιμάμε. Ξέρετε, βέβαια, ότι σας αναγνωρίζουμε ότι είστε ικανός, είστε ικανοί μάλλον, γιατί, μιας και μιλάω σε πρώτο πρόσωπο, ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή δεν είναι στην αίθουσα, να θέτετε, με έναν «ρεαλιστικό» τρόπο, αυτά που εσείς ονομάζετε «προκλήσεις της εποχής». Να αναγνωρίζετε, ότι αυτά που εσείς μπορείτε να κάνετε δεν αρκούν στο ελάχιστο και για αυτό να μεταθέτετε την ευθύνη στον ελληνικό λαό για όλα τα υπόλοιπα.

Η ομιλία σας την Πέμπτη το βράδυ είχε λίγο απ’ όλα. Και λίγο από Κένεντι και λίγο από Μπάιντεν. Και δεν μας διέφυγε ότι προκαλέσατε και προκαλείτε αμηχανία σε κάποιους εδώ μέσα, όχι όμως σε εμάς.

Λέτε ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι παντού, γι’ αυτό χρειάζεται και η «ατομική ευθύνη». Μάλιστα. Όντως, το κράτος σας δεν μπορεί να είναι κάθε μέρα στην παραλία της Ρόδου, όπου μια επιχείρηση με άδεια παράκτιας καντίνας, ρίχνει πασσάλους στον βυθό, για πλεούμενες ξαπλώστρες και μετά βάζει το προσωπικό να βουτάει «εθελοντικά» μέχρι τον λαιμό στο νερό για να σερβίρει… Το κράτος σας μπορεί, όμως, να πετάει σε χρόνο dt από τα σπίτια τους οικογένειες με ΑμΕΑ, να πηγαίνει ξανά και ξανά και να αλλάζει κλειδαριές στο σπίτι ενός 81χρονου ανάπηρου συνταξιούχου στη Χαλκιδική, αν και έχει κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στο fund, στο κοράκι, που του έβγαλε το σπίτι στον πλειστηριασμό! Το επισημαίνω επειδή αναφερθήκατε και στις ράμπες των αναπήρων για να μας μιλήσετε για την ατομική ευθύνη εδώ μέσα.

Αλήθεια, πώς θα ανακουφίσετε την εργαζόμενη γυναίκα, το νέο ζευγάρι από τη σκληρή πραγματικότητα με τις εργασιακές σχέσεις, τα ωράρια, τη ζωή - λάστιχο, με την εμπορευματοποίηση της υγείας, ιδιαίτερα της αναπαραγωγικής υγείας, με το αβάσταχτο κόστος στέγασης; Μήπως με τη συγκρότηση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας;

Όταν με την αντιλαϊκή πολιτική σας φέρνετε σε αντιπαράθεση το δικαίωμα της γυναίκας στην εργασία, με την κοινωνική προστασία της μητρότητας.

Όταν η προσχολική αγωγή και φροντίδα αντιμετωπίζεται κάπως ως παιδοφυλακτήριο, προσαρμοσμένο στις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και όχι ως ανάγκη των παιδιών. Αντί να λύσετε ότι σε 100 δήμους δεν υπάρχουν καν βρεφικά τμήματα.

Στις προγραμματικές σας δηλώσεις η φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ συνεχίζουν να είναι κυρίως ατομική, οικογενειακή υπόθεση. Έτσι παραμένουν τα οικονομικά, κοινωνικά εμπόδια που συναντούν οι γυναίκες κυρίως στην εργασία, στη ζωή, ευάλωτες σε κάθε μορφής βίας, φτάνοντας μέχρι την γυναικοκτονία. Αυτή η πολιτική τροφοδοτεί και σκοταδιστικές απόψεις, που αμφισβητούν μέχρι και το δικαίωμα της γυναίκας στην ασφαλή, δωρεάν άμβλωση.

Μιλάτε, επίσης, για την εκπαίδευση, λες και θα γίνει καμιά κοσμογονία, καμιά ψηφιακή επανάσταση και βάλε! Αλήθεια; Για πόσες τετραετίες ακόμα θα ακούμε για εκπαιδευτικούς που ζουν σε αντίσκηνα στις παραλίες των νησιών μας; Για πόσες τετραετίες ακόμα θα πληρώνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν οι λαϊκές οικογένειες για την απλή μόρφωση των παιδιών τους; Για τους φοιτητές, που για να βρουν σπίτι πρέπει να τους φύγει μια ολάκερη περιουσία;

Αλήθεια, η ψηφιοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αναγκαία φυσικά, θα λύσει το πρόβλημα των κενών σε εκπαιδευτικούς; Θα σταματήσουν τα νήπια να βρίσκονται σε κοντέινερ και προκάτ; Θα συνεχίσει το απαράδεκτο γεγονός, οι καθηγητές να αναγκάζονται να διδάσκουν γνωστικά αντικείμενα, άσχετα με την ειδικότητά τους;

Φτάσατε μάλιστα, από τη φόρα της ψηφιοποίησης, να μας πείτε ότι οι μαθητές πρέπει να σκέφτονται, όχι σαν σκληροί δίσκοι, αλλά σαν επεξεργαστές! Αλήθεια; Αυτό το σχολείο οραματίζεστε;

Εμείς λέμε ότι πρέπει να σκέφτονται σαν άνθρωποι. Να ξεχωρίζουν ανάμεσα στον κυκεώνα των πληροφοριών την αλήθεια. Να δομούν τη σκέψη τους. Την ανθρώπινη σκέψη τους, τη φαντασία τους, τη δημιουργικότητά τους. Γιατί ξέρετε, οι επεξεργαστές κάπου “κολλάνε”! Και αρκετά συχνά μάλιστα, όσο καλά κι αν είναι κουρδισμένοι…

Σήμερα, τώρα που μιλάμε, γνωρίζετε ότι βρίσκεται στον αέρα, κυριολεκτικά, η δωρεάν σίτιση για 1500 φοιτητές στην Πάτρα; Το ξέρετε; Γνωρίζετε ότι πετούν εκτός φοιτητικών εστιών νέα παιδιά, για να αξιοποιηθούν αυτές για διάφορες μπίζνες;

Τέλος, για το ζήτημα της αναθεώρησης του άρθρου 16. Όλη την προεκλογική περίοδο, κύριε Μητσοτάκη, δεχόσασταν τη μία πάσα μετά την άλλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Τώρα, αξιοποιώντας το άρθρο 28, που δίνει τη δυνατότητα για διακρατικές συμφωνίες στο πλαίσιο της υπερίσχυσης του ευρωενωσιακού δικαίου επί του εθνικού, όπως επέβαλλε η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, ψάχνετε τρόπους για να ξεπεράσετε τα εμπόδια του άρθρου 16. Ανοίγετε θεωρούμε συνολικά επικίνδυνους δρόμους και το ξέρετε.

Κι επειδή, ο Υπουργός σας απόρησε για το ιστορικό παράδοξο -όπως είπε- η παιδεία να είναι χώρος έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, ιδιαίτερα στη χώρα μας, απαντάμε: Η πολιτική σας είναι αυτή που έχει ταξικό πρόσημο και συνέπειες. Γι’ αυτό και δεν μένει αναπάντητη, γι’ αυτό υπάρχει και έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Γιατί υπάρχει στη χώρα μας οργανωμένο κίνημα και θα απαντήσει και στα απαράδεκτα σχέδιά σας που ορθώνουν νέα εμπόδια και φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

Το ίδιο και στην υγεία, όπου η πολιτική σας για τη νέα τετραετία συμπυκνώνεται στη φράση “λίγα για τους πολλούς και πολλά για τους λίγους” και αυτά τα λίγα για τους πολλούς δεν θα είναι μόνο λίγα ποσοτικά, αλλά θα είναι και για λίγο χρονικά.

Ας δούμε ένα παράδειγμα του περιβόητου Ταμείου Ανάκαμψης, με βάση τα χρήματα του οποίου, όπως λέγατε προεκλογικά, θα προβείτε σε αναβάθμιση με ανακαινίσεις κλπ, 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας. Από τα 31 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης μόλις τα 1,4 δισ. πάνε στην Υγεία. Από αυτά μόλις το 1/5, δηλαδή 317 εκατομμύρια ευρώ, προορίζονται για τις διάφορες ανακαινίσεις. Ποιον κοροϊδεύετε; Μόνο το νοσοκομείο της Χαλκίδας για να ολοκληρωθεί είχε προϋπολογισμό 71 εκατομμύρια ευρώ και σεις μας λέτε ότι με 317 εκατ. συνολικά θα φτιάξετε τις υποδομές όλης της χώρας. Με απλά λόγια τα κοστολογημένα προγράμματά σας, δεν φτάνουν ούτε για ένα απλό σοβάτισμα. Και συνεχίζετε την κοροϊδία!

Δυστυχώς για εσάς αυτά που ονομάζετε βολικά “προκλήσεις” και “εξωγενείς κρίσεις”, δεν είναι τίποτα άλλο από τις αξεπέραστες αντιφάσεις του συστήματος που υπηρετείτε.

Έτσι είναι κύριε Μητσοτάκη.

Δεν μπορείτε να περηφανεύεστε ότι ήσασταν πρωτοπόροι για την υιοθέτηση της επεκτατικής πολιτικής στην ΕΕ, του Ταμείου Ανάκαμψης, του κοινού δανεισμού με πολύ χαμηλά επιτόκια και μετά να αναρωτιέστε από πού μας ήρθε ο πληθωρισμός…

Δεν μπορείτε να περηφανεύεστε ότι είστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, επειδή έχετε κάνει -εσείς και οι προηγούμενοι- την Ελλάδα ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο πολέμου και μετά να κάνετε ότι δεν ξέρετε τίποτα για τις προσφυγικές ροές...

Δεν μπορείτε να είστε θιασώτες του συστήματος αυτού, να μιλάτε για την ικανότητα της αγοράς να αυτορυθμίζεται, και μετά να σάς προβληματίζει η επιμονή της ανεργίας που τσακίζει τους νέους. Δεν ξέρετε ότι στον καπιταλισμό η εργατική δύναμη είναι εμπόρευμα και ότι έτσι ακριβώς “αυτορυθμίζεται” κάθε αγορά εμπορευμάτων;

Πρέπει, δηλαδή, να πάμε για μπύρα για να σας τα εξηγήσω όλα αυτά; Που αναρωτιέστε κιόλας, πώς γίνεται να είμαστε και κομμουνιστές το 2023!

Θα σας το πω εδώ, λοιπόν, χωρίς μπύρα, χωρίς τσίπουρο! Καθαρά και ξάστερα, δημόσια: Γιατί σήμερα το 2023, οι δυνατότητες για κάλυψη των κοινωνικών αναγκών είναι μεγαλύτερες από ποτέ! Κι όμως, η ψαλίδα ανάμεσα σε αυτές τις δυνατότητες και στο πώς ζουν οι πολλοί, είναι επίσης μεγαλύτερη από ποτέ.

Γιατί η Ελλάδα για την οποία μιλήσατε, όπου οι ατομικές φιλοδοξίες της καθεμιάς και του καθενός θα συμβαδίζουν με τη συλλογική πρόοδο, δεν πρόκειται να υπάρξει στο δικό σας σύστημα ό,τι και αν κάνετε. Το ζούμε αυτό από τετραετία σε τετραετία. Ούτε στον αιώνα τον άπαντα.

Γιατί καπιταλισμός σημαίνει ακριβώς: Η κοινωνική πρόοδος να θυσιάζεται για τη μεγιστοποίηση του ατομικού κέρδους, σε βάρος της ευημερίας των πολλών.

Γιατί όσο και να κλίνετε σε όλες τις πτώσεις τον εκσυγχρονισμό, το μόνο που προσφέρει αυτό το σύστημα είναι αναχρονισμός, βαρβαρότητα, οπισθοδρόμηση και σήψη στο επίπεδο των ιδεών, όπως φαίνεται και με μια ματιά, εδώ μέσα, στις διάφορες πτέρυγες αυτής της Βουλής.

Το έγραψαν πριν πάρα πολλά χρόνια στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο ο Μαρξ και ο Ένγκελς:

«Στη θέση αυτής της παλιάς αστικής κοινωνίας με τις τάξεις και τις ταξικές της αντιθέσεις, έρχεται μια ένωση, όπου η ελεύθερη ανάπτυξη του καθενός είναι η προϋπόθεση για την ελεύθερη ανάπτυξη όλων».

Σε πείσμα, όλων σας θα το κάνουν πράξη, οπωσδήποτε οι ερχόμενες γενιές. Γιατί έχουμε πάθει πλέον κι έχουμε μάθει, την πείρα, τη θετική κι αρνητική, την έχουμε μελετήσει, και δεν πρόκειται ξανά να υπάρξουν οι ίδιες αδυναμίες, ελλείψεις, να γίνουν τα ίδια λάθη.

Γιατί όντως οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας.

Γιατί όντως τις καλύτερες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα.

Και θα τις ζήσουμε! Να είστε σίγουροι όλοι και όλες για αυτό! Κι αυτό θα είναι το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό!

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.