Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Στη μαύρη θάλασσα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Πρέπει να είσαι πολύ (αριστερή) λέρα για να κυβερνάς (δεξιά) γαλέρα − Και θαλλάσιο σκι του καπετάνιου χωρίς το καλό νέο για διπλή μερίδα φαγητού − Διαμάντω Μανωλάκου: Νομοθετικό έκτρωμα κατ΄εντολή των εφοπλιστών (VIDEO)

Σας έχω ένα καλό και ένα κακό νέο.
Πρώτα το καλό: Διπλή μερίδα φαγητό για όλους!...
Και το κακό τώρα: Ο καπετάνιος μας θέλει να κάνει θαλάσσιο σκι!
(Ανέκδοτο;)
«ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ
Δ. Μανωλάκου: Αντεργατικό έκτρωμα που νομοθετείται κατ΄εντολή των εφοπλιστών
Τρίτη 27/03/2018 - 20:29
Σε μία νέα πρόκληση προς την εργατική τάξη προχωράει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, νομοθετώντας για λογαριασμό των εφοπλιστών ομαδικές απολύσεις στα καράβια. Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής συζητείται, και μάλιστα με αρκετά σύντομες διαδικασίες, το νομοσχέδιο που «απελευθερώνει» τις ομαδικές απολύσεις ναυτεργατών.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας (βλέπε πιο κάτω) ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία την Οδηγία 2105/1794 της ΕΕ, στην οποία περιλαμβάνεται η συμφωνία των «κοινωνικών εταίρων» σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για ομαδικές απολύσεις ναυτεργατών, αρκεί αυτές να γίνονται μετά από «διαβούλευση».
Το νομοσχέδιο έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί για τρεις συνεχόμενες ημέρες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη) και την Παρασκευή θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια, δείγμα και αυτό της σπουδής της κυβέρνησης να το περάσει άρον - άρον. 
Σύμφωνα με το άρθρο 4, «τα όρια πέρα από τα οποία οι απολύσεις θεωρούνται ομαδικές καθορίζονται από τον αριθμό των ναυτικών που απασχολούνται στην αρχή του μήνα» και είναι τα εξής: Απόλυση 6 ναυτεργατών για πλοία στα οποία απασχολούνται 20 ως 150 ναυτικοί. Απόλυση σε ποσοστό 5% των ναυτικών και μέχρι 30 ναυτικούς για πλοία στα οποία απασχολούνται συνήθως πάνω από 150 ναυτικοί.
Οι εφοπλιστές θα μπορούν να υπερβαίνουν τα παραπάνω όρια στις ομαδικές απολύσεις, αρκεί να ενημερώνουν το Συμβούλιο Εμπορικού Ναυτικού και να προβαίνουν σε... διαβούλευση «με τους εκπροσώπους των ναυτικών», οι οποίοι θα διορίζονται από τη νόθα πλειοψηφία στη διοίκηση της ΠΝΟ και θα συμμετέχουν στην Ειδική Διαπραγματευτική Ομάδα (ΕΔΟ) ή το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων (ΕΣΕ), στα όργανα δηλαδή του «κοινωνικού εταιρισμού».
Καταψηφίζει το ΚΚΕ τις ομαδικές απολύσεις
Το ΚΚΕ κατήγγειλε τόσο τη διαδικασία όσο και το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Η ειδική αγορήτρια του Κόμματος, Διαμάντω Μανωλάκου, τόνισε ότι η κυβέρνηση νομοθετεί αντεργατικά εκτρώματα, «κατ’ εντολή των εφοπλιστών και με τις υπηρεσίες του εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ».
Όπως είπε, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωράει στην «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων, χρησιμοποιώντας ως περιτύλιγμα την απάτη του κοινωνικού διαλόγου. Επίσης, αναφέρθηκε στις συνέπειες που θα έχει αυτό το νομοσχέδιο στην ασφάλεια στη θάλασσα και στις οργανικές συνθέσεις των πλοίων.
Η Δ. Μανωλάκου εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα και την πάλη του ταξικού ναυτεργατικού κινήματος για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αναπλήρωση των απωλειών, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
«Αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί άλλη μια κυβερνητική πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους», σημείωσε, προσθέτοντας πως «η ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών απαιτεί πάλη ενάντια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και όλες τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, ώστε τα καράβια και ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι να περάσουν στην κοινωνική ιδιοκτησία, με τον εργαζόμενο λαό στην εξουσία».
902
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
«Απελευθερώνει» τις ομαδικές απολύσεις στα καράβια
Τετάρτη 21/03/2018 - 09:50 - Ενημέρωση: Τετάρτη 21/03/2018 - 14:40
Το δρόμο για ομαδικές απολύσεις και στα καράβια ανοίγει διάπλατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας που κατατέθηκε στις 19/3, κατ' εντολή των εφοπλιστών και με ατόφια τη σφραγίδα του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Το νομοσχέδιο ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία την Οδηγία 2105/1794 της ΕΕ, στην οποία περιλαμβάνεται η συμφωνία των «κοινωνικών εταίρων» σε ενωσιακό επίπεδο για ομαδικές απολύσεις ναυτεργατών, αρκεί αυτές να γίνονται... κατόπιν διαβούλευσης.
Σύμφωνα με το άρθρο 4, «τα όρια πέρα από τα οποία οι απολύσεις θεωρούνται ομαδικές καθορίζονται από τον αριθμό των ναυτικών που απασχολούνται στην αρχή του μήνα» και είναι τα εξής: Απόλυση 6 ναυτεργατών για πλοία στα οποία απασχολούνται 20 ως 150 ναυτικοί. Απόλυση σε ποσοστό 5% των ναυτικών και μέχρι 30 ναυτικούς για πλοία στα οποία απασχολούνται συνήθως πάνω από 150 ναυτικοί.
Οι εφοπλιστές θα μπορούν να υπερβαίνουν τα παραπάνω όρια στις ομαδικές απολύσεις, αρκεί να ενημερώνουν το Συμβούλιο Εμπορικού Ναυτικού να προβαίνουν σε... διαβούλευση «με τους εκπροσώπους των ναυτικών», οι οποίοι βέβαια θα διορίζονται από τη νόθα πλειοψηφία στη διοίκηση της ΠΝΟ και θα συμμετέχουν στην Ειδική Διαπραγματευτική Ομάδα (ΕΔΟ) ή το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων (ΕΣΕ), στα όργανα δηλαδή του «κοινωνικού εταιρισμού».
Σε σύσκεψη που διοργάνωσαν χθες το πρωί τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ εκφράζουν την αντίθεσή τους στο αντιλαϊκό νομοσχέδιο και καλούν σε κλιμάκωση της πάλης με απεργιακές κινητοποιήσεις (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα).
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.