Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Στη ματωμένη Λωδίδα της Γάζας: Οι ιουδαιοναζί σύμμαχοι των διαβολικά καλών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν σταματάνε τη φονική μηχανή τους, αν δεν γκρεμίσουμε το καπιταλιστικό κτήνος που τους γεννάει − Τουλάχιστον 16 νεκροί -ανάμεσά τους και ένας 16χρονος- πάνω από 1.500 τραυματίες (31 Μαρτίου, ώρα 10.08) − ΠΑΜΕ στο πλευρό του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού (32 Φωτό)

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Oι εικόνες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters παραπέμπουν σε εμπόλεμη ζώνη, με χιλιάδες ανθρώπους να εμπλέκονται στα επεισόδια.
Πηγή: Associated Press
Παρασκευή 30/03/2018 - 20:15
Σάββατο 31/03/2018 - 09:50 - Ενημέρωση: Σάββατο 31/03/2018 - 10:08
Τουλάχιστον 15 είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι διαδηλωτές που σκοτώθηκαν από πυρά του ισραηλινού στρατού, κοντά στον φράχτη που αποκλείει την Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Οι Παλαιστίνιοι συμμετέχουν στην διαδήλωση για την «Ημέρα της Γης».
Οι ισραηλινές δυνάμεις ανέφεραν ότι έβαλαν με πραγματικές σφαίρες εναντίον των Παλαιστίνιων οι οποίοι εκτόξευαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους στρατιώτες.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε εξάλλου ότι έπληξε τρεις θέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης «Χαμάς» στη Γάζα.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)
902

ΠΑΜΕ
Στο πλευρό του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού
Από τις κινητοποιήσεις των Παλαιστινίων
Πηγή: Associated Press
Παρασκευή 30/03/2018 - 17:32
Τη στήριξη και αλληλεγγύη του με το λαό της Παλαιστίνης εκφράζει το ΠΑΜΕ, με αφορμή τις εκδηλώσεις που διοργανώνει από σήμερα που είναι Μέρα της Παλαιστινιακής Γης και για τις επόμενες έξι μέρες.
Παράλληλα, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες δολοφονίες Παλαιστινίων διαδηλωτών στη Γάζα, από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:
«Η κλιμακούμενη επιθετικότητα του Ισραήλ εναντίον των κινητοποιήσεων των Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα ήδη μεγάλο αριθμό νεκρών, πατά στην προκλητική στήριξη που απολαμβάνει από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, αλλά και κυβερνήσεις όπως η Ελληνική.
Το ταξικό κίνημα της Ελλάδας στέκεται στο πλάι του Παλαιστινιακού λαού και στις κινητοποιήσεις του για τη δημιουργία Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του '67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».
902

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Τουλάχιστον 15 νεκροί και πάνω από 600 τραυματίες από πυρά του Ισραηλινού Στρατού

Πηγή: Associated Press
Παρασκευή 30/03/2018 - 17:25
Με αίμα βάφεται η πρώτη ημέρα των μεγάλων, λαϊκών κινητοποιήσεων χιλιάδων Παλαιστινίων, με αφορμή την Παλαιστινιακή «Μέρα Γης» που τιμάται κάθε χρόνο, σε ανάμνηση των αιματηρών γεγονότων στις 30 Μάρτη 1976 που οδήγησαν στο θάνατο έξι Παλαιστινίων από τα ισραηλινά κατοχικά στρατεύματα, επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά των απαλλοτριώσεων και κατασχέσεων τεράστιων εκτάσεων γης, ώστε να μετατραπούν σε «ζώνες ασφαλείας» και σε εβραϊκούς εποικισμούς.
Ως νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 8 Παλαιστίνιοι (το νεαρότερο θύμα ήταν έφηβος μόλις 16 ετών!) και έχουν τραυματιστεί πάνω από 600 άλλοι!
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως οι στρατιώτες του έκαναν χρήση «μέσων για την καταστολή των διαδηλώσεων και πυρών κατά των κυριότερων υποκινητών» και πως ορισμένοι από τους διαδηλωτές «έβαλαν φωτιά σε ελαστικά και εκσφενδόνισαν πέτρες» στο συνοριακό φράχτη και εναντίον στρατιωτών.
Οι πρώτες δολοφονίες Παλαιστινίων διαδηλωτών, κάθε ηλικίας, ξεκίνησαν με το χάραμα του ήλιου. Γύρω στις 5.00 π.μ., Ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής του στρατού δολοφόνησε με μία σφαίρα στο κεφάλι τον 31χρονο αγρότη Ομάρα Σαμούρ, που είχε βγει από νωρίς στο χωράφι του κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ για να μαζέψει τη συγκομιδή του, με το πρόσχημα ότι «κινούνταν περίεργα». Ένας άλλος αγρότης που άκουσε τον πυροβολισμό και έσπευσε στην περιοχή για να δει τι συμβαίνει, τραυματίστηκε από άλλη σφαίρα Ισραηλινού στο πόδι και μεταφέρθηκε σε παρακείμενο νοσοκομείο...
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του ισραηλινού στρατού είχε προϊδεάσει από προχτές για τη σκληρή στάση βίας στις παλαιστινιακές κινητοποιήσεις στη Γάζα, εκτοξεύοντας απροκάλυπτα απειλές για δολοφονίες ανώτερων στελεχών της ισλαμικής «Χαμάς» σε περίπτωση που επιχειρηθεί μαζική «παραβίαση» των συνόρων με το Ισραήλ.
Από την άλλη, ο Ισμαήλ Χανίγια, από τα ηγετικά στελέχη της «Χαμάς», μιλώντας το πρωί της Παρασκευής σε πλήθος χιλιάδων διαδηλωτών στη νότια Λωρίδα της Γάζας, τόνισε ότι οι μαζικές κινητοποιήσεις αποδεικνύουν ότι το αίτημα για την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους παραμένει ζωντανό και δεν είναι «ένα απλό σύνθημα». «Δεν υπάρχει εναλλακτική από την επιστροφή των Παλαιστινίων», είπε χαρακτηριστικά.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.