Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Τα Αφρίν και τα Αγαθονήσια το ίδιο ιμπεριαλιστικό τέρας τα θηλάζει − ΚΚΕ: Ένας ακόμα κρίκος για το διαμελισμό της Συρίας − Νίκος Σοφιανός: Οι ΝΑΤΟικοί σύμμαχοί μας και οι σημαιοφόροι των ΗΠΑ και της ΕΕ (2 VIDEO - Φωτό)

*
*
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Αφρίν
Δευτέρα 19/03/2018 - 13:20 - Ενημέρωση: Δευτέρα 19/03/2018 - 13:26
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Αφρίν (βλέπε πιο κάτω), που καταλήφθηκε από την Τουρκία: 
«Η κατάληψη της πόλης του Αφρίν, στη Βόρεια Συρία, είναι ακόμα ένας επικίνδυνος κρίκος στην αλυσίδα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της επιθετικότητας της Τουρκίας, η οποία με δύο ήδη στρατιωτικές επιχειρήσεις και τη χρησιμοποίηση μισθοφόρων του “Ελεύθερου Συριακού Στρατού” κατέχει συριακό έδαφος και προωθεί σχέδιο διαμελισμού της χώρας.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την τουρκική επιθετικότητα και την εμπλοκή ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη Συρία. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στο συριακό λαό και ιδιαίτερα στο λαό της Βόρειας Συρίας, που βιώνει με τον πιο οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου».
902
*
ΣΥΡΙΑ
Την κατοχή της Αφρίν ανακοίνωσε η Τουρκία
Κυριακή 18/03/2018 - 16:29
Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους ελέγχουν πλέον το σύνολο της πόλης Αφρίν, μετέδωσαν ανταποκριτές του AFP. Δύο ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου, που εισήλθαν σήμερα το πρωί στην Αφρίν, διαπίστωσαν την παρουσία Σύρων μαχητών που είναι σύμμαχοι με την Άγκυρα και Τούρκων στρατιωτών σε όλες τις συνοικίες της πόλης. Σύμφωνα με τους ίδιους, αυτοί πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις εντοπισμού και εξουδετέρωσης ναρκών. Δύο τουρκικά άρματα μάχης βρίσκονταν εξάλλου σταθμευμένα μπροστά από επίσημο κτίριο της πόλης.



Λίγο νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι «μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι οποίες υποστηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έθεσαν εντελώς υπό τον έλεγχό τους το κέντρο της πόλης Αφρίν σήμερα το πρωί στις 8.30» και πρόσθεσε ότι γίνονταν επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση ναρκών.
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - «Reuters» - AFP)
Συρία: Πλιάτσικο και βανδαλισμοί στους δρόμους του Αφρίν
«Οι πολίτες που έχουν μείνει πίσω, φοβούνται», γράφει στο Twitter ρεπόρτερ στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Aan TV.
19 Μαρ. 18 (11:44)
Εικόνες λεηλασίας στους δρόμους της συριακής πόλης Αφρίν, μετά την κατάληψή της από τον τουρκικό στρατό.
Όπως μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, στην περιοχή όπου έχουν ήδη υψωθεί τουρκικές σημαίες, αντάρτες εισέβαλαν σε σπίτια, σουπερμάρκετ, εστιατόρια και καταστήματα και πήραν τρόφιμα, κουβέρτες, έπιπλα αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές (όπως τηλεοράσεις), ενώ έφυγαν από την πόλη με τα λάφυρα ανά χείρας με αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά. 
«Οι πολίτες που έχουν μείνει πίσω, φοβούνται», γράφει στο Twitter ρεπόρτερ στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Aan TV. 
Τις πληροφορίες του Γαλλικού πρακτορείου επιβεβαίωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα τη Βρετανία ανακοινώνοντας ότι οι Σύροι σύμμαχοι των Τούρκων «ξεκίνησαν τα πλιάτσικα σε ιδιωτικές περιουσίες και πολιτικοστρατιωτικές εγκαταστάσεις» στο Αφρίν που αποτελούσε μέχρι πρότινος προπύργιο της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού. 
Επτά άμαχοι και τέσσερα μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας στην Αφρίν
Βόμβα εξερράγη στη διάρκεια της νύκτας σε τετραώροφο κτίριο στην πόλη Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άμαχοι και τέσσερα μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.
Η έκρηξη σημειώθηκε αφού Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία και οι τουρκικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη την Κυριακή, θέτοντάς την υπό τον πλήρη έλεγχό τους έπειτα από μια εκστρατεία οκτώ εβδομάδων που έχει στόχο να εκδιώξει την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από την περιοχή.
Σύμφωνα με το Anadolu, η βόμβα, την οποία είχαν τοποθετήσει τρομοκράτες, εξερράγη την ώρα που Σύροι μαχητές διεξήγαγαν έρευνα στο κτίριο. Από την έκρηξη δημιουργήθηκε κρατήρας βάθους τεσσάρων μέτρων και προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στα παρακείμενα κτίρια και οχήματα.
Εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που στηρίζεται από την Άγκυρα δήλωσε χθες ότι οι αντάρτες εισήλθαν στην πόλη Αφρίν πριν από τα ξημερώματα χωρίς να συναντήσουν αντίσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.