Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Νίκος Καραθανασόπουλος: Δεν νομιμοποιούμε παιχνίδια με την Προκαταρκτική Επιτροπή για Novartis - Εκφυλιστικές διαδικασίες και λογικές δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι για τη συμμετοχή του ΚΚΕ (VIDEO)

Δήλωση του Ν. Καραθανασόπουλου για την αποχώρηση του ΚΚΕ από την προανακριτική για τη «Novartis»
*
*
Παρασκευή 09/03/2018 - 15:25 - Ενημέρωση: Παρασκευή 09/03/2018 - 15:26
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, έκανε την εξής δήλωση για την αποχώρηση του ΚΚΕ από την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση «Novartis»:
«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι με την στάση του δεν θα νομιμοποιούσε παιχνίδια για τη συγκρότηση και λειτουργία της Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής. Η παρελκυστική τακτική, οι εκφυλιστικές διαδικασίες και λογικές δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι για τη συμμετοχή του ΚΚΕ στη συγκεκριμένη διαδικασία.
Είχαμε τονίσει ότι η Προκαταρκτική Επιτροπή είναι πολιτικό όργανο με εισαγγελικές αρμοδιότητες, άρα μπορεί και πρέπει να εξετάσει όλες τις κατηγορίες ακόμα και αυτές που μπορεί τυχόν να έχουν παραγραφεί με τον απαράδεκτο νόμο περί "ευθύνης υπουργών", άρα και το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν την υπόθεση χωρίς εμπόδια, χωρίς καμία δικαιολογία.
Δυστυχώς, η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συζητάνε το ζήτημα περί αρμοδιότητας ή μη της Επιτροπής για τα συγκεκριμένα ζητήματα και σε αυτή την προσπάθεια βρίσκουν στήριξη και από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όταν επαναφέρουν το ζήτημα περί ακυρότητας συγκρότησης της Επιτροπής.
Εμείς, λοιπόν, αποχωρούμε από τη συγκεκριμένη διαδικασία, θα παρακολουθούμε τη λειτουργία της Επιτροπής, εφόσον επανεξετάσει τη στάση και μπει στην ουσία της υπόθεσης, που σημαίνει πλήρη εξέταση των στοιχείων, εξέταση όλων των μαρτύρων ακόμα και των προστατευόμενων με τη φυσική τους παρουσία και το ονοματεπώνυμο και μετά των φερόμενων ότι έχουν εμπλοκή στα συγκεκριμένα αδικήματα. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα ξανασκεφτούμε ενδεχόμενα τη στάση μας».
Στη συνέχεια ο Ν. Καραθανασόπουλος απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων:
- Η πλειοψηφία σας είπε ότι δεν έχει αρμοδιότητα;
- Από τις τοποθετήσεις φαίνεται ότι κλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.
- Η πλειοψηφία έχει ζητήσει να καταθέσουν πρώτα οι 10 αναφερόμενοι;
- Με βάση αυτά τα οποία είπε στην αρχή της σημερινής συζήτησης ο πρόεδρος της Επιτροπής κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Να έρθει πρώτα ο κ. Βενιζέλος και μετά οι υπόλοιποι 9.
- Ο κ. Βενιζέλος θα έρθει εφόσον το αίτημά του γίνει αποδεκτό ή ως μάρτυρας;
- Ο καθένας βάζει τη δική του πλευρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει στα πλαίσια της διαδικασία και τους 10, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εφόσον συζητηθεί η επιστολή που βάζει ζήτημα ακυρότητας συγκρότησης της Επιτροπής.
- Άρα καταλαβαίνουμε αν προηγηθούν και κληθούν τα 10 αναφερόμενα πρόσωπα βγαίνει πόρισμα, κλείνουν οι εργασίες;
- Η λογική αυτό δείχνει, εφόσον δεν θα εξεταστούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και οι πηγές αυτής της υπόθεσης.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.