Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Θανάσης Παφίλης: Η αιτία της καπιταλιστικής κρίσης δεν κρύβεται σε μίζες και σε κακή διαχείριση − Δεν έχεις κανένα ηθικό πλεονέκτημα όταν υπηρετείς ένα σύστημα βάρβαρο (VIDEO)

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Θ. Παφίλης: Δεν θα πάρουμε μέρος στην ψεύτικη αντιπαράθεση
Πέμπτη 08/03/2018 - 18:40
Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος στην ψεύτικη αντιπαράθεση, θα σηκωθούμε και θα φύγουμε και θα καλέσουμε το λαό να κλείσει τα αυτιά του στα κόλπα της ΝΔ και τους τακτισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, μιλώντας για την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Τόνισε ότι ο καυγάς γίνεται στο ίδιο γήπεδο, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα κόμματα αποδέχονται πως το Φάρμακο είναι εμπόρευμα και ότι η ζωή και ο θάνατος του ανθρώπου είναι στα χέρια των πολυεθνικών.
Πρόσθεσε ότι γίνεται αντιπαράθεση για το ποιος μείωσε την κρατική δαπάνη κατά 45% για το Φάρμακο, ενώ αυξήθηκε η συμμετοχή των εργαζόμενων κατά 56% τα τελευταία χρόνια.
Σημείωσε ότι υπάρχουν σκάνδαλα και πως οι πολυεθνικές λαδώνουν για να βγάλουν μεγαλύτερα κέρδη, ενώ υπάρχουν οι δυνατότητες για δημόσιο και δωρεάν φάρμακο σε όλο τον κόσμο, με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του ανθρώπου, άλλα αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν η παραγωγή είναι στα χέρια του κεφαλαίου. Είναι τραγικό να υπερασπίζεσαι ένα σύστημα αδίστακτο και βάρβαρο και να υποστηρίζεις ότι θα βάλεις κανόνες.
Αναφερόμενος στην πρόταση που είχαν κάνει ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για προανακριτική για την υπόθεση «Novartis», σημείωσε ότι αν υπάρχουν μίζες, όσοι τις πήραν να καταδικαστούν, άλλα τόνισε ότι η ύπουλη στόχευση της κυβέρνησης είναι να κρύψει την πραγματική αιτία της καπιταλιστικής κρίσης και να την επιρρίψει σε μίζες και σε κακή διαχείριση.
Υπογράμμισε ότι στην Προανακριτική Επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τακτισμούς και θέλει να γυρίζει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Χαρακτήρισε «κόλπο της ΝΔ» την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε ότι με τους τακτισμούς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, κουκουλώνουν την πραγματική αιτία και ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν θα παίξει τον ρόλο του κομπάρσου.
Σχολιάζοντας, τέλος, τη συζήτηση για το ποιος έχει ή δεν έχει το ηθικό πλεονέκτημα, σημείωσε ότι δεν έχεις κανένα ηθικό πλεονέκτημα όταν υπηρετείς ένα σύστημα βάρβαρο σε αντίθεση με εκείνους που δεν δίστασαν να θυσιάσουν και να χαραμίσουν τη ζωή τους για την κοινωνική απελευθέρωση.
Ηθικό πλεονέκτημα έχει αυτός που υπερασπίζεται ότι ο εργαζόμενος πρέπει να απολαμβάνει αυτά που παράγει και να μην του κλέβουν τον ιδρώτα του, κατέληξε ο Θ. Παφίλης.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.