Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

«Ρ» (όπως Ρεντίκολο και χωρίς Τσίπα): Κόκκινες κορδέλες αντί για κόκκινες γραμμές − ΚΚΕ: Παρέλειψε να πει ότι η Σύρος γίνεται κέντρο και ορμητήριο αμερικανοΝΑΤΟικών διερχομένων

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΣΥΡΟ
Συνεχίζει να κόβει κορδέλες και δηλώνει «αισιόδοξος» για λογαριασμό του κεφαλαίου
Δευτέρα 19/03/2018 - 15:09
Ως «απτά δείγματα» της «δίκαιης ανάπτυξης» προσπαθεί να πλασάρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μία σειρά έργα και υποδομές που διευκολύνουν την καπιταλιστική κερδοφορία και υπηρετούν τις στρατηγικές προτεραιότητες του εγχώριου κεφαλαίου.
Ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, χαρακτήρισε «εμβληματικό έργο στρατηγικής σημασίας, που εξασφαλίζει την αξιόπιστη και επαρκή ενέργεια των νησιών με ηλεκτρική ενέργεια» την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του έργου στη Σύρο.

ΚΚΕ
Ο Αλέξης Τσίπρας παρέλειψε να πει ότι η Σύρος γίνεται «κέντρο διερχομένων» αμερικανοΝΑΤΟικών
Δευτέρα 19/03/2018 - 18:07
Σε ανακοίνωση για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Σύρο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού απ' τη Σύρο προς τους νησιώτες είναι για μια ακόμη φορά χωρίς αντίκρυσμα.
Τη στιγμή που η ζωή και το εισόδημα των νησιωτών επιβαρύνονται, εξαιτίας της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής και ιδιαίτερα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ, που οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι σε άθλια κατάσταση, που οι εργαζόμενοι στη λεγόμενη βαριά βιομηχανία του τουρισμού αναγκάζονται να δουλεύουν σε συνθήκες "γαλέρας", ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει εμβληματικά -για το κεφάλαιο- έργα, όπως η ηλεκτρική διασύνδεση και τα υδατοδρόμια.
Η ηλεκτρική διασύνδεση, παρά την τεχνική της σημασία και τις δυνατότητες που ανοίγει, θα οδηγήσει σε πρόσθετες επιβαρύνσεις των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, τόσο στα Κυκλαδονήσια, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.
Πραγματικός στόχος της ηλεκτρικής διασύνδεσης είναι η αξιοποίηση των Κυκλάδων για μεγάλες εγκαταστάσεις ΑΠΕ, που θα οδηγήσει τελικά, όχι μόνο σε νέες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και σε προβλήματα στις τοπικές οικονομίες για όσα νησιά δεν είναι στην πρώτη γραμμή του Τουρισμού.
Η όποια μείωση των δαπανών για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) είναι σταγόνα στον ωκεανό της συνεχούς αύξησης της τιμής του ρεύματος που φέρνουν οι ιδιωτικοποιήσεις, η απελευθέρωση της Ενέργειας και ο ενεργειακός σχεδιασμός, με κριτήριο την κερδοφορία των ομίλων.
Όσο για το Νεώριο, για το οποίο υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει με νέο επενδυτή, παρέλειψε να πει ότι αυτό θα γίνει με πετσοκομμένα δικαιώματα και εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους να παραιτηθούν από μέρος των δεδουλευμένων που τους οφείλονται.
Παρέλειψε, επίσης, να πει ότι και οι εξελίξεις με το Νεώριο εντάσσονται στην προσπάθεια να μετατραπεί η Σύρος σε "κέντρο διερχομένων" αμερικανοΝΑΤΟικών και σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, με όσους κινδύνους για το λαό αυτό συνεπάγεται».
902

Πριν κόψει την κορδέλα, συναντήθηκε με το δήμαρχο Σύρου και άλλους φορείς του νησιού όπου υποστήριξε ότι όταν ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου, το καλώδιο που θα συνδέει τις Κυκλάδες με την ηπειρωτική Ελλάδα θα είναι πολύ «σημαντικό κίνητρο» για επενδύσεις στις ΑΠΕ. 
Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην αγορά των Ναυπηγείων του Νεωρίου από «επενδυτή», ανακοινώνοντας ότι σε 3-4 μήνες αναμένεται η επαναλειτουργία των ναυπηγείων και τότε θα επισκεφθεί και πάλι τη Σύρο για να κάνει τα εγκαίνια.
Για την εξαγορά των Ναυπηγείων του Νεώριου έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον αμερικανικό «επενδυτικό» σχήμα, ενώ πρόσφατα ο Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ τόνισε ότι το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για αυτό το ναυπηγείο συνδέεται με τη μετατροπή της Ελλάδας σε περιφερειακό κόμβο εξυπηρέτησης των αμερικανικών συμφερόντων.

«Η επανέναρξη του Νεωρίου συμβολίζει ότι η πραγματική οικονομία παίρνει μπροστά, στην καθημερινότητά μας υπάρχει αλλαγή, νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται, βγαίνουμε πραγματικά από την κρίση. Δεν αρκούν οι δείκτες της ανάκαμψης, πρέπει να το δούμε χειροπιαστά, στην πραγματικότητά μας την καθημερινή, γι' αυτό είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που έχουμε αυτή την εξέλιξη», τόνισε ο πρωθυπουργός, αποφεύγοντας βέβαια να μιλήσει για τους κινδύνους που δημιουργεί η αναβαθμισμένη εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ.
Ο Αλ. Τσίπρας πανηγύρισε και για τις γενικότερες οικονομικές επιδόσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δηλαδή για το ξεζούμισμα του λαού, δηλώνοντας πως «είμαστε κοντά στην έξοδο από την κρίση, θα το κάνουμε πράξη» και πως «μετά από οκτώ χρόνια μιας μεγάλης περιπέτειας μπορούμε να αισιοδοξούμε».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.