Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ο «Ρ» (χωρίς τσίπα): Εν εκστάσει για τους ΣΕΒαστούς - Ομφαλός της σοσιαλδημοκρατίας - Ηνίοχος στο άρμα του κεφαλαίου − ΚΚΕ: Διαβεβαιώσεις για τη μη επιστροφή όσων δικαιωμάτων έχασε ο λαός

Και χωρίς ήξεις αφήξεις για τη βρομοδουλειά
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Διαβεβαιώνει τους «επενδυτές» ότι δεν θα υπάρξει «πισωγύρισμα»
Παρασκευή 02/03/2018 - 23:00 - Ενημέρωση: Σάββατο 03/03/2018 - 14:14
Τη «νέα κατάσταση» που διαμορφώνεται στην Ελλάδα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, εξαιτίας των σμπαραλιασμένων λαϊκών δικαιωμάτων, διαφήμισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στους «επενδυτές», ενώ παράλληλα τους διαβεβαίωσε ρητά ότι δεν θα επιστρέψουν δικαιώματα και κατακτήσεις στα προ κρίσης επίπεδα.

ΚΚΕ
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί με συνέπεια το σύστημα που γεννά φτώχεια και διαπλοκή, νόμιμη και παράνομη
Σάββατο 03/03/2018 - 13:27
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών και τη δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (περισσότερα πιο κάτω) σημειώνει:
«Οι συχνές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να υπάρξει “επιστροφή στο παρελθόν” δεν αφορούν τα σκάνδαλα, στα οποία μονοδιάστατα προσπαθεί να αποδώσει τις αιτίες της κρίσης και των μνημονίων, αλλά τη μη επιστροφή όσων δικαιωμάτων έχασε ο λαός όλα αυτά τα χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο ξεκαθαρίζει προς το κεφάλαιο ότι οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και μετά το όποιο τυπικό τέλος των μνημονίων.
Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης, που έχει στο επίκεντρό του το κυνήγι του κέρδους και τον οποίο υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη συνέπεια, είναι η πραγματική αιτία και της φτώχειας και της διαπλοκής, νόμιμης και παράνομης. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, αναπόσπαστο κομμάτι του παλιού και σάπιου συστήματος».
902

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, καυχήθηκε για το «εκτεταμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αλλαγών» που υλοποίησε η κυβέρνησή του και για την «θεαματική αλλαγή» της εικόνας της χώρας, δηλαδή για τα αντιλαϊκά μέτρα που δεν άφησαν τίποτα όρθιο και προσφέρουν στις επιχειρήσεις πάμφθηνη εργασία.

Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, «αυτή τη νέα κατάσταση», την επικροτούν οι Ευρωπαίοι εταίροι, ο ΟΟΣΑ και οι οίκοι αξιολόγησης, «την επιβραβεύουν έμπρακτα» οι διεθνείς «επενδυτές που αγοράζουν τα ελληνικά ομόλογα».

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
«Φως» σκανδαλολογίας για να μείνει στο σκοτάδι το σύστημα που υπηρετεί
Σάββατο 03/03/2018 - 13:19 - Ενημέρωση: Σάββατο 03/03/2018 - 14:15
«Οι βαλίτσες προς κρατικούς αξιωματούχους και πολιτικά κόμματα, για την περίοδο 2003-2007, που αποκάλυψε η γερμανική δικαιοσύνη, είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα της διαφθοράς, με την οποία είχε δέσει την Ελλάδα το παλιό πολιτικό σύστημα», σημειώνει σε δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Αλ. Τσίπρας, στο γνωστό μοτίβο της σκανδαλολογίας και στην προσπάθεια να  δημιουργήσει κάλπικες διαχωριστικές γραμμές και να παρουσιάσει ως νέα την αντιλαϊκή πολιτική της δικής του κυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός μιλάει ακόμα για «συμμορία διαφθοράς», σημειώνει ότι «μαύρο χρήμα κυκλοφορούσε με βαλίτσες, τσάντες και κρυφούς λογαριασμούς, για να φτάσει σε τσέπες κρατικών και πολιτικών λειτουργών, ακόμα και κομμάτων εξουσίας, που λειτουργούσαν με όρους μαφίας» και επαναλαμβάνει τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα που έχει ακούσει δεκάδες φορές ο λαός λέγοντας ότι
«η κυβέρνηση, κι εγώ προσωπικά, θα επιμείνουμε ως το τέλος: Φως παντού, φως σε όλα! Έτσι που οι ένοχοι να δώσουν λόγο των πράξεών τους, οι αθώοι να απαλλαγούν από κάθε σκιά υποψίας» προκειμένου να «ξεπλυθεί» το αστικό πολιτικό σύστημα «και να αποκατασταθεί η κλονισμένη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε κείνους που επιλέγει να κυβερνούν».
902

«Μετά από αυτές τις δύσκολες, αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», η Ελλάδα γίνεται «πιο φιλική στις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις», ήταν το μήνυμα του προς τους «επενδυτές». «Η Ελλάδα εντάσσεται στον επενδυτικό σχεδιασμό κρατών και πολυεθνικών επιχειρήσεων», συνέχισε, πανηγυρίζοντας ότι «είμαστε στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη».
Ως προς το ενδοαστικό δίλημμα περί «καθαρής ή μη εξόδου» μετά το επίσημο τέλος του προγράμματος, σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την
«πλήρη και αυτοδύναμη επάνοδο στις αγορές», μέσω του λεγόμενου «μαξιλαριού ρευστότητας, που σε συνεργασία με τους εταίρους μας χτίζουμε συστηματικά, μετά από κάθε εκταμίευση, αλλά και κάθε έξοδο στις αγορές ομολόγων».
Διεκδικώντας περισσότερη οικονομική αυτονομία για τη χρηματοδότηση του εγχώριου κεφαλαίου, υποστήριξε ότι οι απόψεις που προτείνουν προσφυγή σε «προληπτική γραμμή πίστωσης», δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές «από τη στιγμή που συνεπάγονται νέες δεσμεύσεις και διαιώνιση της επιτροπείας». Πρόσθεσε ότι
«η επιμονή δε σε αυτές από επίσημα χείλη, τη στιγμή που είναι πλήρως εν γνώση τους ότι αυτή η θέση δεν αποτελεί ούτε επίσημη θέση της χώρας, αλλά ούτε και των Ευρωπαϊκών οργανισμών, εις τους οποίους εξίσου λογοδοτούν, μόνο ερωτηματικά μπορεί να προκαλεί ως προς τη σκοπιμότητά της». Έτσι, ως προς το «μεταμνημονιακό καθεστώς», υπογράμμισε ότι «θα σεβαστούμε απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, αλλά ταυτόχρονα διεκδικούμε την ανάκτηση της αυτονομίας μας στον καθορισμό της οικονομικής μας πολιτικής». Προκειμένου να πείσει τους εταίρους του, επικαλέστηκε το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει «αποδείξει» την αξιοπιστία της. 
Θέλοντας να κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «πισωγύρισμα», δηλαδή να ανακτηθούν οι απώλειες του λαού, τόνισε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει πίσω «στις σπατάλες και τις ρεμούλες», «στην πολιτική που οδήγησε τη χώρα στα ελλείμματα», κλπ. Άλλωστε, προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορεί και ο «ολοκληρωμένος αναπτυξιακός σχεδιασμός» που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την «επόμενη μέρα» και ο οποίος θα ενσωματώνει όλα τα μνημονιακά μέτρα.
Εκτός από τα εύσημα των εταίρων του για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του, πανηγύρισε γιατί όπως είπε, «δώσαμε εξετάσεις και στη διαχείριση διεθνών κρίσεων», εννοώντας την ενεργότερη στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή. «Δώσαμε και δίνουμε εξετάσεις και έξω και μέσα», σημείωσε χαρακτηριστικά. 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, προσπάθησε ως συνήθως να χρεώσει στα σκάνδαλα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά την «τραγωδία της κρίσης», προκειμένου να αθωώσει όχι μόνο την πολιτική της κυβέρνησής του, αλλά και το ίδιο το σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.