Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ματωμένη Λωρίδα της Γαζας: Τα κτήνη είναι λιγότερο κτήνη από τους ιουδαιοναζί σφαγείς − Τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι δολοφονημένοι και πάνω από 1.500 τραυματίες − ΝΑΤΟικοί κυανόκρανοι του ΟΗΕ: ΗΠΑν και αμαρτία δεν έχουν

Τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τα ισραηλινά πυρά στις χθεσινές διαδηλώσεις
Σάββατο 31/03/2018 - 09:50 - Ενημέρωση: Σάββατο 31/03/2018 - 10:08
Τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών και πάνω από 1.500 τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή, στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις Παλαιστινίων στην Γάζα με αφορμή τη «Μέρα της Γης».
Οι εξελίξεις στη Γάζα συζητήθηκαν σε χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Με περισσή υποκρισία και αναφορές σε «εμπλεκόμενους», οι οποίες επιχειρούν να εξισώσουν το θύτη με τα θύματα, ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ Ουόλτερ Μίλερ σημείωσε:

«Μας λυπούν ιδιαίτερα οι απώλειες ανθρώπινης ζωής σήμερα. Προτρέπουμε εκείνους που εμπλέκονται να λάβουν μέτρα για αποκλιμάκωση των εντάσεων και μείωση του κινδύνου νέων συγκρούσεων».
Ο Ρίαντ Μανσούρ, Παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, τόνισε σε δηλώσεις του πριν από τη συνεδρίαση ότι οι ενέργειες του Ισραήλ αποτελούν «μια τεράστια σφαγή ενάντια στο λαό μας».
Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ περιορίστηκαν στην «έκφραση ανησυχιών» και ανώδυνες αναφορές στο «ανθρωπιστικό δίκαιο», χωρίς καμία καταδίκη των δολοφονιών από τις ισραηλινές δυνάμεις.
«Το Ισραήλ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ανθρωπιστικό δίκαιο. Η θανατηφόρα βία θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατη λύση και όποια θανατηφόρα περιστατικά να ερευνώνται δεόντως από τις αρχές», δήλωσε σχετικά ο Ταγέ-Μπρουκ Ζεριχούν, αναπληρωτής επικεφαλής Πολιτικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.
Ο δε ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ζήτησε τη διεξαγωγή μιας «ανεξάρτητης και διαφανούς έρευνας» για τους θανάτους και τους τραυματισμούς Παλαιστινίων διαδηλωτών, ενώ και αυτός, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του,
«απευθύνει έκκληση στους εμπλεκόμενους να αποφύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον θύματα και ιδιαίτερα σε κάθε μέτρο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο αμάχους»...
Ανακοινώσεις καταγγελίας του Ισραήλ εξέδωσαν η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία και ο Αραβικός Σύνδεσμος.
(Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «dpa», AFP)
Πηγές Φωτό:
Associated Press - Reuters
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.