Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Το ετσιθελικό κράτος της Νέας ΔΕΙMOκρατίας: Ανεξέλεγκτες μαίνονται οι πυρκαγιές σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι — Εγκληματική η πολιτική με ελλείψεις στην πυρόσβεση και ανύπαρκτη πυροπροστασία — Δασαρχείο Λαυρίου: 0 δασεργάτες αντί για τουλάχιστον 50 που θα έπρεπε να έχει

*

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Εγκληματική η πολιτική με τις ελλείψεις στην πυρόσβεση και την ανύπαρκτη πυροπροστασία

*

Πυροσβέστες και κάτοικοι δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες, αφού τόσο τα μέτρα πυροπροστασίας όσο και τα μέτρα πυρόσβεσης είναι από ανύπαρκτα έως ελλιπή.

Στα Δερβενοχώρια, η πυρκαγιά που έχει μέτωπο τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα, έχει πνίξει στην κυριολεξία την ευρύτερη περιοχή σε μαύρους καπνούς δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης αλλά και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή κατοίκων κι εργαζομένων.

Παρεμβάσεις για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων έγιναν από το ΚΚΕ ενώ σωματεία και συνδικάτα ζητούν την έγκαιρη απομάκρυνση των εργαζομένων από χώρους δουλειάς που λειτουργούν στην περιοχή και απειλούνται από το πύρινο μέτωπο.

Η διαχρονική εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων αναδείχθηκε ξανά, αφού σε κάθε τους «βήμα» οι πύρινες γλώσσες βρίσκουν από χτες εύφλεκτη ύλη στην ανύπαρκτη πρόληψη.

Ακαθάριστα δάση, ανύπαρκτοι δασικοί δρόμοι και αντιπυρικές ζώνες, πυροσβεστικοί κρουνοί που δεν λειτουργούν, από τη μια, και υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση της Πυροσβεστικής, από την άλλη, που μετράει πάνω από 4.500 κενά, αποδεικνύουν και φέτος ότι η εγκληματική πολιτική του κόστους - οφέλους δεν σταματά απ
ό κυβέρνηση σε κυβέρνηση.

*

ΠΑΝΕΙΟ ΟΡΟΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Με κανέναν δασεργάτη το Δασαρχείο Λαυρίου αντί για τουλάχιστον 50!

Το Πάνειο Όρος στην Ανατολική Αττική που τις τελευταίες ώρες παραδόθηκε στις φλόγες ανήκει διοικητικά στο Δασαρχείο Λαυρίου.

Το Δασαρχείο Λαυρίου για μια τεράστια έκταση διαθέτει 0 δασεργάτες αντί για τουλάχιστον 50 που θα έπρεπε να έχει.

Με κανέναν δασεργάτη είναι αδύνατον να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες στον ορεινό όγκο, όπως ο καθαρισμός των δασών και δασικών εκτάσεων της περιοχής, η συντήρηση και διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και δρόμων, των αναγκαίων δασοτεχνικών έργων σχετικών με δημιουργία του αναγκαίου δικτύου υδατοδεξαμενών, πυροσβεστικών κρουνών μέσα στο δάσος. Αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα της πολιτικής που ευθύνεται για το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής γίνονται κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές.

Πολιτική που την υπηρέτησαν και την υπηρετούν τα κόμματα του συστήματος όπως σήμερα συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι τα κόμματα αυτά που πριν λίγες μέρες και πριν τις εκλογές τα στελέχη τους τριγύριζαν στην Ανατολική Αττική και διαφήμιζαν τους στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Πριν καν κλείσει ένας μήνας από τότε, ο λαός του Σαρωνικού και της Λαυρεωτικής είδαν τον φυσικό πλούτο της περιοχής να γίνεται στάχτες, είδε ξανά τις περιουσίες του να κινδυνεύουν ή να χάνονται, είδε τη ζωή του να κινδυνεύει εξαιτίας μιας εγκληματικής πολιτικής που θεωρεί κόστος την προστασία του λαού.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.