Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ηνίοχος 2018: Αρχαίο πνεύμα αθάνατο στο άρμα της αστικής τάξης − ΚΚΕ: «Πρόβα πολέμου»

«ΗΝΙΟΧΟΣ 2018»
Άσκηση επικίνδυνης στρατιωτικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς
Τρίτη 20/03/2018 - 18:59 - Ενημέρωση: Τρίτη 20/03/2018 - 19:10
Ένα ακόμα επεισόδιο της επικίνδυνης στρατιωτικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, αλλά και «πρόβα πολέμου» αποτελεί η πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2018», που διεξάγεται από τις 2 Μάρτη με κέντρο την Ανδραβίδα απλώνεται σε όλο το FIR Αθηνών, με συμμετοχή περίπου 70 μαχητικών αεροσκαφών από Ελλάδα, ΗΠΑ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βρετανία και Ιταλία, ενώ συμμετείχε και η Κύπρος με ένα ελικόπτερο, όπως επίσης συμμετοχή δήλωσε και η Αίγυπτος με έναν παρατηρητή.
Στο πλαίσιο της άσκησης υπολογίζεται ότι τα αεροσκάφη έκαναν πάνω από 1.000 εξόδους, εκπαιδεύτηκαν σε πληθώρα σεναρίων, ενώ η άσκηση συνδυάστηκε και με τις ασκήσεις του Στρατού Ξηράς «Πολύφημος» και του Πολεμικού Ναυτικού «Αστραπή».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

«Πρόβα πολέμου» συνιστά η ΝΑΤΟική άσκηση «Ηνίοχος 2018»
Τρίτη 20/03/2018 - 19:02
Σε ανακοίνωση, για την άσκηση «Ηνίοχος 2018», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η πολυεθνική άσκηση “Ηνίοχος 2018”, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού δυνάμεων από ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κύπρο, δεν διεξάγεται για την ενίσχυση της άμυνας και την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά συνιστά “πρόβα πολέμου”.
Αυτές οι ασκήσεις δοκιμάζουν στην πράξη τα επιχειρησιακά σχέδια, που απεργάζονται οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αποσκοπώντας στην καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων της περιοχής και στον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς τους, αιματοκυλώντας και ξεριζώνοντας τους λαούς, όπως στη Συρία. Γι’ αυτόν το λόγο, άλλωστε, καλεσμένος να παρακολουθήσει την άσκηση ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ.
Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, για τη "γεωπολιτική αναβάθμιση" της χώρας, με τις ευλογίες ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, συσκοτίζουν ότι η Ελλάδα εμπλέκεται μ’ αυτόν τον τρόπο στους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων που "παρατάσσουν" τις στρατιωτικές τους δυνάμεις, υπερασπιζόμενοι τα μονοπωλιακά συμφέροντα, που ενδιαφέρονται για την περιοχή.
Την ίδια στιγμή, προσπαθεί να εξαπατήσει συνειδητά το λαό σχετικά με τους τεράστιους κινδύνους, που αυτό κρύβει για την ασφάλεια του λαού της, όταν η κυβέρνηση αποδέχεται τη μετατροπή του ελλαδικού χώρου, σε ένα απέραντο πεδίο δοκιμής πολεμικών σχεδίων και εγκατάστασης ξένων στρατιωτικών βάσεων.
Τέλος, αποτελεί τεράστια πρόκληση και προσβολή στο σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων η "επιβράβευση" της πτητικής ικανότητας των Ελλήνων πιλότων στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής άσκησης "Ηνίοχος 2018", όταν η ίδια λυκοσυμμαχία κάνει τα "στραβά μάτια" στις τουρκικές παραβιάσεις του εναέριου ελληνικού χώρου, που οι ίδιοι πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να τις αντιμετωπίσουν. Το ίδιο ισχύει με τις δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, σχετικά με το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, παίζοντας για μια ακόμη φορά ρόλο Πόντιου Πιλάτου».
902 
Με αφορμή αυτήν την άσκηση, η ελληνική κυβέρνηση πήρε ξανά σήμερα τα εύσημα του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ,  για τις υπηρεσίες που παρέχει και με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, και γενικά τη «στρατηγική της σύμπλευση» στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην ευρύτερη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο Αμερικανός πρέσβης παραβρέθηκε στην Ανδραβίδα, για να παρακολουθήσει μαζί και με άλλους αξιωματούχους από μια σειρά χώρες, μέρος της άσκησης, δήλωσε
«χαρούμενος» για τη «σημαντική συμμετοχή της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην "Ηνιοχος",  η οποία έχει εξελιχθεί σε μια σημαντική πολυεθνική άσκηση με ευρεία συμμετοχή από την Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, η οποία αντανακλά το όραμά μας για την Ελλάδα ως γέφυρα και πυλώνα σταθερότητας».

Πρόσθεσε ότι την Δευτέρα 19 Μάρτη βρέθηκε ξανά στη βάση των Αμερικανών στη Σούδα, μαζί με τον υποδιοικητή των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη, όπως και το αμερικάνικο πολεμικό πλοίο «USS Carney», για «ενημέρωση» σχετικά με τη συμμετοχή του πανίσχυρου αντιτορπιλικού στην κοινή άσκηση ΗΠΑ - Ισραήλ «Artemis Strike» που απλώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μια θάλασσα όπου συγκεντρώνονται όλο και περισσότερα πολεμικά μέσα λόγω των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων μεταφοράς.

Να σημειωθεί ότι αυτές τις μέρες έχει ξεκινήσει στην ίδια ζώνη και η ναυτική άσκηση «Noble Dina» ΗΠΑ, Ελλάδας και Ισραήλ, στην οποία συμμετέχουν και αεροπορικά μέσα. 

Σε ένα τέτοιο φόντο ενισχυμένης αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή, με βάση τους την Ελλάδα, ο Πάιατ έλεγε σήμερα ότι
«η συμμετοχή μας σε αυτές τι ασκήσεις αναδεικνύει την σημασία της εταιρικής μας σχέσης, τη σημαντικές ικανότητες των Ελλήνων συμμάχων μας και τη σύμπλευση των στρατηγικών συμφερόντων μας».
Τη μεγάλη χαρά της για τη συμμετοχή για πρώτη φορά στον «Ηνίοχο» αεροσκαφών της RAF εξέφρασε με δηλώσεις της και η πρέσβης της Βρετανίας στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ 
«Βλέπουμε τους πιλότους μας να συνεργάζονται με τους Έλληνες συναδέλφους τους σε δείγμα της αφοσίωσης μας στην ασφάλεια, στη σταθερότητακαι στην άμυνα της περιοχής. Συμμεριζόμαστε αυτή τη δέσμευση της Ελλάδας και όλων των συμμάχων του ΝΑΤΟ που συνεργάζονται στην άσκηση» είπε.
Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος απευθύνοντας χαιρετισμό σε όσους παρακολούθησαν σήμερα την άσκηση, χαρακτήρισε τη συνεργασία τους κρίσιμη για τη «σταθερότητα» και την «ειρήνη» στην «ευαίσθητη περιοχή» της Ανατολικής Μεσογείου, βασικά για την τάξη και ασφάλεια του ευρωατλαντικού κεφαλαίου ώστε να τρέξει απρόσκοπτα σχέδιά του για μπίζνες, στην κόντρα με άλλα κεφάλαια. Αναφέρθηκε σε νέες, υβριδικές και ασύμμετρες απειλές που αναφύονται στην εν λόγω ζώνη.

Ταυτόχρονα έσπευσε να επισημάνει την «έμφαση» που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στην εντατικοποίηση των συνεκπαιδεύσεων με «φίλες και σύμμαχες χώρες», συμβάλλοντας να εμπεδωθεί ένα κοινό επιχειρησιακό πλαίσιο -ως άλλη μια υπηρεσία αυτή στον ευρωατλαντικό άξονα- «μεταξύ συμμάχων σε επίπεδο ΕΕ και ΝΑΤΟ συν άλλες χώρες, «σύμμαχους και εταίρους», κατονομάζοντας ως τέτοιες την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία, χώρες με τις οποίες, όπως έλεγε σε δηλώσεις του αργότερα,
«χτίζουμε αυτό το μεγάλο άξονα σταθερότητας, προς τα βόρεια με τις βαλκανικές χώρες, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, προς τα νότια με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, την Ιορδανία κ.ά.».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.