Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση με το κουαρτέτο ετοιμάζει το ελληνικό πρόγραμμα επιτήρησης τουλάχιστον μέχρι το 2060 - Μειώνει την ανεργία με μείωση της σταθερής και ανασφαλούς εργασίας - Διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου - Ματώνει το λαό για τα συμφέροντα της αστικής τάξης - Εμφανίζει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σαν προστάτες της χώρας - Σε αυτήν την κυβέρνηση, καμιά εμπιστοσύνη (VIDEO)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που ματώνει το λαό για τα συμφέροντα της αστικής τάξης
Παρασκευή 16/03/2018 - 09:46
Τις ευθύνες της κυβέρνησης με αφορμή τις εξελίξεις στην περιοχή διότι επιχειρεί να εφησυχάσει το λαό, την ίδια στιγμή που τον εμπλέκει στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου, που είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης, ανέδειξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ 1.
Χαρακτήρισε «σοβαρό ζήτημα» τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών, προσθέτοντας ότι «είναι στοιχείο κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας», σημειώνοντας ότι η Τουρκία μετά την Κύπρο και το Αιγαίο θέλει να ανοίξει ζητήματα και στη Θράκη.
Σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει ευθύνες διότι έδειξε έναν εφησυχασμό, καθησύχασε το λαό.
Ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τη συνολική της πολιτική, της δήθεν γεωστρατηγικής αναβάθμισης, η οποία στην πραγματικότητα είναι αναβάθμιση αποσταθεροποιητική, αναβάθμιση της ανασφάλειας, είναι αναβάθμιση μόνο κάποιων οικονομικών συμφερόντων της αστικής τάξης και κάποιων συμμάχων της όπως οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, ενώ για τον ελληνικό λαό σημαίνει ότι εμπλέκεται στους ανταγωνισμούς που οδηγούν σε επεμβάσεις, σε νέους επικίνδυνους σχεδιασμούς στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη διότι εμφανίζει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σαν προστάτες της χώρας ενώ δεν είναι και σημείωσε ότι βήμα το βήμα η κατάσταση οδηγείται σε κλιμάκωση, σε πολεμική εμπλοκή και οπωσδήποτε σε θερμό επεισόδιο.
Τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που οδηγεί το λαό να ματώσει, όπως τον ματώνει με τα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.
Για την οικονομία υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια και ήδη η κυβέρνηση με το κουαρτέτο ετοιμάζουν το ελληνικό πρόγραμμα με επιτήρηση τουλάχιστον μέχρι το 2060 και σημείωσε ότι οι πάνω από χίλιοι εφαρμοστικοί μνημονιακοί νόμοι παραμένουν και δεν θα αναπληρωθεί το λαϊκό εισόδημα που μειώθηκε κατά 60%.
Για τα όσα έγιναν στον αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ ανέφερε πως αυτά τα φαινόμενα δεν είναι κάτι καινούριο όταν έχει παραδοθεί το ποδόσφαιρο σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα που ενδιαφέρονται για τα κέρδη και όχι για να υπηρετήσουν το άθλημα.
Πρόσθεσε πως όταν η κυβέρνηση διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους μεγαλοπαράγοντες, θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και πως ενώ παίρνονται μέτρα το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται διότι δεν αντιμετωπίζεται η αιτία που είναι η επιχειρηματική δράση.
Σημείωσε ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να μεταφέρει τις Ποδοσφαιρικές ΑΕ από το υπουργείο Πολιτισμού στο υπουργείο Οικονομίας και να ελέγχονται.
Για την υπόθεση «Novartis» ανέφερε ότι είναι ένα μεγάλο διεθνές σκάνδαλο, προσθέτοντας ότι χρειάζεται από την Προανακριτική να γίνει διερεύνηση σε βάθος κάτι που δεν γίνεται με ευθύνη και της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.