Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Φωτησμένη Αριστερά − ΚΚΕ: Ηθική σε βάρος του λαού

Δεν ανασχηματίζεται
Ο ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε χτες ο πρωθυπουργός, όπως και οι παραιτήσεις του υπουργού Οικονομίας και της αναπληρώτριας υπ. Εργασίας που προηγήθηκαν, μετά την κατακραυγή για τα επιδόματα ενοικίου που έπαιρναν, επιχειρήθηκε να παρουσιαστούν από την κυβέρνηση ως μια ακόμα υποτιθέμενη «διαχωριστική γραμμή» της με τα άλλα αστικά κόμματα και τις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν.
Ο δε πρωθυπουργός, από την Τρίπολη, όπου στήθηκε την Τρίτη η τελευταία «αναπτυξιακή» φιέστα, με τα γνωστά παχιά λόγια, είπε ότι η κυβέρνησή του τάχα δεν θα συμβιβαστεί με το «μότο» πως «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», ενώ επανέλαβε και τα γνωστά περί «άλλου υλικού» απ' το οποίο δήθεν είναι φτιαγμένη η κυβέρνησή του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ηθική της κυβέρνησης κρίνεται από την αντιλαϊκή της πολιτική
Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης (βλ. στο τέλος), αναφέρει: 
«Η ηθική μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται μόνο απ’ το αν κάποιοι υπουργοί της απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια, αλλά κυρίως από την πολιτική που αυτή υλοποιεί, υπηρετώντας συνολικά την κοινωνική τάξη των προνομιούχων, δηλαδή του κεφαλαίου, σε βάρος του λαού. Αυτό κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πιο εντατικά και μετά τον “εξ ανάγκης” ανασχηματισμό».


Ξεπερνάει, βέβαια, τα όρια της πρόκλησης όλα αυτά να τα λέει μια κυβέρνηση που έχει αναδειχτεί «πρωταθλήτρια» της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, γεγονός που δεν «ξεπλένεται», όσοι ανασχηματισμοί, «τρίπλες» και προπαγανδιστικά σχήματα κι αν επιστρατευτούν.
Κανένα «ήθος» και «αρετή» δεν υπάρχει στην πολιτική της κυβέρνησης, που
  • στρώνει χαλί στην καπιταλιστική κερδοφορία και για το λόγο αυτό
  • τσακίζει εργατικά δικαιώματα,
  • εκτοξεύει την ευελιξία στους χώρους δουλειάς,
  • διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης,
  • απελευθερώνει τις απολύσεις,
  • επιχειρεί να βάλει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία που κατακτήθηκε με αίμα.
Όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα που πέρασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα προηγούμενα χρόνια, επεκτείνοντας παραπέρα το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, «τρέχει» τώρα –στο πλαίσιο και της 4ης «αξιολόγησης»– να «κωδικοποιήσει», να μονιμοποιήσει δηλαδή, με τη νέα της πλέον σύνθεση.
  • Όπως, βέβαια, ανεξαρτήτως σύνθεσης και «ευθιξίας», «τρέχουν» οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, και η σημερινή, τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και τους υπόλοιπους στόχους του κεφαλαίου, που σαρώνουν αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες.
Καμία αξίαπέρα από τις «αξίες» της καπιταλιστικής αγοράςδεν υπηρετεί μια κυβέρνηση
Όπως, βέβαια, καμία «ηθική» πέρα από την «ηθική» του κεφαλαίου, το οποίο όλοι μαζί και με εναλλασσόμενους ρόλους υπηρετούν– δεν αποπνέει η εμπλοκή στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ στην περιοχή, όπου η κυβέρνηση δίνει τα ρέστα της, βάζοντας για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων το κεφάλι του λαού στον «τορβά» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που ανάβουν το φιτίλι του πολέμου στην περιοχή.
  • Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την εναλλαγή υπουργών, αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και γι' αυτό τσακίζουν το λαό, με ή χωρίς «ευθιξία», «ήθος» και «ευπρέπεια».
Η αντιλαϊκή πολιτική και η στρατηγική του κεφαλαίου δεν «ανασχηματίζονται» ούτε μακιγιάρονται, αλλά ανατρέπονται από την οργανωμένη πάλη και τη συμμαχία εργατών - αγροτών - αυτοαπασχολούμενων.
*
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
Περιορισμένες οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα
Τετάρτη 28/02/2018 - 18:35 - Ενημέρωση: Τετάρτη 28/02/2018 - 20:13
Περιορισμένες ήταν οι αλλαγές που έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο κυβερνητικό σχήμα με τον περιβόητο ανασχηματισμό.
Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, στη θέση του Δημήτρη Παπαδημητρίου που παραιτήθηκε, τοποθετήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Βίτσας.  
Τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας ανέλαβε ο Φώτης Κουβέλης, στη θέση του Δημήτρη Βίτσα, επισημοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το «γάμο» με τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Υφυπουργός Εργασίας τοποθετήθηκε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος, υφυπουργός Παιδείας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη και υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής.
«Οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο κυβερνητικό σχήμα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανακοινώνοντας τον ανασχηματισμό. 
Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα γίνει την Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.