Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Αγώνας για να σταματήσουμε τους Ιουδαιοναζί διάδοχους του Αριέλ Σαρόν − Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό − Υπόμνημα της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας − Απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές


ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αποστολή αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου είχε χτες το πρωί η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, που πραγματοποιεί τριήμερη αποστολή αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.
Στην αποστολή συμμετέχουν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο Λευτέρης Νικολάου, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και εκπρόσωποι από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας και το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας.

ΙΣΡΑΗΛ
Οκτώ μήνες φυλακή στη 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι
Το ισραηλινό στρατοδικείο στο Οφερ της Δυτικής Οχθης καταδίκασε χτες τη 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι και τη 42χρονη μητέρα της Ναριμάν σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και πρόστιμο 1.500 δολαρίων έκαστη.
Η Αχέντ Ταμίμι είχε χαστουκίσει Ισραηλινό στρατιώτη στο χωριό της τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν σε επιδρομή του κατοχικού στρατού πυροβολήθηκε στο κεφάλι με σφαίρα καουτσούκ ο 15χρονος ξάδερφός της.
Σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ, η δικηγόρος των δύο γυναικών, Γκάμπι Λάσκι, πρότεινε στη 17χρονη να παραδεχτεί την «ενοχή» για τις κατηγορίες μεταξύ άλλων «της επίθεσης, παρακώλυσης και συμμετοχής σε βιντεοσκόπηση Ισραηλινών στρατιωτών», προκειμένου να αποφύγει αυστηρότερες ποινές από το μεγαλύτερο κατηγορητήριο, που περιελάμβανε και παλιότερη αντιστασιακή δράση της 17χρονης.
Η μητέρα της επίσης καταδικάστηκε για συμμετοχή σε βιντεοσκόπηση των στρατιωτών, ενώ ο πατέρας της Αχέντ, Μπασέμ, δήλωσε ότι η κόρη και η γυναίκα του «δεν έκαναν τίποτε κακό, παρά μόνο παλεύουν για δικαιοσύνη και ελευθερία».
  • Χτες, ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, έκανε γενική ενημέρωση σε δημοσιογράφους γύρω από τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν το Παλαιστινιακό και τις προσπάθειες της Παλαιστινιακής Αρχής για την εξεύρεση δίκαιης λύσης στη βάση δύο ανεξάρτητων κρατών στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Παλαιστίνης την Ανατολική Ιερουσαλήμ και εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εκατομμυρίων Παλαιστινίων προσφύγων.
  • Τόνισε ιδιαίτερα την υποστήριξη χωρών του Αραβικού Συνδέσμου και την αντίθεσή τους στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, και αναφέρθηκε εκτενώς στους ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα τους λαούς της Παλαιστίνης, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η αντιπροσωπεία του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου, που απαρτιζόταν από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του Κοινοβουλίου, Αχμάντ Μαγκντάντι, τον Γενικό Γραμματέα του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης και βουλευτή, Μπασάμ Σάλχι, τον Ραντουάν Ακράς, βουλευτή της «Φατάχ», και στελέχη των δυο κομμάτων, ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία για την επίσκεψή της και τις δραστηριότητες αλληλεγγύης που διεξάγουν τα μέλη της σε όλη την Ευρώπη και τόνισε την ιδιαίτερη συνεισφορά των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και του λαϊκού κινήματος στη στήριξη του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Υπογράμμισε ότι υπάρχουν 14 αποφάσεις Κοινοβουλίων χωρών της ΕΕ που έχουν αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης, που δεν έχουν τεθεί σε ισχύ με διάφορα προσχήματα από τις κυβερνήσεις.
Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας από την πλευρά της δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να εκφράζει την πολύμορφη αλληλεγγύη της στη δίκαιη πάλη του Παλαιστινιακού λαού και επέδωσε αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της για το Παλαιστινιακό.
Ταυτόχρονα, ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην ΕΕ και την ευρύτερη περιοχή, για την εξέλιξη των ανταγωνισμών στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, τμήμα των οποίων αποτελούν και οι εξελίξεις στο Παλαιστινιακό.
Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας είχε συνάντηση με τον Ναμπίλ Σάαθ, σύμβουλο του Προέδρου Αμπάς για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Το υπόμνημα της Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Το υπόμνημα που επέδωσε η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας έχει ως εξής:
«Ο λαός της Παλαιστίνης υφίσταται καθημερινά τις οδυνηρές συνέπειες της κατοχής του ισραηλινού κράτους, που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για τη διαιώνιση του κατοχικού καθεστώτος με τη στήριξη των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ.
Η απαράδεκτη απόφαση των ΗΠΑ που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Τραμπ τον περασμένο Δεκέμβρη για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως "πρωτεύουσας του Ισραήλ" είναι πολύ επικίνδυνη, συνιστά ένα νέο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και δυναμιτίζει τη λύση για ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία καταδικάζει αποφασιστικά αυτήν την προκλητική θέση και θα συνεχίσει την πάλη για την απόσυρση και τη μη εφαρμογή της.
Σημειώνουμε και καταδικάζουμε το καθημερινό δράμα του Παλαιστινιακού λαού με τη χρησιμοποίηση στρατιωτικής βίας εναντίον του, τις πολυάριθμες δολοφονίες, ακόμα και μικρών παιδιών, τη συστηματική δημιουργία και επέκταση των κατοχικών εποικισμών, τη διατήρηση του τείχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη κ.ά.
Σημειώνουμε, επίσης, ότι παραμένουν φυλακισμένοι στις ισραηλινές φυλακές περίπου 5.600 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, μεταξύ αυτών παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς, και 11 βουλευτές και απαιτούμε την απελευθέρωσή τους, αλλά και την άμεση αποκατάσταση βασικών δικαιωμάτων τους.
Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και προκλητική σύλληψη και φυλάκιση της 16χρονης Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι και της μητέρας της, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους.
Τα Κόμματα που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία απαιτούμε από τις κυβερνήσεις των χωρών μας την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.
  • Υποστηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και αγωνιζόμαστε για:
  • Τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967.
  • Την παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη.
  • Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.