Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Ο πύθωνας του κεφαλαίου, η ξεκάθαρη Πυθία και ο χρησμός για το πάπλωμα της ηθικής

Ήξεις αφήξεις μόνο για τον λαό
«Ηθικό πλεονέκτημα...»
Με αφορμή την παραίτηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, η ΝΔ βρήκε την ευκαιρία να κάνει «ρελάνς» για την υπόθεση της «Novartis», αναζωπυρώνοντας τον καβγά με την κυβέρνηση για το ποιος είναι περισσότερο «ηθικός», για το αν η κυβέρνηση διατηρεί το «ηθικό πλεονέκτημα», το οποίο διεκδικεί έναντι των άλλων αστικών κομμάτων, που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια και κατηγορούνται ότι υπέθαλψαν τη ρεμούλα, τη διαφθορά και τα σκάνδαλα.
Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας έλεγε τις προάλλες από το «Φόρουμ των Δελφών» ότι ο κύκλος της κρίσης πρέπει να κλείσει και με την παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται σε υποθέσεις σκανδάλων και διαφθοράς, αποδίδοντας σ' αυτά τα φαινόμενα την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τα μνημόνια που τη συνόδευσαν.
Την ίδια ώρα, η εφημερίδα «Αυγή» έγραφε πως «δεν είναι όλοι ίδιοι» και ότι «το πραγματικό ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι άτρωτο», βάζοντας στο στόμα της την «ασύγκριτη αγωνιστική ιστορία» και την «παραδειγματική αφοσίωση των απλών ανθρώπων».
Ποιοι μιλάνε και ποιοι τσακώνονται για ηθική; Εκείνοι που έχουν αναδειχθεί πρωταθλητές στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του κεφαλαίου στην Ελλάδα.
 • Αυτοί, που τσάκισαν το λαϊκό εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων,
 • Αυτοί που, σε συνέχεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχουν μετατρέψει σε ζούγκλα την αγορά εργασίας και σε σαφάρι την επιβίωση εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών.
 • Αυτοί που συνεχίζουν την πολιτική εμπλοκής στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, έχουν το θράσος να επικαλούνται τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού και να λένε μάλιστα ότι τους υπερασπίζονται με την πολιτική τους!
 • Λένε ότι υπερασπίζονται το ...«ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» αυτοί που στέλνουν τα ΜΑΤ για να χτυπούν ανθρώπους που παλεύουν για να μη χάσουν τη σύνταξη, το μισθό, τα σπίτια τους, ή διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά, όπως οι αναπληρωτές καθηγητές!
Είναι άσκοπο να ψάξει κανείς την «ηθική»
 • στο κόψιμο των κοινωνικών επιδομάτων, των συντάξεων,
 • στις περικοπές των πενιχρών κονδυλίων για την Υγεία, την Παιδεία, τα έργα υποδομής ζωτικής σημασίας για τις ανάγκες του λαού.
Είναι άσκοπο να αναζητάει κανείς «ηθική» στην εμπλοκή με ευθύνη της κυβέρνησης σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
 • Γιατί πολύ απλά, το μόνο που αναγνωρίζει και αυτή η κυβέρνηση, είναι η «ηθική» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, η «ηθική» του κεφαλαίου, της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς του.
Όλα τα υπόλοιπα είναι ψέμα και χρεοκοπημένη προπαγάνδα, για την εξαπάτηση των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.
 • Η ηθική του λαού βρίσκεται στον εργάτη που βγάζει το μεροκάματο, στα φτωχά λαϊκά στρώματα που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης, σ' αυτόν που αγωνίζεται.
 • Η ηθική που αντλεί ιστορικά από τους αγώνες του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος βρίσκεται στην πάλη για την υπεράσπιση των άμεσων και μελλοντικών συμφερόντων των εργαζομένων και του λαού.
 • Η ηθική των ανθρώπων που αισθάνονται αριστεροί βρίσκεται στα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς.
 • Η ηθική βρίσκεται σ' αυτούς που αγωνίζονται και δεν πετάξαν κάτω τα όπλα της πάλης, της απεργίας, της κινητοποίησης, της διεκδίκησης.
Όλα αυτά είναι εντελώς ξένα με ό,τι πρεσβεύουν και υπερασπίζονται η κυβέρνηση και οι συνεταίροι της στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς.
Είναι όμως ξένα και με τον καβγά «περί ηθικής» που στήνουν στην πλάτη του λαού όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, που το ένα χτίζει στην πολιτική του άλλου και όλα μαζί υπηρετούν ένα σύστημα ανήθικο μέχρι το μεδούλι, πηγή πολέμων, εκμετάλλευσης, ρεμούλας, διαφθοράς και διαπλοκής ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.