Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Αμβροσία Δικαιοσύνη: Το πιοτό της αστικής τάξης – Γραμματεία Εκπαιδευτικών ΠΑΜΕ: Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Jens Galschiot, Justice

*

Του Πέτρου Ζερβού / efsyn
*
Συνελήφθησαν μέλη του ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ
Παρασκευή 16/03/2018 - 17:55 - Ενημέρωση: Παρασκευή 16/03/2018 - 22:04
Στη σύλληψη της Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία, επειδή το ΔΣ της ΕΛΜΕ, στις 6 Μάρτη, εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη σε ιδιωτική εταιρία με έδρα την Αθήνα.
Η σύλληψη των δύο συνδικαλιστών έγινε στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου που διέταξε ο Εισαγγελέας. Το έγκλημα των συνδικαλιστών της Α' ΕΛΜΕ είναι ότι εξέδωσαν ψήφισμα καταδίκης της εργοδοσίας της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου), η οποία προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενης που βρίσκονταν στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα συναδέλφους της που τόλμησαν να την υπερασπιστούν.
Αθώος για το κήρυγμα μίσους
Αθώο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου τον μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιο, για την κατηγορία της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος και δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους κατά ομοφυλοφίλων. Με κείμενό του, ο μητροπολίτης καλούσε το ποίμνιό του: «Μη διστάζετε, λοιπόν! Οταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους (σ.σ. τους ομοφυλόφιλους)! Μην τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!». Μετά απ' αυτήν την ανάρτηση, εννέα πολίτες κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του, η εκδίκαση της οποίας κατέληξε στην αθώωσή του.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 16/3/2018 - Ο Αμβρόσιος του Πάνου Ζάχαρη από Κατιούσα
Στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση στην απολυμένη και σε όσους κατήγγειλαν την αυθαιρεσία της εργοδοσίας.
Ερωτηματικά γεννά η σπουδή της εισαγγελίας να κινήσει τη διαδικασία του αυτοφώρου και να διατάξει την άμεση σύλληψη των συνδικαλιστών.
Στο πλευρό των συλληφθέντων που κρατήθηκαν για ώρες στο ΑΤ Τούμπας, βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο οποίος πραγματοποίησε παρέμβαση στον Διοικητή του ΑΤ, αλλά και συνάδελφοί τους εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι άλλων κλάδων απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή τους, η οποία και έγινε μετά από ώρες κράτησης. 
Καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ
Η Δέσποινα Δάσιου, πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις συλλήψεις, τονίζοντας ότι «μετά τα ΜΑΤ, τις απαγορεύσεις, τώρα ποινικοποιείται και η έκφραση αλληλεγγύης. Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δεν θα περάσει. Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους ΠΕ να καταδικάσουν τον αντιλαϊκό και αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης».
Ανακοίνωση της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ
 Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη σύλληψη της προέδρου και του αντιπροέδρου του ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου, επειδή κατήγγειλαν με απόφαση του ΔΣ την απόλυση εγκύου εργαζόμενης σε ιδιωτική εταιρεία. Μηνυτής είναι ο εργοδότης της απολυμένης.
Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό τους αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή Γιάννη Δελή, ο οποίος τόνισε στον αστυνομικό διοικητή ότι είναι απαράδεκτη η σύλληψη και κράτηση των συνδικαλιστών και απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.
Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσπάθεια εκφοβισμού και καταστολής της δράσης των εργατικών σωματείων που υπερασπίζονται τα εργατικά δικαιώματα. Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και των εργοδοτών δεν έχει τέλος. Μετά τις απειλές, τις απαγορεύσεις και τα ΜΑΤ, διώκεται ακόμα και η αλληλεγγύη ανάμεσα σε εργαζόμενους.
Η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής. Απέναντι στα κρούσματα αυταρχισμού και τρομοκράτησης οι εργαζόμενοι να αντιτάξουν τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.